by Institute of Entrepreneurship Development iED

Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Καλές Πρακτικές Γυναικών από Αγροτικές Περιοχές

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) παρουσιάζει τον οδηγό αγροτικής επιχειρηματικότητας, που έχει συγκεντρωμένες καλές πρακτικές για γυναίκες από αγροτικές περιοχές, από τις χώρες των εταίρων. Ο οδηγός δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου RWSFF: Rural Women to Sustainable Food and Farming – Fresh Food from Farm to Table.

Γνωριμία με το Erasmus+ έργο RWSFF

Πρόκειται για ένα Erasmus+ έργο, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών που προέρχονται από αγροτικές περιοχές. Το συγκεκριμένο έργο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την νέα τάση “Fresh Food Economy”, καθώς και την αγροτική επιχειρηματικότητα. Στους μακροπρόθεσμους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον τομέα και η εύρεση εισοδήματος. Επιπλέον, ανάμεσα στις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη για την υλοποίηση του έργου και των επιμέρους βημάτων είναι οι επικρατούσες συνθήκες στις χώρες των εταίρων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το RWSFF, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Παρουσίαση του Οδηγού για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Το έργο RWSFF βρίσκεται στο στάδιο όπου έχει ολοκληρωθεί το intellectual output 3 (IO3). Δηλαδή, έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη ενός οδηγού που περιλαμβάνει καλές πρακτικές, που έχουν εφαρμοστεί από τις συμμετέχουσες χώρες στο συγκεκριμένο έργο. Η συγκεκριμένη μελέτη απαρτίζεται από τις ακόλουθες ενότητες:

  • Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο όσον αφορά την αγροτική δραστηριότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται: η σχετική πολιτική που ακολουθείτε, μια ιστορική αναδρομή και πληροφορίες χρηματοδότησης ειδικά στοχευμένες στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα.
  • Γίνεται αναφορά της Ευρωπαϊκής στρατηγικής «Farm to Fork», που αφορά την αφορά την παραγωγή και κατανάλωση φρέσκου φαγητού, με στόχο την βελτίωση της υγείας και του περιβάλλοντος των Ευρωπαίων πολιτών.
  • Επιπλέον, εχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες που ενημερώνουν για τις τρέχουσες τάσεις σχετικά με το φρέσκο φαγητό και πως αυτές αλλάζουν, σύμφωνα με κάθε πολιτιστικό πλαίσιο.
  • Τέλος, έχουν συγκεντρωθεί καλές πρακτικές από γυναικές που δτρατηριοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Το iED υποστηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση και θεωρεί το RWSFF ένα πολλά υποσχόμενο έργο που προάγει την αγροτική επιχειρηματικότητα των γυναικών.

Τελευταία Νέα

LinkedIn: Δομήστε την Καριέρα σας: Συμβουλές...

Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – social media – το προφίλ σας στο LinkedIn μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προβολής σας αλλά...

NASA Space Apps Event 2022: Η...

Η NASA επιστρέφει δυναμικά και φέτος στη Λάρισα με το ομώνυμο online hackathon, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Σε συνεργασία με...

Πώς Πρέπει να Λειτουργεί ένας Manager

του Ανδρέα Φράγκου Ο ρόλος του Manager είναι κεντρικός και έχει άμεση σχέση με την απόδοση ολόκληρης της επιχείρησης. Ένας πετυχημένος Manager ξέρει να ακούει και...

Γιατί Χρειαζόμαστε την Επιχειρηματική Εκπαίδευση;

του Σπύρου Κατρανίδη Η εκπαίδευση αποτελεί μία επουσιώδη διαδικασία, μέσω της οποίας επιδιώκεται η μόρφωση και η παροχή γνώσεων στο άτομο, με σκοπό την...

Εκδήλωση για την Ανάδειξη του Διαπολιτισμικού...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση "Προαγωγή του Διαπολιτισμικού Διαλόγου στην Κύπρο", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, από...