by Institute of Entrepreneurship Development iED

Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Καλές Πρακτικές Γυναικών από Αγροτικές Περιοχές

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) παρουσιάζει τον οδηγό αγροτικής επιχειρηματικότητας, που έχει συγκεντρωμένες καλές πρακτικές για γυναίκες από αγροτικές περιοχές, από τις χώρες των εταίρων. Ο οδηγός δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου RWSFF: Rural Women to Sustainable Food and Farming – Fresh Food from Farm to Table.

Γνωριμία με το Erasmus+ έργο RWSFF

Πρόκειται για ένα Erasmus+ έργο, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών που προέρχονται από αγροτικές περιοχές. Το συγκεκριμένο έργο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την νέα τάση “Fresh Food Economy”, καθώς και την αγροτική επιχειρηματικότητα. Στους μακροπρόθεσμους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον τομέα και η εύρεση εισοδήματος. Επιπλέον, ανάμεσα στις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη για την υλοποίηση του έργου και των επιμέρους βημάτων είναι οι επικρατούσες συνθήκες στις χώρες των εταίρων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το RWSFF, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Παρουσίαση του Οδηγού για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Το έργο RWSFF βρίσκεται στο στάδιο όπου έχει ολοκληρωθεί το intellectual output 3 (IO3). Δηλαδή, έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη ενός οδηγού που περιλαμβάνει καλές πρακτικές, που έχουν εφαρμοστεί από τις συμμετέχουσες χώρες στο συγκεκριμένο έργο. Η συγκεκριμένη μελέτη απαρτίζεται από τις ακόλουθες ενότητες:

  • Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο όσον αφορά την αγροτική δραστηριότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται: η σχετική πολιτική που ακολουθείτε, μια ιστορική αναδρομή και πληροφορίες χρηματοδότησης ειδικά στοχευμένες στην γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα.
  • Γίνεται αναφορά της Ευρωπαϊκής στρατηγικής «Farm to Fork», που αφορά την αφορά την παραγωγή και κατανάλωση φρέσκου φαγητού, με στόχο την βελτίωση της υγείας και του περιβάλλοντος των Ευρωπαίων πολιτών.
  • Επιπλέον, εχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες που ενημερώνουν για τις τρέχουσες τάσεις σχετικά με το φρέσκο φαγητό και πως αυτές αλλάζουν, σύμφωνα με κάθε πολιτιστικό πλαίσιο.
  • Τέλος, έχουν συγκεντρωθεί καλές πρακτικές από γυναικές που δτρατηριοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Το iED υποστηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση και θεωρεί το RWSFF ένα πολλά υποσχόμενο έργο που προάγει την αγροτική επιχειρηματικότητα των γυναικών.

Τελευταία Νέα

Ενδυνάμωση της Nεολαίας στην Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα...

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "Socially Agile", συντάχθηκε με επιτυχία μια ολοκληρωμένη έκθεση για τη διερεύνηση του τοπίου της κοινωνικής...

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...