by Institute of Entrepreneurship Development iED

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS

Τοποθεσία:
21 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νέους έως 30 ετών και γυναίκες όλων των ηλικιών για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου, το οποίο επικεντρώνεται στη Μπλε & Κυκλική Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Κοινωνικές Δεξιότητες.

Λίγα Λόγια για το Έργο HELIOS

To έργο HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC MED και υλοποιείται από 7 διαφορετικούς οργανισμούς της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, προσδιορίζοντας τον τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και παρέχοντας δεξιότητες σε NEETs (άτομα εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) για την κάλυψη των αναγκών του τομέα αυτού. Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

 1. Η αύξηση της απασχολησιμότητας σε νέους που ανήκουν σε NEET (έως 30 ετών) και σε γυναίκες (όλων των ηλικιών) παρέχοντας σε αυτές τις ομάδες-στόχους δεξιότητες για να τους προετοιμάσουν για επαγγέλματα που βασίζονται στην Μπλε και Κυκλική Οικονομία.
 2. Η Καλύτερη σύνδεση του επιχειρηματικού τομέα με την αγορά εργασίας: προώθηση των συνδέσεων μεταξύ των αναγκών της αγοράς, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επαγγελματικών φορέων του κλάδου Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.
 3. Να παρέχει μια καινοτόμο προσέγγιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε περιοχές με υψηλό αριθμό ευάλωτων ατόμων (NEETs).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Helios.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση ατόμων που έχουν την ευκαιρία να λάβουν 80 ώρες εκπαίδευσης στα ακόλουθα θέματα:

 1. Κυκλική Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Δευτέρα).
 2. Μπλε Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τρίτη).
 3. Επιχειρηματικότητα (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τετάρτη).
 4. Κοινωνικές Δεξιότητες (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Πέμπτη).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 3 κύριες φάσεις:

 • Φάση 1: από 06/12/2021 έως 14/01/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 2: από 31/01/2022 έως 03/03/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 3: από 21/03/2022 έως 22/04/2022 (Οι εγγραφές έχουν ανοίξει).

Γιατί να Δηλώσετε Συμμετοχή

Επωφεληθείτε από τη δωρεάν συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να:

 • Αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
 • Λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αναλυτική καταγραφή των συνολικών ωρών διδασκαλίας και μαθημάτων.
 • Συμμετοχή σε study visits του iED, σε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κυκλικής και Μπλε Οικονομίας.
 • Επιλεγείτε για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να αποτελέσετε κομμάτι μιας ανάλογης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ίδιου ή άλλου έργου.
 • Αποκτήσετε προτεραιότητα για την επιλογή συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ενδιαφέροντος σας, από άλλα έργα, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε στο εξωτερικό.

Κριτήρια Επιλογής

Συνολικά 120 νέοι-ες και γυναίκες από την περιοχή της Θεσσαλίας, θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού έργου HELIOS. Τα κριτήρια για την επιλογή των εκπαιδευμένων είναι τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό ενδιαφέρον για την Κυκλική και Μπλε Οικονομία.
 • Να είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 • Να είναι κάτοχοι smartphone/ φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή (για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο σεμινάριο).
 • Να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στους τομείς της Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.

Το κάλεσμα αυτό δεν περιορίζεται σε ενδιαφερόμενους/ες από την περιοχή της Θεσσαλίας. Ωστόσο, κάποιες από τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθουν διά ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετεχοντες που διαμένουν στη Θεσσαλία.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του έργου, κα Βάια Κυρατζούλη στο vkiratzouli@ied.eu, ή τηλεφωνικώς στο 2410 626 943.

21 Μαρτίου 2022
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους για το Δωρεάν GREENERS Εκπαιδευτικό Ταξίδι στην Ισπανία

Είστε νέοι και σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε τις δικές σας πράσινες πρωτοβουλίες; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία, το οποίο περιλαμβάνει διά ζώσης εκπαίδευση στην πόλη Almuñécar, από τις 5 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2023. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού […]

Online Διαδραστική Εκδήλωση: Η Επιρροή της Πανδημίας στα Δικαιώματα & τη Θέση της Γυναίκας στην Κοινωνία Σήμερα

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στην online διαδραστική εκδήλωση για την επιρροή της πανδημίας στα δικαιώματα και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, από τις 15:00 έως τις 16:30 μ.μ.  Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HEARD και στόχο έχει να συλλέξει τις […]

Ανοιχτό Κάλεσμα στο GreenVETnet Δωρεάν Εκπαιδευτικό Ταξίδι στη Σουηδία 

Σας ενδιαφέρει ο τομέας της βιώσιμης ανάπτυξης και οι πράσινες μεταφορές; Δηλώστε συμμετοχή στο δωρεάν εκπαιδευτικό ταξίδι με θέμα «Μεταφορές & Logistics στην Εποχή της Βιώσιμης Ανάπτυξης», στην πόλη Uddevalla της Σουηδίας από τις 16 έως 20 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “GreenVETnet: New European Network for the Green Skills in Vocational Education and […]