Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Το κυνήγι της επιχειρηματικής επιτυχίας

Κάθε νέα επιχείρηση ξεκινά με ένα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Ακόμη και οι «μεγαλύτεροι» κάθε χώρου δεν αρκούνται με τη θέση τους στην αγορά, αλλά διαρκώς στοχεύουν να πετύχουν νέους, ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους.

Όμως η εκπλήρωση ενός επιχειρηματικού ονείρου δεν απαιτεί μόνο φιλοδοξία και διάθεση για δουλειά. Απαιτεί ευελιξία, δυνατότητα για συμβιβασμό και φαντασία.  Χρειάζεται ξεκάθαρο, στοχευόμενο σχεδιασμό και σωστή διαχείριση τόσο των πόρων της επιχείρησης όσο και των σχετικών εξόδων που θα προκύψουν.

Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις βασίζονται σε καλοπληρωμένους επενδυτικούς συμβούλους οι οποίοι σχεδιάζουν αναλυτικές επιχειρηματικές προβλέψεις, βασισμένες στη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών ιδεών τους στον ορίζοντα της επόμενης πενταετίας. Οι μικρότερες επιχειρήσεις τείνουν να βασίζονται στην εμπειρία των επαγγελματιών που τις στελεχώνουν και στην προσωπική τους εμπειρία σε σχέση με την αγορά.

Η ανατομία ενός επενδυτικού σχεδίου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να οργανώσεις το επενδυτικό σχέδιο πάνω στο οποίο θα βασίσεις την επόμενη κίνηση της επιχείρησής σου. Κάποιοι επενδυτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν εκτενή δεδομένα για να προβλέψουν τις μελλοντικές κινήσεις της αγοράς. Άλλοι βασίζονται στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης που αντιπροσωπεύουν για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του σχεδίου τους. Μερικοί στοχεύουν στη διαρκή μελλοντική βελτίωση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχει η επιχείρηση που αντιπροσωπεύουν.

Σχετικό Άρθρο:  3 Βήματα για περισσότερους πελάτες

Όποια και αν είναι η προσέγγιση του εκάστοτε συμβούλου, κάθε επενδυτικό σχέδιο έχει τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:

  • Αντικειμενική εκτίμηση της επιχειρησιακής ιδέας – Κάθε σύμβουλος εξετάζει τη βιωσιμότητα της νέας ιδέας και κάνει εκτίμηση της δυνατότητας της επιχείρησης για περαιτέρω επέκταση
  • Συντηρητική προσέγγιση – Οι πιο έμπειροι σύμβουλοι πάντα υπολογίζουν το επιχειρηματικό σχέδιο της επιχείρησης που αντιπροσωπεύουν με σκοπό να εξαλείφουν όσο το δυνατόν περισσότερα περιττά έξοδα.
  • Συνοπτική, ολοκληρωμένη παρουσίαση – Κάθε επενδυτικό σχέδιο πρέπει να παρουσιάζεται συνοπτικά, χωρίς αβάσιμες προβλέψεις ώστε να γίνεται κατανοητό από τους επενδυτές της επιχείρησης
  • Ολοκληρωμένο υπολογισμό των επενδυτικών κινδύνων – Σκοπός κάθε επιχειρηματικού σχεδίου είναι να υπολογίσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης

Ένα καλά δομημένο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει τις μελλοντικές κινήσεις μίας επιχείρησης σε ορίζοντα πενταετίας  και μπορεί να επιτρέψει τόσο στη διοίκησή της όσο και στους επενδυτές της να σχεδιάσουν τις μελλοντικές στρατηγικές επέκτασής τους. Παρόλα αυτά, ακόμη και οι πιο έμπειροι «βετεράνοι» των αγορών δεν είχαν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το σχέδιό τους σε κάθε αλλαγή της οικονομίας.

Σχετικό Άρθρο:  Δημιουργικά επαγγέλματα στην Αμερική που πληρώνουν

Άραγαε υπάρχει ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε επαγγελματία;

EntreFinance: Η επενδυτική υπηρεσία κάθε επαγγελματία

Σχεδιασμένη ώστε να παρέχει λύσεις τόσο σε νέους η υφισταμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οποιοδήποτε μεγέθους, όσο και σε στελέχη οικονομικής διεύθυνσης οποιουδήποτε κλάδου, η υπηρεσία Entre Finance διαθέτει έξυπνες εφαρμογές που παρέχουν διαρκή, δυναμικό σχολιασμό.

Τώρα, κάθε επαγγελματίας μπορεί να σχεδιάσει το πενταετές επιχειρησιακό του σχέδιο στη στιγμή, απλά συμπληρώνοντας τις απαραίτητες φόρμες συμπλήρωσης και τα ερωτηματολόγια της επιχείρησης.

Έτσι, θα λαμβάνει άμεση, ολοκληρωμένη καθοδήγηση σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού, ώστε να δημιουργήσει το επενδυτικό σχέδιο χρηματορροών που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Λύσεις, με απλά λόγια

Η υπηρεσία Entre Finance παρέχει τον απαραίτητο σχολιασμό χρησιμοποιώντας απλή καθοδήγηση και σφαιρική πληροφόρηση, για να σου παρέχει τις λύσεις που θες σε εύχρηστη μορφή.

 

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Related Posts