Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

DISABLEDBOOK.COM: Επικοινωνία χωρίς εμπόδια

Ένα δωρεαν καινοτόµο εργαλείο, το οποίο προσφέρει σε όλους τους χρήστες του , αυτονοµία, ευκολία χρήσης και ελευθερία έκφρασης με δυνατότητα να προβληθούν δράσεις κι ενέργειες από επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, της εστίασης ή της ψυχαγωγίας αλλά και σε μέλη φορέων, σωματείων και συλλόγων που απευθύνονται είτε σε άτομα με αναπηρία είτε γενικότερα σε εμποδιζόμενα άτομα μαζί με μια έξυπνη νεα τεχνολογία που μετατρέπει γρήγορα ιστοσελίδες να είναι φιλικές προς τα άτομα με προβλήματα αναπηρίας, τυφλούς και ανθρώπους με κώφωση.

Σε ποιούς απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν?

Στα άτομα με προβλήματα αναπηρίας, τυφλούς και ανθρώπους με κώφωση που θέλουν καλύτερη επικοινωνια και ποιοτητα ζωής και στους επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, της εστίασης ή της ψυχαγωγίαςαλλά και της ναυτηλίας που επιθυμούν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους με καινοτομίες πληροφορικής.

Που βασίζεται η επιτυχία της ιδέας της επιχείρησης?

Το disABLEdbook είναι µια Ελληνική Κοινωνικά Υπεύθυνη ψηφιακή εφαρµογή κοινωνικής δικτύωσης για άτοµα µε ειδικές ανάγκες αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα αναπηρίας. Είναι ένα μοναδικό εργαλείο, το οποίο προσφέρει σε όλους τους χρήστες, αυτονοµία, ευκολία χρήσης και ελευθερία έκφρασης, χρησιµοποιώντας εξειδικευµένους αλγορίθµους ήχου, εικόνας και κίνησης, που βοηθάνε τους τυφλούς, τα άτοµα µε προβλήµατα στα άνω άκρα και τους κουφούς. Το disABLEdbook απαρτίζεται από µια ευρεία γκάµα υποστηρικτικών τεχνολογιών οι οποίες επιτρέπουν την πρόσβαση και τη χρήση του διαδικτύου σε άτοµα µε αναπηρία και βελτιώνουν την εµπειρία της κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές από τις υποστηρικτικές τεχνολογίες που χρησιµοποιεί το disABLEdbook είναι οι παρακάτω:

  • Εργαλεία για 100% τυφλούς.
  • Εργαλεία υποβοήθησης όρασης, ώστε να μπορούν τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης να δουν καλύτερα το περιεχόμενο.
  • Εργαλεία για άτομα με κινητικές αναπηρίες για να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με διαφορετικούς πλοηγούς, όπως το κεφάλι, το πόδι τους κ.λπ..
  • Εργαλεία για άτομα με κώφωση.
Σχετικό Άρθρο:  Η εκπαίδευση αλλιώς - Το QS Top Universities καινοτομεί αξιολογώντας τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου

Το disABLEdbook αριθμεί ήδη περί τους διακόσιους χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες. Αναφορικά με την ζωή των ΑμεΑ, η δυνατότητα επικοινωνίας και το Διαδίκτυο συντελούν στην ποιότητα ζωής τους, πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους χρήστες (54% ΑμεΑ, 38% γενικό κοινό). Οι επαγγελματίες χρησιμοποιόντας τo GO-Wheel ( a wearable smart technology ) στις ιστοσελίδες τους, τις μετατρέπουν γρήγορα, εύκολα και με χαμηλό κόστος σε φιλικές προς τα αποκλησμένα άτομα και κερδίζουν φήμη και περισσοτερο κύκλο εργασιών.

Λίγα λόγια για εσάς…

Εργάζομαι ως επιχειρηματίας στο μόνο μέρος που μου επιτρέπουν οι άνθρωποι χωρίς αναπηρία να εργαστώ, το διαδίκτυο.

  • Extensive working experience on internet and web applications projects
  • Academic background in IT education and very good experience in developing code processes
  • Associate Certified Developer by an International programming Federation
  • Leading a Digital Platform Business
  • Successful Platform Strategy
  • Big data and B2B digital platforms

Linkedin Profile: https://www.linkedin.com/in/petros-kaloupis/

Που μπορεί κανείς να σας βρεί?

Website: www.disabledbook.com
Facebook: disabledbook
Linkedin: company/disabledbook

DISABLEDBOOK.COM: Επικοινωνία χωρίς εμπόδια

Related Posts