by Institute of Entrepreneurship Development iED

Όταν νιώθετε να θέλετε να εγκαταλείψετε την αναζήτηση εργασίας…

Όλοι το ξέρουμε και όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Μπορεί να είναι αγωνιώδης, ενίοτε αποθαρρυντική. Έχοντας ξοδέψει πολλές ώρες για να τελειοποιήσετε το βιογραφικό σας και τις συνοδευτικές επιστολές και λαμβάνοντας διαρκώς την απάντηση «Ευχαριστούμε πολύ, όχι!», νιώθετε πιθανότατα έτοιμοι να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια.

Υπάρχει λόγος που αναζητάτε δουλειά και πολύ πιθανόν περισσότεροι από έναν και αν σταματήσετε τώρα την αναζήτηση, όλοι αυτοί οι λόγοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Πιέστε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο και υπενθυμίζετέ του πάντα τα παρακάτω:

1. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν άλλο

Είναι πολύ εύκολο να χάσετε το θάρρος σας όταν δείτε κάποιον γύρω σας να έχει βρει μια πολύ καλή δουλειά, τη στιγμή που η δική σας έρευνα αποδείχτηκε άκαρπη. Στην πραγματικότητα, όμως δεν μπορείτε να γνωρίζετε πώς ήταν η αναζήτηση εργασίας αυτού του ατόμου. Βλέπετε μόνο το αποτέλεσμα – βρήκε μια καινούρια δουλειά και την πήρε.

Πιθανόν, δεν έχετε ιδέα για το χρόνο που ξόδεψε μέχρι να τη βρει, ποιον μπορεί να γνώριζε μέσα στην εταιρεία ή από πόσες συνεντεύξεις πέρασε.

Ακόμη και αν τυχαίνει να γνωρίζετε τα παραπάνω, ένα γεγονός παραμένει αδιάσειστο. Όπως εσείς οι δύο είστε διαφορετικοί άνθρωποι, έτσι και η έρευνά σας είναι διαφορετική. Οπότε μην βιάζεστε να σκεφτείτε πως οι υπόλοιποι προχωρούν γρηγορότερα από εσάς και συγκεντρωθείτε στους στόχους σας.

2. Μην χάνετε την πίστη σας στις ικανότητές σας

Όταν οι προσπάθειές σας πέφτουν πάνω σε τοίχο, είναι εύκολο να αρχίσετε να αμφιβάλλετε για εσάς και τις δεξιότητές σας. Μόνο που όταν θα το κάνετε αυτό, η αναζήτηση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Σκεφτείτε την εμπειρία που έχετε, όλα όσα γνωρίζετε, όλα όσα
καταφέρατε στο παρελθόν. Ξέρετε πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε και είστε πολύ πιο ικανοί σε σχέση με αυτά που πιστεύετε.

3. Μη χάνετε το στόχο από τα μάτια σας

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που βρήκαν τη δουλειά τους επειδή κάποιος τους τη σέρβιρε στο πιάτο. Συμβαίνει στ’ αλήθεια. Όμως, μην στηρίζετε σε αυτό τις ελπίδες σας.

Αν σταματήσετε να κάνετε αιτήσεις για δουλειά, τότε με σιγουριά μπορώ να σας πω ότι δεν θα αποκτήσετε δουλειά. Και θα επιστρέψετε και πάλι στην αρχή. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στην προσωπική σας αποστολή.

4. Μην αφήσετε τη διαδικασία να σας καταπιεί

Ακούμε πολλά για το δίπτυχο εργασία – ζωή και την ισορροπία, που πρέπει να διέπει αυτές τις έννοιες. Η ίδια αρχή περί ισορροπίας θα πρέπει να απαντάται στην έρευνά σας. Το να ψάχνει κανείς για δουλειά αποτελεί δουλειά και δεν θα έπρεπε να ξοδεύετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας. Σίγουρα, θα περάσετε κάποιο Σαββατοκύριακο υποβάλλοντας αιτήσεις, αλλά αν ξοδέψετε κάθε σας λεπτό κάνοντας αυτό το πράγμα, θα τρελαθείτε.

Οπότε, μην το βάζετε κάτω. Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή και όταν θα βρείτε τη νέα σας δουλειά, θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που δεν εγκαταλείψατε.

Πηγή: The Muse

Δημοσιεύτηκε στο semifind.gr

Τελευταία Νέα

Ενισχύοντας την Περιβαλλοντική Συνείδηση Μέσω Πρακτικών...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) υλοποιεί το ευρωπαϊκό έργο "WE: Real-World Education to Foster Environmental Awareness", που στοχεύει στην προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και...

Το Νεαρό Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού...

Στο ορεινό χωριό Άγιος Νικόλαος Τρικάλων, το νεαρό διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου "Καμνάι" έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να αναζωογονήσει το χωριό τους και...

Έως 25.000 Eυρώ Aνά Eπιχείρηση από...

Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη νέα πρόσκληση του, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για αιτήσεις σε ολόκληρη την...

Γίνετε Πρότυπο: Εμπνεύστε τη Νέα Γενιά...

Είστε μία δυναμική και καταξιωμένη γυναίκα στον τομέα της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής, των τεχνών ή των μαθηματικών; Σας προσκαλούμε να...

Socially Agile Hackathon: Οι Ομάδες από...

Στις 21 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το διαδικτυακό Hackathon μέσω της πλατφόρμας Zoom, το οποίο διοργάνωσε το έργο Socially Agile, εταίρος του οποίου είναι...