by Institute of Entrepreneurship Development iED

Δωρεάν Διαδικτυακή Εκδήλωση “Cyberbullying & Serious Gaming: Βέλτιστες Πρακτικές & Λύσεις”

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί στη δωρεάν online εκδήλωση με τίτλο “Cyberbullying & Serious Gaming: Βέλτιστες Πρακτικές & Λύσεις”, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 16:00, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “ACBC: Address Cyberbullying By Creating a Conscious Online Community” (ACBC: Αντιμετώπιση του διαδικτυακού εκφοβισμού μέσω της δημιουργίας μιας συνειδητής διαδικτυακής κοινότητας). 

Το έργο ACBC χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εταιρικό του σχήμα αποτελείται από οργανισμούς από την Πορτογαλία, Ρουμανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Στόχος του έργου είναι να εμπλέξει ενεργά τους νέους στο μείζον για τις μέρες μας ζήτημα της διαδικτυακής συμπεριφοράς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο. Μέσω του έργου θα αναπτυχθούν τα εξής τρία πνευματικά προϊόντα:  

 1. Σχέδιο για τη «Δημιουργία περιφερειακών εταιρικών σχέσεων για την ευαισθητοποίηση μέσω διαδικτύου». 
 1. Serious Game (Σοβαρό Παιχνίδι), μια διαδραστική πλατφόρμα που θα περιέχει κλιπ ταινιών, κινούμενα σχέδια κλπ. και θα απευθύνεται σε νέους (ηλικιακή ομάδα μεταξύ 13-18 ετών). 
 1. Οδηγός χρήσης που θα περιγράφει το Serious Game και το σκεπτικό του σε βάθος και θα εξηγεί πώς να γίνεται πρακτική και ορθή χρήση όλου του υλικού που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του έργου.   

Το έργο έτσι θα προωθήσει την κατανόηση σχετικά με την διαδικτυακή παρενόχληση και την ανήθικη διαδικτυακή συμπεριφορά, τις συνέπειές του και τις επιπτώσεις του στο θύμα, τη σημασία του απορρήτου και της διατήρησης των προσωπικών δεδομένων, την ανάπτυξη των ικανοτήτων των νέων σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους εργαζομένους και τους δασκάλους να αντιμετωπίσουν τον διαδικτυακό εκφοβισμό με σύγχρονο, διαδραστικό και αποτελεσματικό τρόπο.  

Ο Κυβερνοεκφοβισμός Σήμερα

Ο κυβερνοεκφοβισμός αναπτύσσεται δυστυχώς ταχέως σε μια νέα μορφή βίας, η οποία εγκυμονεί σοβαρές εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες για το θύμα αλλά και για το θύτη και χρήζει άμεσης και συντονισμένης αντιμετώπισης. Σε αυτή την ανάγκη ανταποκρίνεται το έργο ACBC  και η διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. 

Κατά την διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θα συζητηθούν και θα αναλυθούν πρωτοβουλίες και προγράμματα για την εξάλειψη του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο, τα οποία έχουν εφαρμοστεί σε μαθητές ηλικίας από 13 έως 18 ετών και θα παρουσιαστεί το Serious Game που αναπτύσσεται στα πλαίσια του έργου. Το Serious Game θα είναι σύντομα διαθέσιμο δωρεάν για μαθητές, δασκάλους και γονείς και θα μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store καθώς και το Google Store σε κινητό ή tablet. 

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχολιάσουν τη συζήτηση καθώς και να παρουσιάσουν δικά τους προγράμματα γύρω από το θέμα του cyberbullying.  

Ποιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση: 

 • Μέλη οργανώσεων και προγραμμάτων νεολαίας. 
 • Μέλη τοπικών και περιφερειακών φορέων, περιφερειακών οργανισμών ανάπτυξης, περιφερειακών/ εθνικών εκπαιδευτικών φορέων και αρχών. 
 • Μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, δάσκαλοι και γονείς. 
 • Μέλη κοινωνικών οργανώσεων. 
 • Μέλη ερευνητικών ινστιτούτων. 
 • Cyberbullying specialists. 
 • Παιδοψυχολόγοι, ψυχολόγοι. 
 • Μέλη αθλητικών συλλόγων. 
 • Εκπρόσωποι επιχειρήσεων που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες για νέους. 

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων γι’αυτό θα τηρηθεί προτεραιότητα με βάση την ημέρα/ώρα εγγραφής. 

Η γλώσσα διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι τα Ελληνικά

Εγγραφείτε δωρεάν: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwrd-2tpj0tHtIdILofNH0toJ-MRU2rcfgq 

Facebook Event page: https://www.facebook.com/events/318034936172587/ 

Website: http://www.acbc-project.eu/

Facebook page: https://www.facebook.com/groups/ACBCproject/ 

Τελευταία Νέα

Γνωρίστε το Νέο μας Έργο U-SOLVE:...

Το έργο U-SOLVE στοχεύει στην μετατροπή των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων σε μια βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική, γεφυρώνοντας την ενεργό πολιτική για την επιχειρηματικότητα και...

Δωρεάν Online Σεμινάριο Δημιουργίας Επαγγελματικού Βιογραφικού

Μην χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν online σεμινάριο Δημιουργίας Επαγγελματικού Βιογραφικού για να μάθετε τα μυστικά σύνταξης ενός επαγγελματικού βιογραφικού που...

Γυναικείο Επιχειρείν και Social Media

Πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στάθηκαν η αφορμή ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το γυναικείο επιχειρείν; Μια σύγχρονη μορφή επιχειρηματικότητας, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στα social...

aether:arch: Ψηφιοποιώντας την Εργασία με το...

Το αρχιτεκτονικό γραφείο aether:arch ασχολείται με το σχεδιασμό αντικειμένων κάθε κλίμακας και υλικότητας, φυσικών και ψηφιακών αντικειμένων που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009...

Ludens: INNovaSouth Ευέλικτες Μορφές Εργασίας

Το Ludens αποτελεί ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. https://www.youtube.com/watch?v=uqjcMISka5g Το Ludens είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση στην περιοχή της...