by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ημερίδα ”Νεολαία που Καινοτομεί” στις 14 Νοεμβρίου 2019

Στις 14 Νοέμβριου 2019 και ώρα 18:30, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, από τη γη στο πιάτο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΟΥΜΑΣ» (28ης Οκτωβρίου 9, Λάρισα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Οι γαλλικές και ελληνικές καινοτομίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μας προσκαλούν να προβληματιστούμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε καινοτόμους, βιώσιμους και ανθεκτικούς τομείς γεωργικών προϊόντων διατροφής. Ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν την  ζωή των γεωργών διευκολύνοντας την διαχείριση των καλλιεργειών. Εκτός των άλλων  μας παροτρύνουν να επανεξετάσουμε τις συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης με στόχο την βελτίωση τους.

Στο περιθώριο αυτών των παρουσιάσεων, θα διοργανωθεί μια μικρή έκθεση προϊόντων ώστε το κοινό να ανακαλύψει από κοντά τις καινοτομίες με την παράλληλη προβολή των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Ο συντονισμός της βραδιάς θα γίνει από την κ. Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και τον κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο, δημοσιογράφο.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

18.30-19.00: Εισαγωγή

Έναρξη της βραδιάς:

  • Mohamed Rochdi, Ακόλουθος Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα.
  • Χαιρετισμός από το Πανεπιστημίο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

19.00-20.15: Παρουσιάσεις

  • Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής του  Τμήματος Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών και Τοξικολογίας και ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Foodoxys.
  • Κωνσταντίνος Πετρωτός, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, ΤΕΙ Λάρισας.

Aleksandra Mandic, συνιδρύτρια της νεοφυούς επιχείρησης Kwalito.

– Βαγγέλης Καραθάνος, ιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Geabit.

20.15-21.15: Συζήτηση

       «Ποιο είναι το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας στη Γαλλία και στην    

        Ελλάδα;»,

21.15: Λήξη και περιήγηση στους πάγκους με τα προϊόντα

Είσοδος Ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Τελευταία Νέα

Εκπαίδευση Resilient Responders με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λάρισας 

Στις 8 Δεκεμβρίου 2025, στο JOIST Innovation Park, πραγματοποιήθηκε μια δυναμική και ιδιαίτερα βιωματική εκπαίδευση στο πλαίσιο του έργου Resilient Responders, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λάρισας. Την εκπαίδευση υλοποίησε...

Εργασία: Μετατρέψτε το Bιογραφικό σας σε...

Μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία δεν προϋποθέτει μόνο τη συνεχή προσπάθεια για εύρεση μιας αξιόλογης θέσης εργασίας αλλά εμπεριέχει και τη συνεχή προσπάθεια για προσωπική...

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την Περιγεννητική Έμφυλη Βία στη Λάρισα:...

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση της περιγεννητικής έμφυλης βίας» πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στο JOIST Innovation Park, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2025,...

Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας: Η Γυναικεία Οπτική...

«Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας· είναι μέρος της επιτυχίας.» Arianna Huffington, Ελληνο-αμερικανίδα επιχειρηματίας.«Η αυτοπεποίθηση χτίζεται παίρνοντας ρίσκα και μαθαίνοντας πώς...

SMARTMED: Φέρνοντας την Έξυπνη, Βιώσιμη και...

Info Day – 12 Νοεμβρίου 2025 | Ώρα εναρξης 10:00 | JOIST Innovation Park, Λάρισα Στις 12 Νοεμβρίου 2025, το JOIST Innovation Park στη Λάρισα...