by Institute of Entrepreneurship Development iED

Προσαρμαζόμαστε για το Μέλλον: Η Συναρπαστική Μεταμόρφωση του iED

Καθώς το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) γιορτάζει φέτος τα 18α γενέθλια του, αναλογιζόμαστε την πορεία μας έως τώρα και την μεταμόρφωση μας όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό τοπίο.

Το σύνθημα που επιλέξαμε για φέτος είναι το “Προσαρμοζόμαστε για το μέλλον“. Αποτελεί μια εύστοχη και έμμεση αναφορά στην αναγνώριση της επιχειρηματικότητας ως ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο και ένα καλύτερο μέλλον.

Ως Κέντρο Αριστείας στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα και ως ένας πολλά υποσχόμενος Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, το iED έχει επιδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα, αλλά και μετασχηματιστικές ιδιότητες στην αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα.

Η τεχνογνωσία που έχουμε συγκεντρώσει μέσα από τη συμμετοχή μας σε πολυάριθμα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ερευνητικά έργα και έργα καινοτομίας έχουμε δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος Κόμβος Γνώσης που καλύπτει τις ανάγκες του πανευρωπαϊκού οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.

Στο iED, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό το “ταξίδι” και προσβλέπουμε σε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες που θα μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να απαπτυχθούμε περαιτέρω.

Γιορτάζουμε τα Επιτεύγματα και τον Αντίκτυπο στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα

Από την ίδρυσή μας το 2005, το iED έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη ενώ, ταυτόχρονα, έχει καταφέρει και σημαντικά επιτεύγματα.

Μέσα σε 18 χρόνια λειτουργίας, το iED κατάφερε να εξελιχθεί από μια πολύ μικρή εταιρία σε έναν οργανισμό με 45 υπαλλήλους, που εκτείνεται πλέον σε έναν ολόκληρο όροφο στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχή δέσμευση μας στην επιτυχία. Έως και σήμερα, έχουμε υλοποιήσει επιτυχώς πάνω από 300 Ευρωπαϊκά Έργα, είμαστε ενεργά μέλη σε 48 δίκτυα, ενώ έχουμε πάρει και 7 βραβεία για τις πρακτικές μας στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την προσπάθεια μας για την ισότητα των φύλων, τη συμβολή μας στη βιωσιμότητα, την επιχειρηματικότητα και άλλα. Παράλληλα, έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 14,000 συμμμετέχοντες, ενώ με τη βοήθεια μας έχουν ταξιδέψει περισσότερα από 180 άτομα στο εξωτερικό για επιμορφωτικά προγράμματα. Η ψηφιακή μας παρουσία είναι εξίσου εντυπωσιακή με 8.5 εκατομμύρια επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας, 55,000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερες από 16,000 αναρτήσεις, ενώ έχουμε δημιουργήσει και 173 ιστότοπους και ψηφιακές πλατφόρμες. Τέλος, έχοντας ήδη αναπτύξει εσωτερικά 3 ψηφιακά προϊόντα που βρίσκονται στην αγορά, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να επιδιώκουμε την αριστεία στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά, ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά μας έως σήμερα είναι αναμφίβολα το Health Hub, ο καθορισμένος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλία του οποίου είμαστε συντονιστές. Λειτουργεί ως σημείο αναφοράς της για την Ψηφιακή Υγεία σε περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας λάβει Σφραγίδα Αριστείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Health Hub χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας και των Φαρμάκων δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να μάθετε περισσότερο για το Health Hub.

Τα Πρόσωπα Πίσω Από την Επιτυχία Μας

Στο iED, αναγνωρίζουμε ότι η επιτυχία μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας. Μπορεί τα επιτεύγματα μας να είναι ως επί το πλείστον απότελεσμα της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών ομάδων μας, όμως θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιους που έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη και επιτυχία του οργανισμού μας:

Anastasios Vasiliadis

Τάσος Βασιλειάδης: Ως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του iED, έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην καθιέρωση του οράματος και της αποστολής μας. Με την ηγεσία, το επιχειρηματικό του πνεύμα και με το βλέμα στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος, έχει συμβάλει καθοριστικά στη επιτυχία και ραγδαία ανάπτυξη που γνωρίζει το iED.

