Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Στρατηγική marketing χωρίς κόστος

Τι είναι η στρατηγική marketing;

Όταν οι περισσότεροι επαγγελματίες ακούνε τον όρο ‘στρατηγική marketing’, θεωρούν ότι ένας επιχειρησιακός σύμβουλος αναφέρεται σε ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες και τακτικές εντυπωσιασμού.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό: η στρατηγική marketing δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο στην προώθηση ενός νέου προϊόντος, αλλά και στην επιλογή του κατάλληλου αγοραστικού κοινού. Απαιτεί επιχειρηματίες που ξέρουν όχι μόνο πώς να δημιουργούν προϊόντα υψηλής αξίας, αλλά και πώς να αυξάνουν αυτή την αξία στα μάτια των πελατών τους, επιλέγοντας τον καταλληλότερο τρόπο παρουσίασης και επικοινωνίας.

Πώς μπορώ να σχεδιάσω τη δική μου στρατηγική marketing;

Μία σωστά δομημένη στρατηγική marketing απαιτεί ξεκάθαρο προγραμματισμό πάνω στο οποίο θα θεμελιώσεις την αντίληψη του προϊόντος σου στους μελλοντικούς σου αγοραστές.

Χρειάζεται υπομονετικό πειραματισμό με διαφορετικές μεθόδους προώθησης και πολλαπλές δημιουργικές διαφημιστικές προσεγγίσεις. Συνήθως χρειάζεται τη βοήθεια έμπειρων συμβουλευτικών ειδικών, που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το slogan που θα κάνει τη διαφορά ή τη βοήθεια επαγγελματιών που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις την παρουσίαση που θα ξεχωρίσει. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα από όσο μπορεί να διαθέσει ένα υποψήφιος επιχειρηματίας.

Σχετικό Άρθρο:  Το ΙΝΑΝΕΠ εισαγάγει μία νέα μέθοδο δικτύωσης για τους καινοτόμους επιχειρηματίες

Τι άλλη επιλογή έχω;

Χρειάζεσαι υπομονή και διάθεση για πολλά, διαχειρίσιμα ρίσκα. Επίσης, διαρκή επικοινωνία με έμπειρους επιχειρηματίες που μπορούν να σου παρέχουν μία αντικειμενική κριτική σχετικά με την επιχείρησή σου κάθε στιγμή. Μαζί με αυτό, πρέπει να έχεις μία αναλυτική οπτική της τρέχουσας στρατηγικής των ανταγωνιστών σου και μία ξεκάθαρη ιδέα του κύκλου ζωής του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου.

Όμως τι μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις πρόσβαση σε όλα αυτά τα στοιχεία; Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μία στρατηγική marketing που σου ταιριάζει χωρίς να χρειαστεί να αποκτήσεις μία τέλεια, σφαιρική οπτική κάθε στοιχείου της αγοράς κάθε στιγμή; Υπάρχει ένας επιχειρησιακός σύμβουλος που μπορεί να είναι προσιτός ακόμη και σε εσένα, τον νέο επιχειρηματία, για τη νέα επιχείρησή σου;

entrestart2

Φτιαγμένη για να βοηθήσει κάθε νέο επιχειρηματία με μεγάλες ιδέες στο marketing, η υπηρεσία Entre Start είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα εξοπλισμένη με έξυπνες εφαρμογές που σου παρέχουν δυναμικές συμβουλές ώστε να βελτιώσεις την επιχείρησή σου.

Σχετικό Άρθρο:  Marketing - Αλήθειες και Μύθοι

Απλά επίλεξε την εφαρμογή που χρειάζεσαι, συμπλήρωσε τις φόρμες συμπλήρωσης και τα ερωτηματολόγια και ο νέος σου ηλεκτρονικός σύμβουλος θα σου δώσει συμβουλές ώστε να:

  • Επιλέξεις το νέο όνομα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σου
  • Υπολογίσεις τον κύκλο ζωής του προϊόντος σου
  • Αναπτύξεις μία στρατηγική προώθησης, βασισμένη στο υπάρχον κεφάλαιό σου
  • Βελτιώσεις την υπάρχουσα στρατηγική προώθησής σου μέσω των λειτουργιών δυναμικού σχολιασμού

Τέλος, η υπηρεσία σου παρέχει ολοκληρωμένες, αντικειμενικές συμβουλές για το πώς να προσεγγίσεις και παρουσιάζει την κατάταξή σου σε σχέση με άλλους νέους επιχειρηματίες στην αγορά.

Τώρα πια, το marketing δεν είναι μόνο για τους «μεγάλους» του χώρου. Δώσε νέα ώθηση στην επιχείρησή σου, δημιούργησε νέες στρατηγικές προώθησης και προσέγγισε τους πελάτες που εσύ θέλεις, δίνοντάς τους το προϊόν που ζητάνε.

Δημιούργησε ένα τμήμα marketing από τον υπολογιστή σου, χρησιμοποιώντας μόνο τη φαντασία σου και το νέο σου ηλεκτρονικό σύμβουλο, διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, 7 φορές την εβδομάδα.

Στρατηγική marketing χωρίς κόστος

Related Posts