Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Πώς θα μετατρέψετε το αδύνατο σε δυνατό?

Η εφευρετικότητα ανέκαθεν ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα για να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε εμπόδια και να πετύχουμε στόχους, που μπορεί να φαινόταν αδύνατοι, όταν φτάναμε μπροστά στη συνειδητοποίηση της έλλειψης των απαραίτητων, όπως νομίζαμε πόρων.

Ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε, η ανάγκη να αξιοποιήσουμε ότι έχουμε, για να πετύχουμε ότι θέλουμε, έχει κάνει την ικανότητα του να είναι κανείς εφευρετικός, μία από τις απαραίτητες δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να κατέχει ο ηγέτης του σήμερα.

Η εφευρετικότητα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «συμβιβασμός» με τα ήδη υπάρχοντα και ως παραίτηση από το να θέλει κανείς να αποκτήσει περισσότερους πόρους για να πετύχει το μεγαλύτερο ακόμη εκείνο βήμα που ονειρεύεται για την επιχείρησή και την επαγγελματική του πορεία. Αντιθέτως, είναι η πόρτα που ανοίγει την ευκαιρία σε κάτι τέτοιο, καθώς ο εφευρετικός βρίσκει τρόπο να περάσει στην απέναντι όχθη, κατασκευάζοντας τη δική του βάρκα και όχι κλαίγοντας τη μοίρα του, επειδή δεν έχει στη διάθεσή του μία έτοιμη βάρκα ή δεν έχει τους πόρους να την αγοράσει.

Να, λοιπόν 4 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο εφευρετικοί ως επιχειρηματίες, και θα κάνετε τα φαινομενικά αδύνατα, δυνατά:

Σχετικό Άρθρο:  Το ΙΝΑΝΕΠ μεταφέρει τεχνογνωσία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Τουρκία

1. Εστιάστε στους πόρους που ήδη έχετε

Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα που μας κάνει να κολλάμε σε μία κατάσταση και να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω, είναι ότι εστιάζουμε σε αυτά που δεν έχουμε. Αυτή όμως η τακτική δεν μας βοηθά σε κάτι, καθώς μας κάνει να παραδεχόμαστε ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αδύνατο, οπότε παραδίδουμε τα όπλα. Αν σκεφτόταν όμως έτσι και οι ναυαγοί που ξεβράστηκαν σε κάποιο νησί, ακόμη θα ήταν εκεί. Δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους επειδή δεν είχαν μέσο που θα τους ταξίδευε. Κοίταξαν γύρω τους, είδα τι μπορούσαν να φτιάξουν με ότι είχαν και έφτιαξαν το μέσο. Έτσι είναι και στην επιχειρηματικότητα. Πολλές φορές, δεν θα έχουμε το μέσο: κεφάλαιο, ανθρώπινο δυναμικό, κτλ. Θα χρειαστεί λοιπόν να δούμε τι διαθέτουμε και με ότι έχουμε, θα δουλέψουμε για να κάνουμε έστω όσα βήματα μπορούμε, τα οποία θα μας πάνε παρακάτω στο στόχο μας. Και στο επόμενο σημείο που θα βρισκόμαστε, θα ενεργοποιήσουμε και πάλι την εφευρετικότητά μας.

Σχετικό Άρθρο:  Τέσσερις βασικοί κανόνες για το επιχειρείν

Πώς θα μετατρέψετε το αδύνατο σε δυνατό?

Related Posts