by Institute of Entrepreneurship Development iED

Workshop: Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων

Τοποθεσία: Future Learning Lab (FLL) στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
18 Ιουνίου 2024

Πληροφορίες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας - iED διοργανώνει ένα διακρατικό workshop με τίτλο "Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων", την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα.

Το workshop συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς για να αξιολογήσουν τα ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν συστάσεις πολιτικής και να εμβαθύνουν στις έμφυλες διαστάσεις των επιπτώσεων της πανδημίας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το workshop πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου "HEARD" και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα.

Σχετικά με το workshop

Η πρωτοφανής πανδημία COVID-19 που πρόσφατα βίωσε η ανθρωπότητα, επηρέασε βαθιά τις κοινωνίες παγκοσμίως και αποκάλυψε την απροετοιμασία και την αδυναμία των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν κρίσεις τέτοιας κλίμακας. Η λήψη κατεπείγουσων αποφάσεων σε συνθήκες περιορισμένου χρόνου και πληροφόρησης, πολλές φορές παραγκωνίζει τον δημοκρατικό διάλογο και την συμμετοχικότητα των πολιτών. Κάτι τέτοιο, εγείρει, εύλογα, ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία της δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των γυναικών.

Συμμετάσχετε σε συζητήσεις, αποκτήστε γνώσεις σχετικά με την ερευνητική μεθοδολογία και συμβάλλετε στη διαμόρφωση ευέλικτων και χωρίς αποκλεισμούς λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ατζέντα

ΏραΤίτλοςΟμιλητής
10:00-10:05Καλωσόρισμα - Σύντομοι ΧαιρετισμοίDr. Maja Pucelj 
10:05-10:20Εξετάζοντας τον αντίκτυπο της πανδημίας

Aνάλυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου HEARD
Dr. Maja Pucelj 
10:20-11:00Καλές πρακτικές διαχείρισης της πανδημίας σε Ευρωπαϊκές χώρες

- Σλοβενία
- Ιταλία
- Ελλάδα
- Βουλγαρία
- Κύπρος
- Πορτογαλία
- Σουηδία
- Ισπανία
- Γαλλία
Dr. Maja Pucelj, Nevena Dobreva, Justine Coatmellec, Foteini Sokratous, Adrià Vila, Maria Justo Priego, Hans Anderson 
11:00-11:15Διάλειμμα για καφέ
11:15-12:00Συστάσεις πολιτικής

-Παρουσίαση
-Ερωτήσεις και ανοικτή συζήτηση
Dr. Maja Pucelj 
12:00-14:15 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης

Εμπειρογνώμονες σχολιάζουν τα ερευνητικά ευρήματα/συστάσεις πολιτικής και τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση πανδημικών καταστάσεων στο μέλλον.
Συντονισμός: Dr. Maja Pucelj
Ομιλητές: Gaël Evano-Vautrin, Eva D. Bahovec, Miguel José Araújo de Barros, Hans Anderson, Valeria Scardigno  
14:15-15:00 Συμπεράσματα και κλείσιμο της εκδήλωσης

Λίγα λόγια για το έργο

Το HEARD εστιάζει στον αντίκτυπο της πανδημίας στον δημοκρατικό διάλογο, τα θεμελιώδη δικαιώματα, στην εργασία και τη ζωή των γυναικών μέσα από την οπτική του φύλου. Κεντρική ιδέα του έργου είναι πως ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής κοινωνικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των οργάνων λήψης αποφάσεων του εκάστοτε κράτος. Με τη συμμετοχή εταίρων από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, το έργο θέλει να μετρήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στο κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, με έμφαση στα δικαιώματα των πολιτών του κάθε κράτους.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Citizens, Equality, Rights and Values" (CERV) που επιδιώκει να στηρίξει και να αναπτύξει ανοικτές, δημοκρατικές, ισότιμες και συμπεριληπτικές κοινωνίες που βασίζονται στα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου.

Συμμετάσχετε στο workshop

Για τη συμμετοχή στο workshop "Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων" την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή στη φόρμα που ακολουθεί.

18 Ιουνίου 2024

Εγγραφή

Άλλες εκδηλώσεις

Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO

Το A.B. Institute of Entrepreneurship Development Ltd σας προσκαλεί στην ανοιχτή υβριδική εκδήλωση με τίτλο “Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO“, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η υβριδική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού […]

Workshop: Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED διοργανώνει ένα διακρατικό workshop με τίτλο “Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων“, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Το workshop συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς για να αξιολογήσουν τα ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν συστάσεις πολιτικής και να εμβαθύνουν στις […]

Δηλώστε Συμμετοχή για τη Δωρεάν Εκπαίδευση στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Λευκωσία

Είστε νέοι και νέες και ενδιαφέρεστε για την πράσινη επιχειρηματικότητα; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των πράσινων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων σας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10-14 Ιουνίου 2024. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Green Up Yourself”.   Λίγα λόγια για το έργο […]