by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στις Δραστηριότητες του Έργου WINNER

Το A.B. iED Κύπρου, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου WINNER, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε γυναίκες άνω των 18 ετών από την Κύπρο, για τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες του έργου.

Σύντομη Παρουσίαση του WINNER

Στην επιθυμία τους να γίνουν επιχειρηματίες, οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν στερεότυπα φύλου, οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες ή δεν έχουν την κατάρτιση που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων τους.

Έχοντας επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα, το Erasmus+ έργο WINNER σχεδιάστηκε για να τις συνοδεύσει στο ταξίδι τους προς την επιχειρηματικότητα, παρέχοντας τους πόρους και τα εργαλεία που υποστηρίζουν την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Οι στόχοι του έργου είναι:

• Η προτροπή και ενδυνάμωση των γυναικών για να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

• Η έμπνευση να ακολουθήσουν επιχειρηματική σταδιοδρομία, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο και την ηλικία τους.

• Η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας για επιχειρηματική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς.

• Η δημιουργία μιας κοινότητας φιλόδοξων γυναικών που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικότητα καθώς και για γυναίκες-μέντορες με επιχειρηματική εμπειρία.

Το έργο θα διεξαχθεί σε διάστημα δύο ετών στην Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Δήλωση Συμμετοχής

Τα πλεονεκτήματα των γυναικών που θα επιλεγούν για να συμμετέχουν στις WINNER δραστηριότητες είναι τα ακόλουθα:

• Θα επωφεληθούν από το δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης για την απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

• Θα διευρύνουν το δίκτυό τους και θα έρθουν σε επαφή με έμπειρες γυναίκες επιχειρηματίες.

• Θα συμμετάσχουν σε ένα hackathon διαγωνισμό, διάρκειας 2 μηνών, όπου θα εργάζονται σε ομάδες για την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης ιδέας ή προϊόντος ή υπηρεσίας, μαζί με έμπειρους μέντορες. Οι 3 ομάδες με τις καλύτερες ιδέες θα υποστηριχθούν από τους οργανισμούς-εταίρους και τους μέντορες, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους και να τις προωθήσουν στην αγορά (επικοινωνία, δικτύωση, βοήθεια στην εξεύρεση εξωτερικής χρηματοδότησης κ.λπ.).

• Θα λάβουν βεβαίωση που θα πιστοποιεί την παρουσία, τη συμμετοχή και την αφοσίωσή τους στο έργο WINNER.

Κριτήρια Επιλογής

Στις δραστηριότητες για τις ανάγκες του έργου μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άνω των 18 ετών που:

• Ζουν στην Κύπρο.
• Επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο.
• Αντιμετωπίζουν εμπόδια που δυσχεραίνουν την προσωπική/επαγγελματική τους ζωή (οικονομικά, κοινωνικά, γεωγραφικά, αναπηρία, διακρίσεις, κ.ά.).
• Επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στο έργο WINNER κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής, παρακαλούμε συμπληρώστε την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Η επιλογή των συμμετεχουσών θα βασίζεται κυρίως στα κίνητρα των ενδιαφερόμενων γυναικών. Το έργο WINNER δεν κάνει διακρίσεις με βάση την κοινωνική κατάσταση, την ηλικία, την καταγωγή ή την εθνικότητα, την επαγγελματική εμπειρία κ.λπ. Οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν από τη συγκεκριμένη φόρμα, θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε καλύτερα την προσωπική κατάσταση, τα εμπόδια και τις ανάγκες τους, προκειμένου να προσαρμόσουμε το έργο στη δική τους πραγματικότητα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο info@ied.eu, ή τηλεφωνικώς στο 2410 626 943.

Η ειδική φόρμα συμμετοχής θα είναι ανοιχτή έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Οι αιτούσες θα λάβουν τα αποτελέσματα της επιλογής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν από τις 10 Ιουνίου και έχουν προθεσμία έως τις 21 Ιουνίου για να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο έργο WINNER.

Τελευταία Νέα

Ενδυνάμωση της Nεολαίας στην Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα...

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "Socially Agile", συντάχθηκε με επιτυχία μια ολοκληρωμένη έκθεση για τη διερεύνηση του τοπίου της κοινωνικής...

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...