by Institute of Entrepreneurship Development iED

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS

Τοποθεσία:
21 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νέους έως 30 ετών και γυναίκες όλων των ηλικιών για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου, το οποίο επικεντρώνεται στη Μπλε & Κυκλική Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Κοινωνικές Δεξιότητες.

Λίγα Λόγια για το Έργο HELIOS

To έργο HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC MED και υλοποιείται από 7 διαφορετικούς οργανισμούς της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, προσδιορίζοντας τον τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και παρέχοντας δεξιότητες σε NEETs (άτομα εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) για την κάλυψη των αναγκών του τομέα αυτού. Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

 1. Η αύξηση της απασχολησιμότητας σε νέους που ανήκουν σε NEET (έως 30 ετών) και σε γυναίκες (όλων των ηλικιών) παρέχοντας σε αυτές τις ομάδες-στόχους δεξιότητες για να τους προετοιμάσουν για επαγγέλματα που βασίζονται στην Μπλε και Κυκλική Οικονομία.
 2. Η Καλύτερη σύνδεση του επιχειρηματικού τομέα με την αγορά εργασίας: προώθηση των συνδέσεων μεταξύ των αναγκών της αγοράς, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επαγγελματικών φορέων του κλάδου Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.
 3. Να παρέχει μια καινοτόμο προσέγγιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε περιοχές με υψηλό αριθμό ευάλωτων ατόμων (NEETs).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Helios.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση ατόμων που έχουν την ευκαιρία να λάβουν 80 ώρες εκπαίδευσης στα ακόλουθα θέματα:

 1. Κυκλική Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Δευτέρα).
 2. Μπλε Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τρίτη).
 3. Επιχειρηματικότητα (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τετάρτη).
 4. Κοινωνικές Δεξιότητες (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Πέμπτη).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 3 κύριες φάσεις:

 • Φάση 1: από 06/12/2021 έως 14/01/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 2: από 31/01/2022 έως 03/03/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 3: από 21/03/2022 έως 22/04/2022 (Οι εγγραφές έχουν ανοίξει).

Γιατί να Δηλώσετε Συμμετοχή

Επωφεληθείτε από τη δωρεάν συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να:

 • Αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
 • Λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αναλυτική καταγραφή των συνολικών ωρών διδασκαλίας και μαθημάτων.
 • Συμμετοχή σε study visits του iED, σε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κυκλικής και Μπλε Οικονομίας.
 • Επιλεγείτε για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να αποτελέσετε κομμάτι μιας ανάλογης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ίδιου ή άλλου έργου.
 • Αποκτήσετε προτεραιότητα για την επιλογή συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ενδιαφέροντος σας, από άλλα έργα, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε στο εξωτερικό.

Κριτήρια Επιλογής

Συνολικά 120 νέοι-ες και γυναίκες από την περιοχή της Θεσσαλίας, θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού έργου HELIOS. Τα κριτήρια για την επιλογή των εκπαιδευμένων είναι τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό ενδιαφέρον για την Κυκλική και Μπλε Οικονομία.
 • Να είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 • Να είναι κάτοχοι smartphone/ φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή (για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο σεμινάριο).
 • Να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στους τομείς της Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.

Το κάλεσμα αυτό δεν περιορίζεται σε ενδιαφερόμενους/ες από την περιοχή της Θεσσαλίας. Ωστόσο, κάποιες από τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθουν διά ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετεχοντες που διαμένουν στη Θεσσαλία.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του έργου, κα Βάια Κυρατζούλη στο vkiratzouli@ied.eu, ή τηλεφωνικώς στο 2410 626 943.

21 Μαρτίου 2022
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO

Το A.B. Institute of Entrepreneurship Development Ltd σας προσκαλεί στην ανοιχτή υβριδική εκδήλωση με τίτλο “Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO“, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η υβριδική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού […]

Workshop: Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED διοργανώνει ένα διακρατικό workshop με τίτλο “Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων“, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Το workshop συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς για να αξιολογήσουν τα ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν συστάσεις πολιτικής και να εμβαθύνουν στις […]

Δηλώστε Συμμετοχή για τη Δωρεάν Εκπαίδευση στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Λευκωσία

Είστε νέοι και νέες και ενδιαφέρεστε για την πράσινη επιχειρηματικότητα; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των πράσινων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων σας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10-14 Ιουνίου 2024. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Green Up Yourself”.   Λίγα λόγια για το έργο […]