by Institute of Entrepreneurship Development iED

Το Health Hub Συμμετείχε στο 1ο EDIH Network Summit 2023

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIH) Health Hub συμμετείχε στο 1ο EDIH Network Summit που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση συμμετείχαν σημαντικά EDIHs απ’ όλη την Ευρώπη, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης. 

Health Hub Participated at the 1st EDIH Network Summit 2023

Ως αναγνωρισμένος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας, το Health Hub λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την ψηφιακή υγεία σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρέχει μετασχηματιστικές ψηφιακές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αυξήσουν την κάλυψη και την ακρίβεια των υπηρεσιών τους, την ικανότητα τους για καινοτομία, αλλά και τη δικτύωση. Οι καινοτόμες υπηρεσίες του Health Hub καθίστανται δυνατές μέσα από το δυνατό εταιρικό του σχήμα που απαρτίζεται από ειδικούς, ενώ, ταυτόχρονα, προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου, και διευκολύνει την ανάπτυξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στο Health Hub συμμετέχουν και υποστηρίζουν ενεργά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων και ακαδημαϊκά και ερευνητικά Ιδρύματα, εταιρίες του κλάδου και φορείς επιχειρηματικότητας

Το Health Hub συντονίζει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED), ένας βραβευμένος ελληνικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος. Με τον επιδέξιο συντονισμό του, το iED διασφαλίζει τη λειτουργία του Health Hub στην αιχμή της ψηφιακής καινοτομίας, παρέχοντας αποτελεσματικές λύσεις και οδηγώντας τον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου σε ουσιαστικές αλλαγές.

Το 1ο EDIH Network Summit προσέφερε το πιο γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με την ψηφιακή καινοτομία. Η συμμετοχή του Health Hub μαζί με άλλους Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως οι DigiAgriFood, digiGOV-innoHUB, SmartAttica, smartHEALTH και DiGiNN, υπογράμμισε τη δέσμευση του για συνεργατική ανάπτυξη και την προώθηση του ευρωπαϊκού ψηφιακού οικοσυστήματος.

Το Health Hub στο EDIH Network Summit εκπροσώπησε η κα Μαρία Πουρνάρη, Chief Operating Officer, η οποία την Πέμπτη 1 Ιουνίου συμμετείχε ως βασική ομιλήτρια στη συνεδρία ψηφιακής υγείας. Η ομιλία της επικεντρώθηκε στον τομέα των φαρμάκων, τις προκλήσεις στην ψηφιοποίηση και τη στενή διασύνδεσή του με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Maria Pournari, Chief Operating Officer of Health Hub, as a keynote speaker during the 1st EDIH Network Summit 2023

Η ομιλία της κας Πουρνάρη βασίστηκε στην πολυετή εμπειρία της, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της ψηφιοποίησης στον φαρμακευτικό τομέα και την αλληλεξάρτηση της με το σύστημα υγείας. Η ομιλία της ενέπνευσε ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ των ειδικών του κλάδου και των φορέων χάραξης πολιτικής που συμμετείχαν.

Στόχος του workshop ήταν να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του Working Group στην Ψηφιακή Υγεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, στις 17 Απριλίου. Επιπλέον, λειτούργησε ως μια σημαντική πλατφόρμα για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων τεσσάρων Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας που ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα θεματικών ψηφιακής υγείας, όπως η ψηφιακή υγεία, η υγειονομική περίθαλψη, την ευημερία, τα φαρμακευτικά προϊόντα και η γήρανση. Το workshop προώθησε τη συλλογή και τη συζήτηση περαιτέρω προτάσεων που σχετίζονται με κοινά αλλά και πιο ειδικά ενδιαφέροντα στον τομέα της ψηφιακής υγείας.

Το Health Hub και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας είχαν την τιμή να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοποριακή εκδήλωση, η οποία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ευρωπαϊκό τοπίο της ψηφιακής καινοτομίας. Μέσω της συνεργασίας με τους ενδιαφερόμενους φορείς και της ανταλλαγής ιδεών, στοχεύουν στην προώθηση της συνεργασίας, στην προώθηση θετικών αλλαγών και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ψηφιακής καινοτομίας στους τομείς της υγείας και του φαρμάκου.

Τέλος, το Health Hub είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τη διοργάνωση της επερχόμενης υβριδικής έκθεσης, InnoHealthForum, μαζί με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και τη συνεργασία στον τομέα της ψηφιακής υγείας και θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2023, συγκεντρωνοντας ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου της υγείας και του φαρμάκου, φορείς χάραξης πολιτικής και καινοτόμους οργανισμούς για να διερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις στον τομέα του eHealth.

Για να μάθετε περισσότερα για το InnoHealth Forum, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της εκδήλωσης στη διεύθυνση https://innohealthforum.joistpark.eu.

Τελευταία Νέα

Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΘΕΒ, Πάρκου Καινοτομίας...

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα) έπληξαν ισχυρά και...

Το Health Hub Συμμετέχει και Φέτος...

Η 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως κάθε Σεπτέμβριο έτσι και φέτος, επιστρέφει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 17...

InnoHealth Forum 2023: Πρόσκληση Συμμετοχής στη...

Το InnoHealth Forum 2023, η πρώτη υβριδική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ηλεκτρονική Υγεία και τις σύγχρονες τάσεις του τομέα της υγείας και του φαρμάκου,...

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία σε...

Σας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία και θέλετε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας; Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το SAFESENSE+ εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Project Managers: Διαχείριση της Πραγματικότητας

του Στέλιου Αμπατζίδη Οι ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας αλλάζουν γρήγορα, όπως και η ίδια η κοινωνία. Είναι γεγονός πως τον επιχειρηματικό κόσμο ανέκαθεν χαρακτήριζε έντονη μεταβλητότητα,...