by Institute of Entrepreneurship Development iED

Η Επιτυχημένη Διεξαγωγή του Startup Europe Week 2021

Το Startup Europe Week 2021 με τίτλο «Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα», ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται την 6η κατά σειρά διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε από το ΣΘΕΒ, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

Ήταν μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Το Πλαίσιο του Startup Europe Week 2021

Η εκδήλωση εστίασε στα εργαλεία και τους διάφορους μηχανισμούς στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων. Στα περιεχόμενα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβάνονταν και οι εξής ομιλίες:

Το Startup Europe Week 2021, ξεκίνησε με ομιλία από την κ. Παρασκευή Ζυγούρα, Digital Marketing Director του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο στους νέους επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, η κ. Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, μίλησε για τις δράσεις του Συνδέσμου και τις συνεργασίες που στοχεύουν στην υποστήριξη των startups.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Μιχάλη Δρίτσα, Επικεφαλή του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων που μαζί με τον κ. Χρίστο Δήμα, παρουσίασαν τις υπηρεσίες και την αποστολή του Elevate Greece για την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας, με σημείο εκκίνησης τις startups.

Η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ, μίλησε για τους στρατηγικούς στόχους του ΣΕΒ και τις στρατηγικές συμμαχίες για τη βέλτιστη επίτευξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Αχιλλέας Μπάρλας, Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας στις ΜμΕ και Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, μίλησε για την συμβολή του Δικτύου σε θέματα επιχειρηματικής υποστήριξης, μέσω του Enterprise Europe Network.

Έγινε παρουσίαση των δράσεων του ΕΥ Ελλάδος, σχετικά με τους στόχους για ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα καινοτομίας, από τον κ. Μύρωνα Φλουρή, Associate Director, Business Development της EY Ελλάδος. Επίσης, έγινε λόγος και για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της ΕΥ σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η κ. Julie Mouqouet, Innovation Project Officer at the Academic and Scientific Cooperation Department of the French Institute of Greece, παρουσίασε την πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας «French Tech Community in Greece», που προσανατολίζεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Σημαντική ήταν η συμβολή, της κ. Χρύσας Βουλγαράκη, Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, στην μετάφραση της ομιλίας.

Τέλος, ο CEO και Co-Founder της πλατφόρμας Upiria, κ. Παύλος Βασιλειάδης, και ο κ. Δημήτρης Γουλιανός, CEO & Digital Marketer της Doitforme.eu, παρουσίασαν τις καλές πρακτικές που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη πορεία των startups τους.

Ήταν μεγάλη μας χαρά, που ολοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αυτές τις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Το iED προετοιμάζει τις βάσεις για το επόμενο Startup Europe Week, και συνεχίζει με την έμπρακτη υποστήριξη σε καινοτόμες ιδέες νεοφυών επιχειρήσεων.

Τελευταία Νέα

Μνημόνιο Συνεργασίας Mεταξύ iED και ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED), ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση και την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος,...

Πράσινη Επιχειρηματικότητα…Με Συνείδηση!

της Αλεξάνδρας Κουτσουβά Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί αναμφισβήτητα τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας μίας χώρας. Είναι μία από τις κύριες πηγές...

Έρευνα για τις Ψηφιακές Δεξιότητες των...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας καλεί να συμμετέχετε στην έρευνα για τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους εκπαιδευτικούς, για την ενσωμάτωση της...

Startup EU Academy Διαδικτυακή Πύλη για...

Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, εκτός από τη θετική επίδραση στους νέους, ενισχύει την νεανική επιχειρηματικότητα και συμβάλλει...

BIG INTERNPRIZE Δραστηριότητα Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών στην...

Λάβετε μέρος στη δραστηριότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών που θα πραγματοποιηθεί στο Rijeka της Κροατίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "BIG InternPrize - Business Ideas Generation"....