by Institute of Entrepreneurship Development iED

Bravo Sustainability Awards 2022: Νέα Διάκριση για το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ως Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) βρίσκεται στους κορυφαίους και κοινωνικά πιο υπεύθυνους οργανισμούς της χώρας έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2022. Το Τα Bravo Sustainability Awards 2022 διοργανώνονται από το QualityNet Foundation (QNF), και κορυφώνονται με την διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης Bravo Sustainability 2022 που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 μέχρι 25 Ιουνίου 2022, διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα.  

Ο μήνας Bravo Sustainability 2022 είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των συμμετεχόντων οργανισμών, καθώς και των ενεργών πολιτών, για να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει. Με τις πρωτοβουλίες αυτές, οι οργανισμοί υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον, δημιουργώντας την Ελλάδα του αύριο.

Τι είναι το Bravo Sustainability Awards

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Το Bravo Sustainability Dialogue Awards 2022 σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με 363 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 193 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Οι συμμετέχουσες πρωτοβουλίες αποτελούν τη βάση του Ετήσιου διαλόγου ο οποίος αναπτύσσεται με τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών οι οποίοι ενημερώνονται και καταθέτουν τις απόψεις τους για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος .

Ενώ στο Bravo Schools 2022, στον σχολικό διαγωνισμό για τους Παγκόσμιους Στόχους   συμμετείχαν 22.000 μαθητές με 650 σχολικές προτάσεις από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, οι οποίοι κατάφεραν να ενεργοποιήσουν  και να συμμετέχουν  στη διαδικασία περισσότεροι από  30.000 ενεργούς πολίτες ,μέλη των οικογενειών τους και των τοπικών κοινωνιών.  

Στηρίξτε το iED με την ψήφο σας στα Bravo Sustainability Awards 2022

Το iED συμμετέχει στα Bravo Sustainability Awards 2022 με την πρωτοβουλία του HELIOS για τη «Βελτίωση της κοινωνικής ένταξης των νέων που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτισή». Η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα χρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC MED και έχει τους παρακάτω στόχους:

  1. Την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και ως προτεραιότητα την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτιση (NEETS) και των γυναικών.
  2. Την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ ευάλωτων ομάδων με τον εντοπισμό του τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης
  3. Την παροχή δεξιοτήτων στους νέους που δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την κατάρτιση για την κάλυψη των αναγκών των παραπάνω τομέων.

Με την ανάπτυξη της καλής πρακτικής του HELIOS, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, εκτός της αναγνώρισης του ως Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης, διεκδικεί ακόμη και το βραβείο καλύτερης πρακτικής στην κατηγορία «Bravo Society». Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει με δημόσια ψηφοφορία του κοινού και για το λόγο αυτό ζητάμε την υποστήριξη σας.

Αν θεωρείτε και εσείς την πρωτοβουλία του HELIOS ως μιας εκ των καλύτερων κοινωνικών πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2022, μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας με την ψήφο σας μέχρι τις 12 Ιουνίου στο παρακάτω link.

Τελευταία Νέα

Accessibility: 5 Συχνά Λάθη στην Ιστοσελίδα...

του Στέλιου Αμπατζίδη  Τις τελευταίες δεκαετίες, το Διαδίκτυο έχει αποκτήσει δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του διαδικτύου σχετίζονται με την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Κατά πόσο όμως...

Niche Marketing και Ανάπτυξη Στρατηγικής

της Ευρυδίκης Μαρκοπούλου Μία τάση στην αγορά, την οποία επιλέγουν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι αυτή του niche marketing. Ουσιαστικά, απευθύνονται σε ένα μικρό μέρος της αγοράς,...

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας BIG InternPrize στη Μάλτα:...

Το καλοκαίρι του 2022 το Erasmus+ έργο BIG InternPrize διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μάλτα για φοιτητές από όλη την Ευρώπη με ενδιαφέρον για...

Τεχνητή Νοημοσύνη και Marketing

του Στέλιου Αμπατζίδη Ο κορωνοϊός είχε σημαντική επίδραση στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες,...

8 Tips για πιο Παραγωγική Εργασία

της Ελευθερίας Χασάπη Από τον Μαρξ ως παραγωγική ορίζεται η εργασία που παράγει αξίες χρήσης, δηλαδή η δραστηριότητα που οδηγεί στην παραγωγή χρήσιμων πραγμάτων. Μόνο από τον ορισμό της παραγωγικής εργασίας γίνεται...