by Institute of Entrepreneurship Development iED

Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS

Τοποθεσία:
21 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε νέους έως 30 ετών και γυναίκες όλων των ηλικιών για τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου, το οποίο επικεντρώνεται στη Μπλε & Κυκλική Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Κοινωνικές Δεξιότητες.

Λίγα Λόγια για το Έργο HELIOS

To έργο HELIOS: enhancing thE social Inclusion Of neets χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC MED και υλοποιείται από 7 διαφορετικούς οργανισμούς της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Τυνησίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, προσδιορίζοντας τον τομέα με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και παρέχοντας δεξιότητες σε NEETs (άτομα εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης) για την κάλυψη των αναγκών του τομέα αυτού. Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι:

 1. Η αύξηση της απασχολησιμότητας σε νέους που ανήκουν σε NEET (έως 30 ετών) και σε γυναίκες (όλων των ηλικιών) παρέχοντας σε αυτές τις ομάδες-στόχους δεξιότητες για να τους προετοιμάσουν για επαγγέλματα που βασίζονται στην Μπλε και Κυκλική Οικονομία.
 2. Η Καλύτερη σύνδεση του επιχειρηματικού τομέα με την αγορά εργασίας: προώθηση των συνδέσεων μεταξύ των αναγκών της αγοράς, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επαγγελματικών φορέων του κλάδου Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.
 3. Να παρέχει μια καινοτόμο προσέγγιση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε περιοχές με υψηλό αριθμό ευάλωτων ατόμων (NEETs).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Helios.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Το διαδικτυακό σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση ατόμων που έχουν την ευκαιρία να λάβουν 80 ώρες εκπαίδευσης στα ακόλουθα θέματα:

 1. Κυκλική Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Δευτέρα).
 2. Μπλε Οικονομία (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τρίτη).
 3. Επιχειρηματικότητα (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Τετάρτη).
 4. Κοινωνικές Δεξιότητες (20 ώρες εκπαίδευσης, κάθε Πέμπτη).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 3 κύριες φάσεις:

 • Φάση 1: από 06/12/2021 έως 14/01/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 2: από 31/01/2022 έως 03/03/2022 (Οι εγγραφές έκλεισαν).
 • Φάση 3: από 21/03/2022 έως 22/04/2022 (Οι εγγραφές έχουν ανοίξει).

Γιατί να Δηλώσετε Συμμετοχή

Επωφεληθείτε από τη δωρεάν συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να:

 • Αποκτήσετε δωρεάν πρόσβαση στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
 • Λάβετε πιστοποιητικό παρακολούθησης με αναλυτική καταγραφή των συνολικών ωρών διδασκαλίας και μαθημάτων.
 • Συμμετοχή σε study visits του iED, σε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κυκλικής και Μπλε Οικονομίας.
 • Επιλεγείτε για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και να αποτελέσετε κομμάτι μιας ανάλογης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ίδιου ή άλλου έργου.
 • Αποκτήσετε προτεραιότητα για την επιλογή συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ενδιαφέροντος σας, από άλλα έργα, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε στο εξωτερικό.

Κριτήρια Επιλογής

Συνολικά 120 νέοι-ες και γυναίκες από την περιοχή της Θεσσαλίας, θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευρωπαϊκού έργου HELIOS. Τα κριτήρια για την επιλογή των εκπαιδευμένων είναι τα παρακάτω:

 • Να υπάρχει εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό ενδιαφέρον για την Κυκλική και Μπλε Οικονομία.
 • Να είναι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 • Να είναι κάτοχοι smartphone/ φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή (για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο σεμινάριο).
 • Να μην έχουν προηγούμενη εμπειρία στους τομείς της Μπλε και Κυκλικής Οικονομίας.

Το κάλεσμα αυτό δεν περιορίζεται σε ενδιαφερόμενους/ες από την περιοχή της Θεσσαλίας. Ωστόσο, κάποιες από τις συναντήσεις θα πραγματοποιηθουν διά ζώσης, κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετεχοντες που διαμένουν στη Θεσσαλία.

Για να συμμετάσχετε στη διαδικασία επιλογής, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του έργου, κα Βάια Κυρατζούλη στο vkiratzouli@ied.eu, ή τηλεφωνικώς στο 2410 626 943.

21 Μαρτίου 2022
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Συμμετοχή στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Έργου HELIOS: EnHancing thE SociaL Inclusion Of NeetS" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

GreenVETnet Δωρεάν Εκπαιδευτικό Ταξίδι στη Ρώμη: Ανοιχτό Κάλεσμα Εκπαιδευτικών στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας

Είστε εκπαιδευτικός ή εκπαιδευτής στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο δωρεάν εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία, το οποίο περιλαμβάνει διά ζώσης εκπαίδευση στη Ρώμη, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2022. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου […]

Ζητούνται Νέοι για Εκπαίδευση στη Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τη Κυκλική Οικονομία (Ρουμανία)

Είστε νέοι 18-28 ετών με ενδιαφέρον για τη πράσινη επιχειρηματικότητα και τη κυκλική οικονομία; Το Ευρωπαϊκό Erasmus+ έργο “Building Bridges for Circular Economy by Fostering Youth Entrepreneurship” αναζητά 5 συμμετέχοντες σε training που θα γίνει τον Οκτώβριο 2022 στη Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω της κυκλικής οικονομίας. […]

Ανοιχτό Κάλεσμα U-SOLVE για Αιτήσεις Χρηματοδότησης Βιώσιμων Επιχειρήσεων και Ιδεών

Διαθέτεις μια επιχείρηση ή επιχειρηματική ιδέα που ασχολείται με τη βιώσιμη ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, το πολεοδομικό και συγκοινωνιακό σχεδιασμό, ή την ισότητα στον τομέα της υγείας; Πιστεύεις πως οι ιδέες ή οι επιχειρηματικές λύσεις σου μπορούν να συμβάλλουν στην βιώσιμη αστική ανάπτυξη των πόλεων της Λάρισας και των Τρικάλων; Tο U-SOLVE προσφέρει χρηματοδότηση σε […]