Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Τα δάνεια δεν είναι πάντα η λύση

Διαθέτεις επιχειρηματικό πνεύμα αλλά σου λείπει η υποδομή; Βρήκες τον τέλειο τρόπο να προωθήσεις τη νέα σου ιδέα, αλλά φοβάσαι να ρισκάρεις  άσκοπα σε μία αβέβαιη στρατηγική marketing; Κάνεις σχέδια για το μέλλον αλλά είσαι αβέβαιος ακόμη και για το παρόν;

entrestart2

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι μόνος. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες που συμμερίζονται τις φιλοδοξίες και τη διάθεσή σου για δουλειά έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια διλήμματα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η λύση στα προβλήματά τους είναι απλά ζήτημα χρηματοδότησης: ότι το κατάλληλο κεφάλαιο κίνησης θα τους επιτρέψει να μετατρέψουν στο σημερινό ρίσκο στην αυριανή επαγγελματική ευκαιρία. Πρόκειται όμως για μία βιώσιμη λύση ή για… επενδυτική αερολογία; Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος, χωρίς να καταφύγεις σε επιχειρηματικούς συμβούλους;

Πριν κάνεις την αίτηση για το πρώτο σου επιχειρηματικό δάνειο, σκέψου:

1. Έχεις στη διάθεσή σου το προϊόν ή την υπηρεσία που θα σου επιτρέψει να το αποπληρώσεις;

Στην καρδιά κάθε επιχείρησης βρίσκονται αποκλειστικά ο επαγγελματίας και το προϊόν του. Αν μία επιχείρηση διαθέτει την απαραίτητη στρατηγική marketing αλλά όχι το προϊόν που της αξίζει, τότε δε θα σου δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το κεφάλαιο που θα σου επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή της.

Σχετικό Άρθρο:  Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός με χρηματικό έπαθλο για Startup Κοινωνικές Επιχειρήσεις

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Entre Start, μπορείς να αξιολογήσεις το είδος που διαθέτεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να υπολογίσεις τον κύκλο ζωής του, απλά συμπληρώνοντας τις φόρμες συμπλήρωσης της.

2. Δίνεις στους πελάτες σου αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν;

Η αξιοπιστία σου πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει το κεφάλαιό σου. Ακόμη και μία μικρή επιχείρηση μπορεί να ξεπεράσει κάθε σου προσδοκία, εφόσον της δώσεις την κατάλληλη υποδομή.

Μέσω των ερωτηματολογίων της υπηρεσίας Entre Start, μπορείς να αξιολογήσεις τα κανάλια διανομής του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου, να εκτιμήσεις τις προσωπικές σου οργανωτικές δεξιότητες και να βελτιστοποιήσεις τις αποδόσεις σου, εύκολα και απλά.

3. Έχεις εξαντλήσει κάθε επιλογή;

Οι καλύτερες λύσεις είναι συχνά και οι πιο οικονομικές. Ίσως η επόμενη μεγάλη σου στρατηγική να απαιτεί μόνο μερικές εποχιακές προσφορές, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Μπορεί η επιτυχία σου να βασίζεται αποκλειστικά σε μία αλλαγή τοποθεσίας ή απλά στο να βρεις το κατάλληλο όνομα.

Σχετικό Άρθρο:  Stone Group International: Eπεξεργασία και εμπορία μαρμάρων, γρανιτών και φυσικών πετρωμάτων στην Ελλάδα

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Entre Start φτιάχτηκε με σκοπό να παρέχει λύσεις σε κάθε φιλόδοξο επαγγελματία με φαντασία. Βρες τον πιο κατάλληλο τρόπο να εντοπίζεις επιχειρηματικές ευκαιρίες, υπολόγισε την καταλληλότερη θέση για την επιχείρησή σου ή μετονόμασε το μελλοντικό σου brand, χρησιμοποιώντας τα δυναμικά σχόλια των εφαρμογών της!

4. Ακολουθείς τη στρατηγική που σου ταιριάζει…

…ή χάνεσαι στη σκιά των γιγάντων του κλάδου; Έχεις σχεδιάσει τη στρατηγική που ταιριάζει στην τσέπη σου και στις φιλοδοξίες σου; Δώσε τη δική σου πινελιά σε κάθε σου κίνηση και διεκδίκησε τη θέση που σου ανήκει στην αντίληψη των μελλοντικών σου πελατών.

Χάρη στην πλατφόρμα Entre Start, μπορείς να αξιολογήσεις και να βελτιστοποιήσεις την πρώτη σου μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, να δημιουργήσεις την πολιτική προώθησης που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σου και να αφήσεις το ανεξίτηλο σημάδι σου στην αγορά!

Πάρε μόνο τα ρίσκα που αξίζουν. Έλα στην υπηρεσία Entre Start και βάλε την επιχείρησή σου στην αγορά με τους δικούς σου όρους.

Τα δάνεια δεν είναι πάντα η λύση

Related Posts