Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

«Η νεολαία που καινοτομεί» – Με επιτυχία η εκδήλωση για τη διατροφική καινοτομία στη Λάρισα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας τίμησε στις 14 Νοεμβρίου 2019 τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδας, με μία βραδιά αφιερωμένη στην διατροφική καινοτομία, από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Οι γαλλικές και ελληνικές καινοτομίες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η Νεολαία που καινοτομεί: Η Καινοτομία, από τη γη στο πιάτο μας» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας.

Ερευνητές και νεοφυείς επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία και τη Γαλλία παρουσίασαν καινοτόμες πρωτοβουλίες που μετασχηματίζουν τη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων διατροφής: παρουσίασαν τα αντιοξειδωτικά ώστε οι καταναλωτές να φροντίζουν την υγεία τους, δημιουργούν εγκαταστάσεις για προσωποποιημένη επιλογή προϊόντων στο κατάστημα, αλλάζουν την ζωή των γεωργών διευκολύνοντας την διαχείριση των καλλιεργειών. Εκτός των άλλων μας παροτρύνουν να επανεξετάσουμε τις συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης με στόχο την βελτίωση τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι: Δημήτρης Κουρέτας, Φώτης Τέκος, Κωνσταντίνος Πετρωτός, Aleksandra Mandic, Βαγγέλης Καραθάνος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Τάσος Βασιλειάδης κάνοντας μια παρουσίαση για το πως η καινοτομία μπορεί να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα.

Σχετικό Άρθρο:  Νέα εταιρική σχέση του iED για τις δεξιότητες απασχόλησης των νέων

Ο συντονισμός της βραδιάς έγινε από την Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στη Λάρισα και τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, Δημοσιογράφο.

«Η νεολαία που καινοτομεί» – Με επιτυχία η εκδήλωση για τη διατροφική καινοτομία στη Λάρισα

Related Posts