Η Ομάδα μας
Οι έμπειρες ομάδες διαχείρισης έργων, σχεδιασμού και υλοποίησης, μάρκετινγκ, ανάπτυξης λογισμικού, πληροφορικής, προϊόντων και υπηρεσιών έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των πολυάριθμων εθνικών και ευρωπαϊκών έργων μας. Η τεχνογνωσία και η αφοσίωσή τους έχουν συμβάλει στη διασφάλιση της επιτυχίας στην υλοποίηση των έργων μας, στον θετικό αντίκτυπο του iED, αλλά και στην καλή του φήμη στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Οι Εταίροι μας

Το δίκτυο των εταίρων και συνεργατών μας έχει παίξει επίσης καθοριστική σημασία για την επιτυχία του iED. Με την υποστήριξη τους, τη συνεισφορά, αλλά και τη πολύτιμη συνεργασία τους έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύτερο δίκτυο πόρων που μας επιτρέπει να έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ευρώπη. Γίνετε και εσείς συνεργάτης μας για να ανακαλύψετε τα οφέλη της συνεργασίας, και εργαστείτε μαζί μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Στόχοι Μας για το Μέλλον

1. Να Στηρίξουμε Ακόμη Περισσότερο την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα

Καθώς γιορτάζουμε τη 18η επέτειό μας, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας έως τώρα. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Γι’ αυτό, ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για να το πετύχουμε αυτό, σχεδιάζουμε να δρομολογήσουμε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών και έργων για την παροχή πόρων και υποστήριξης στους επίδοξους επιχειρηματίες.

2. Να Προωθήσουμε την Υιοθέτηση Ψηφιακών Τεχνολογιών

Επιπλέον, θα συνεχίσουμε το έργο μας ως Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές καινοτομίες είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας ώστε να διασφαλίσουμε πως οι επιχειρηματίες θα έχουν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και πόρους.

3. Να Επεκτείνουμε το Δίκτυο των Συνεργατών Μας

Ένας άλλος στόχος που έχουμε θέσει είναι η διεύρυνση του δικτύου των εταίρων. Πιστεύουμε στη σημασία της συνεργασίας με οργανισμούς που μοιράζονται κοινές ιδέες και αξίες μ’ εμάς καθώς αυτό θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στη προσέγγιση περισσότερων καινοτόμων επιχειρηματιών πανευρωπαϊκά.

4. Να Επιμείνουμε στην Έρευνα και την Καινοτομία

Μέσω της συμμετοχής μας σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, στοχεύουμε στην παραγωγή και μεταφορά γνώσης που θα διαμορφώσει το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην προώθηση του καινοτόμου τρόπου σκέψης και την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος γιατί πιστεύουμε πως η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική άνθηση και ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτή θα είναι κατεύθυνηση προς την οποία θα εργαστούμε συστηματικά τα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστούμε Όσους Έκαναν τα 18 Χρόνια Πραγματικότητα

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στους υποστηρικτές μας αυτά τα 18 χρόνια. Χωρίς την αφοσίωση της ομάδας μας, τη σκληρή τους δουλειά και την πολύτιμη συνεργασία των εταίρων μας, δεν θα βρισκόμασταν εκεί που βρισκόμαστε σήμερα. Με τη συνέχιση όλων αυτών, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ευχαριστούμε και πάλι για την στήριξη και την αφοσίωση σας στην αποστολή μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη βαθύτερη συνεργασία μας για να πετύχουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα επιχειρηματικής έρευνας και καινοτομίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας και σας προσκαλούμε όλους να μας ακολουθήσε σε αυτό το ταξίδι για ένα περισσότερο βιώσιμο, δίκαιο και ευήμερο μέλλον.

Για να μάθετε περισσότερα για το iED, τα επιτεύγματα και τις δράσεις μας, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Τελευταία Νέα

Socially Agile Hackathon: Οι Ομάδες από...

Στις 21 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το διαδικτυακό Hackathon μέσω της πλατφόρμας Zoom, το οποίο διοργάνωσε το έργο Socially Agile, εταίρος του οποίου είναι...

Ενδυνάμωση της Nεολαίας στην Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα...

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "Socially Agile", συντάχθηκε με επιτυχία μια ολοκληρωμένη έκθεση για τη διερεύνηση του τοπίου της κοινωνικής...

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...