Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ομιλητής στον 3ο Διάλογο για την Πολιτική της Ευρώπης

Στον 3ο Διάλογο για την Πολιτική της Ευρώπης, που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία (GSEF), στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Το θέμα του Διαλόγου αφορούσε την «Οικοδόμηση της πολυμορφίας και της ένταξης μέσω της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» με την ποικιλομορφία και την ένταξη να έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Στο Διάλογο, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του Λίβερπουλ, μέλη του GSEF από τη Σεούλ, η Επικεφαλής της μονάδας “Advanced Technologies, Clusters and Social Economy” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών που ασχολούνται με την προώθηση πρωτοβουλιών για την Κοινωνική Οικονομία από την Πολωνία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Κροατία και την Ισπανία.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, εκπροσωπούμενο από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, κα Φιλαρέτη Πάκα, παρουσίασε τις πιο σημαντικές του δράσεις και παραδοτέα έργων που έχει υλοποιήσει ως καλές πρακτικές για την ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας και την παράλληλη ενσωμάτωση και ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Σχετικό Άρθρο:  Συμμετοχή σε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες μετανάστες

Τις δράσεις του Διαλόγου, πλαισίωσε η επίσκεψη των ομιλητών σε κοινωνικές οργανώσεις κοινοτήτων στη νότια πλευρά του Λίβερπουλ, όπως το Kuumba Imani Millennium Centre, που συνεργάζονται με την κοινότητά τους προκειμένου να υποστηρίξουν την ένταξης και την ποικιλομορφία.

Η εκδήλωση αυτή υποστηρίχτηκε από τη Γραμματεία του GSEF και τη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ και το Heseltine Institute for Public Policy, Practice and Place και αποτέλεσε αφορμή για σκέψη, προβληματισμό και κίνητρο για μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ομιλητής στον 3ο Διάλογο για την Πολιτική της Ευρώπης

Related Posts