by Institute of Entrepreneurship Development iED

U-SOLVE Έρευνα για τη Διερεύνηση του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος

Λάβετε μέρος στην U-SOLVE έρευνα με τη μορφή ερωτηματολογίου, που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «U-SOLVE: Urban sustainable development SOLutions Valuing Entrepreneurship».

U-SOLVE Πρωτοβουλία για την Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων

Πρόκειται για ένα ENI CBC MED 2014 – 2020 έργο με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών στρατηγικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη των startups. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στη γεφύρωση ενεργητικών πολιτικών επιχειρηματικότητας και στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το σχέδιο της πρωτοβουλίας είναι διαμορφωμένο για την παροχή στήριξης σε νεαρά άτομα, από 24 έως 35 ετών, καθώς και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του U-SOLVE.

Στόχος του U-SOLVE Ερωτηματολογίου

Το U-SOLVE ερωτηματολόγιο στοχεύει στη χαρτογράφηση των απόψεων, από ειδικούς του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, σε σχέση με τα κύρια χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του. Επίσης, μέσω των απαντήσεων σας θα εξεταστεί η συνδεσιμότητα των φορέων του οικοσυστήματος με την επιχειρηματική παραγωγικότητα, και κατ’ επέκαταση, με τη συνολική απόδοση.

Σε Ποιούς Απευθύνεται η U-SOLVE Έρευνα

Το ερωτηματολόγιο διαμορφώθηκε για να συλλέξει απαντήσεις από φορείς, όπως:

 • Δημόσιες αρχές, όπως Υπουργεία, Δήμους, και Κυβερνητικούς Οργανισμούς.
 • Πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, και ιδιωτικά ιδρύματα έρευνας και ανάπτυξης.
 • Επενδυτικούς παράγοντες, όπως: Εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, business angels, τράπεζες καθώς και άλλους τύπους επενδυτών.
 • Νεοσύστατες επιχειρήσεις, ΜΜΕ και εταιρείες.
 • Οργανισμούς υποστήριξης επιχειρήσεων, όπως: Δημόσιους οργανισμούς χρηματοδότησης, ενώσεις νεοφυών επιχειρήσεων, επιταχυντές, και άλλου είδους παρόχους υποστήριξης.
 • Εκπροσώπους ΜΚΟ και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
 • Άλλους σχετικούς φορείς.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το U-SOLVE ερωτηματολόγιο, πατώντας εδώ.

Για τη διασφάλιση των προσωπικών στοιχείων σας, θα τηρηθεί η ανωνυμία όλων των συμμετεχόντων στην U-SOLVE έρευνα. Η χρήση των απαντήσεων σας θα είναι αυστηρά για ερευνητικούς σκοπούς.

Η συμβολή σας για αυτήν την ερευνητική διαδικασία είναι πολύτιμη.

Σχετικά με το U-SOLVE

Το U-SOLVE στοχεύει στην μετατροπή των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων σε μια βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική, γεφυρώνοντας την ενεργό πολιτική για την επιχειρηματικότητα και υιοθετώντας στόχους αειφόρου ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο. Θα αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στις πόλεις της Μεσογείου, κάτι που θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες να σχηματίσουν συνεργασίες. Μέσω αυτής της δράσης θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε ειδικές θέσεις εργασίας και οικονομική αξία, καθώς και να υποστηρίξουμε τη μετάβαση προς ένα βιώσιμο μοντέλο. Το έργο U-SOLVE θα καταφέρει να εξισορροπήσει τη νέα τεχνολογία και τα επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν υιοθετηθεί από επιχειρηματίες και νέες εταιρείες, με στόχο την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι Κύριοι Στόχοι του Έργου

 • αύξηση της επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των νέων και των γυναικών
 • να υποστηρίξει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσω της προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε αστικές περιοχές
 • να δοκιμάσουμε εργαλεία και μεθοδολογίες για βιώσιμη αστική οικονομική ανάπτυξη με βάση την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συμμετοχή
 • να επηρεάσουμε τοπικά τις κοινωνίες, μέσω κόμβων καινοτομίας είτε δημιουργημένων είτε εξουσιοδοτημένων σε πόλεις της περιοχής της Μεσογείου.

Οι Εταίροι του Έργου

 • Consorzio ARCA – Ιταλία
 • Academy of Scientific Research and Technology – Αίγυπτος
 • Bethlehem Municipality – Παλαιστίνη
 • E-trikala – Ελλάδα
 • Institute of Entrepreneurship Development – iED – Ελλάδα
 • Jordan University of Science and Technology – Ιορδανία
 • Palestine Ahliya University – Παλαιστίνη
 • The Cyprus Institute – Κύπρος
 • The Higher Council for Science and Technology/ International Cooperation Department – Ιορδανία
 • University of Cyprus – Κύπρος

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED και έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση €3.577.070 εκ των οποίων το 90% ή €3.200.000 προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αυτό το έγγραφο δημιουργήθηκε με την οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC Mediterranean Sea Basin. Το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του IED και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τις δομές διαχείρισης του προγράμματος.

Τελευταία Νέα

Online Διαδραστική Παρουσίαση: Ανοιχτός Διάλογος για...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στην online διαδραστική παρουσίαση για την ενημέρωση σχετικά με την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη...

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε η Υβριδική Εκδήλωση...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλήθος κόσμου η δεύτερη και τελευταία ημέρα του Innovent Forum 2024, της υβριδικής εκδήλωσης Επιστήμης και Τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στο...

Οι Τεχνολογικές Λύσεις για την Ανθρωπότητα...

Η πρώτη ημέρα της διήμερης υβριδικής Εκδήλωσης Επιστήμης & Τεχνολογίας Innovent Forum 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, με μια δυναμική...

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλία διοργανώνεται...

H Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνολογίας και Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, ανοιχτό Μαραθώνιο...

Μίκρο-Επιχειρηματικότητα: Ένας mini οδηγός

Της Άρτεμις Βενιέρη Ο όρος «μίκρο-επιχειρηματικότητα», αναφέρεται στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας από μια μικρή επιχείρηση, η οποία απασχολεί λίγους εργαζόμενους. Ειδικότερα, μια επιχείρηση αυτού του είδους, λειτουργεί...