by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ανοιχτή Συζήτηση | Συστάσεις Πολιτικής για την Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανδημίας σε Πολιτικό και Κοινωνικό Επίπεδο

Τοποθεσία: Πάρκο Καινοτομίας JOIST
30 Μαΐου 2024

Πληροφορίες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας - iED διοργανώνει την ανοιχτή συζήτηση "Συστάσεις Πολιτικής για την Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανδημίας σε Πολιτικό και Κοινωνικό Επίπεδο", την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου "HEARD".

Ατζέντα

ΏραΤίτλος
17:30 – 17:40Προσέλευση & καλωσόρισμα συμμετεχόντων 
17:40 – 18:10Χαιρετισμός και παρουσίαση ομιλητών

Ομιλητές:

- Ζωή-Δωροθέα Πανά, Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδιατρικής, Επιδημιολογία Νοσοκομείου, Έλεγχος και Πρόληψη Λοιμώξεων, Former Consultant | Ministry of Health Cyprus | MohCY Member | EU COVID-19 Scientific Platform | European Commission
- Θοδωρής Κυρόπουλος, Διευθυντής Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, MEDICAL BIOCHEMIST, MBBS, PhD, FERS, Διδάκτωρ Πνευμονολογικής Κλινικής Παν/μίου Θεσσαλίας
- Ξενοφώντας Λέτσας, Επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ)
18:10– 18:25Ο αντίκτυπος της πανδημίας και πως τον μελετάμε

Παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων και των συστάσεων πολιτικής
18:25– 18:55Ανοιχτή συζήτηση
18:55 – 19:00Κλείσιμο εκδήλωσης

Το πλαίσιο της συζήτησης

Η πρωτοφανής πανδημία COVID-19 που πρόσφατα βίωσε η ανθρωπότητα, επηρέασε βαθιά τις κοινωνίες παγκοσμίως. Αρχικά, αποκάλυψε την απροετοιμασία και την αδυναμία των κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν κρίσεις τέτοιας κλίμακας. Επίσης, δημιούργησε την ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος και να ασχολήθουμε με την εξεύρεση νέων τρόπων για απολεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Η λήψη κατεπείγουσων αποφάσεων σε συνθήκες περιορισμένου χρόνου και πληροφόρησης, πολλές φορές παραγκωνίζει τον δημοκρατικό διάλογο και την συμμετοχικότητα των πολιτών. Κάτι τέτοιο, εγείρει, εύλογα, ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία της δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισορροπία της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των γυναικών.

Στον απόηχο αυτής της κρίσης, η συνεχιζόμενη έρευνα και κοινωνική ανάλυση επιδιώκουν να δημιουργήσουν συστάσεις πολιτικής για τις κυβερνήσεις ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες κρίσεις στο μέλλον με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση.

Λίγα λόγια για το έργο

Το HEARD εστιάζει στον αντίκτυπο της πανδημίας στον δημοκρατικό διάλογο, τα θεμελιώδη δικαιώματα, στην εργασία και τη ζωή των γυναικών μέσα από την οπτική του φύλου. Κεντρική ιδέα του έργου είναι πως ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής κοινωνικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών αλλά και των οργάνων λήψης αποφάσεων του εκάστοτε κράτος. Με τη συμμετοχή εταίρων από 9 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, το έργο θέλει να μετρήσει τις επιπτώσεις της πανδημίας στο κράτος δικαίου, τις δημοκρατικές αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, με έμφαση στα δικαιώματα των πολιτών του κάθε κράτους.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Citizens, Equality, Rights and Values" (CERV) που επιδιώκει να στηρίξει και να αναπτύξει ανοικτές, δημοκρατικές, ισότιμες και συμπεριληπτικές κοινωνίες που βασίζονται στα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου.

Μάθετε περισσότερα για το HEARD

Συμμετάσχετε στο διάλογο

Για τη συμμετοχή σας στην ανοιχτή συζήτηση "Συστάσεις Πολιτικής για την Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανδημίας σε Πολιτικό και Κοινωνικό Επίπεδο" την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, είναι απαραίτητο να κάνετε εγγραφή στη φόρμα που ακολουθεί.

30 Μαΐου 2024
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Ανοιχτή Συζήτηση | Συστάσεις Πολιτικής για την Αντιμετώπιση Κρίσεων Πανδημίας σε Πολιτικό και Κοινωνικό Επίπεδο" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO

Το A.B. Institute of Entrepreneurship Development Ltd σας προσκαλεί στην ανοιχτή υβριδική εκδήλωση με τίτλο “Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO“, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η υβριδική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού […]

Workshop: Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED διοργανώνει ένα διακρατικό workshop με τίτλο “Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων“, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Το workshop συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς για να αξιολογήσουν τα ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν συστάσεις πολιτικής και να εμβαθύνουν στις […]

Δηλώστε Συμμετοχή για τη Δωρεάν Εκπαίδευση στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Λευκωσία

Είστε νέοι και νέες και ενδιαφέρεστε για την πράσινη επιχειρηματικότητα; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των πράσινων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων σας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10-14 Ιουνίου 2024. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Green Up Yourself”.   Λίγα λόγια για το έργο […]