by Institute of Entrepreneurship Development iED

Bravo Sustainability Awards 2022: Νέα Διάκριση για το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ως Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) βρίσκεται στους κορυφαίους και κοινωνικά πιο υπεύθυνους οργανισμούς της χώρας έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2022. Το Τα Bravo Sustainability Awards 2022 διοργανώνονται από το QualityNet Foundation (QNF), και κορυφώνονται με την διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης Bravo Sustainability 2022 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 μέχρι 25 Ιουνίου 2022, διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα.  

Ο μήνας Bravo Sustainability 2022 είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των συμμετεχόντων οργανισμών, καθώς και των ενεργών πολιτών, για να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει. Με τις πρωτοβουλίες αυτές, οι οργανισμοί υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον, δημιουργώντας την Ελλάδα του αύριο.

Τι είναι το Bravo Sustainability Awards

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Το Bravo Sustainability Dialogue Awards 2022 σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με 363 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 193 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Οι συμμετέχουσες πρωτοβουλίες αποτελούν τη βάση του Ετήσιου διαλόγου ο οποίος αναπτύσσεται με τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών οι οποίοι ενημερώνονται και καταθέτουν τις απόψεις τους για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος .

Ενώ στο Bravo Schools 2022, στον σχολικό διαγωνισμό για τους Παγκόσμιους Στόχους   συμμετείχαν 22.000 μαθητές με 650 σχολικές προτάσεις από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, οι οποίοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν  και να συμμετέχουν  στη διαδικασία περισσότεροι από  30.000 ενεργούς πολίτες ,μέλη των οικογενειών τους και των τοπικών κοινωνιών.  

Στηρίξτε το iED με την ψήφο σας στα Bravo Sustainability Awards 2022

Το iED συμμετέχει στα Bravo Sustainability Awards 2022 με την πρωτοβουλία του HELIOS για τη «Βελτίωση της κοινωνικής ένταξης των νέων που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτισή». Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα χρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC MED και έχει τους παρακάτω στόχους:

  1. Την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και ως προτεραιότητα την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτιση (NEETS) και των γυναικών.
  2. Την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ ευάλωτων ομάδων με τον εντοπισμό του τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης
  3. Την παροχή δεξιοτήτων στους νέους που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτιση για την κάλυψη των αναγκών των παραπάνω τομέων.

Με την ανάπτυξη της καλής πρακτικής του HELIOS, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, εκτός της αναγνώρισης του ως Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης, διεκδικεί ακόμη και το βραβείο καλύτερης πρακτικής στην κατηγορία «Bravo Society». Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με δημόσια ψηφοφορία του κοινού και για το λόγο αυτό ζητάμε την υποστήριξη σας.

Αν θεωρείτε και εσείς την πρωτοβουλία του HELIOS ως μιας εκ των καλύτερων κοινωνικών πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2022, μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας με την ψήφο σας μέχρι τις 12 Ιουνίου στο παρακάτω link.

Τελευταία Νέα

Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΘΕΒ, Πάρκου Καινοτομίας...

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα) έπληξαν ισχυρά και...

Το Health Hub Συμμετέχει και Φέτος...

Η 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως κάθε Σεπτέμβριο έτσι και φέτος, επιστρέφει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 17...

InnoHealth Forum 2023: Πρόσκληση Συμμετοχής στη...

Το InnoHealth Forum 2023, η πρώτη υβριδική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ηλεκτρονική Υγεία και τις σύγχρονες τάσεις του τομέα της υγείας και του φαρμάκου,...

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία σε...

Σας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία και θέλετε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας; Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το SAFESENSE+ εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Project Managers: Διαχείριση της Πραγματικότητας

του Στέλιου Αμπατζίδη Οι ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας αλλάζουν γρήγορα, όπως και η ίδια η κοινωνία. Είναι γεγονός πως τον επιχειρηματικό κόσμο ανέκαθεν χαρακτήριζε έντονη μεταβλητότητα,...