Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Έγγραφο σχετικά με την Πολιτική για την Επιχειρηματικότητα των Νέων

To Ευρωπαϊκό έργο «SPARKS – Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας» το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Erasmus+, στοχεύει στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών ικανότητων των νέων στην Ευρώπη.  (Τουρκία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία). Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στο έργο σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και πανεπιστήμια από την Τουρκία, την Ιταλία και Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο του έργου δημιουργήθηκε και δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο σχετικά με την πολιτική για την επιχειρηματικότητα των νέων. Η συγκεκριμένη ανάλυση και δημοσίευση βασίστηκε στα αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας που υλοποιήθηκε στις 4 συμμετέχουσες χώρες στο πλαίσιο του έργου, αλλά και σε στοχευμένες συζητήσεις (focus groups) με νέους και φοιτητές.  Οι δύο αυτές δραστηριότητες είχαν ως στόχο τον  εντοπισμό των δεξιοτήτων, εμποδίων και αναγκών των νέων για την εκκίνηση μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο έγγραφο σχετικά με την πολιτική για την επιχειρηματικότητα των νέων, προτείνονται 4 βασικές συστάσεις, οι οποίες βασίζονται στα αποτελέσματα της έρευνας και των focus groups, και στοχεύουν στην αλλαγή πολιτικής σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικό Άρθρο:  Η Αμερική παραμένει στην κορυφή των επενδύσεων καινοτομίας, Κίνα και Ευρώπη ανεβαίνουν ταχέως

Οι 4 βασικές συστάσεις αφορούν:

  1. Την ενίσχυση των πηγών χρηματοδότησης για την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από νέους.
  2. Την αντιμετώπιση εμποδίων που αφορούν την διαχείριση των επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα οι υψηλοί φόροι.
  3. Την ενίσχυση της εκπαίδευσης των νέων σχετικά με την επιχειρηματικότητα.
  4. Την ενίσχυση της κατάρτισης των νέων σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το έγγραφο εδώ.

Έγγραφο σχετικά με την Πολιτική για την Επιχειρηματικότητα των Νέων

Related Posts