by Institute of Entrepreneurship Development iED

DIH² – Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχει σε νέο δίκτυο ψηφιακής καινοτομίας

Το DIH² είναι ένα καινοτόμο Ευρωπαϊκό έργο, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020. Το DIH² προωθεί τη ρομποτική τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στην ενδυνάμωση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και  στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρώπη.Τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η εταιρία Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy με την σημαντική υποστήριξη 37 Ευρωπαίων εταίρων.

Στο έργο συμμετέχουν 26 Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας (Digital Innovation Hub-DIHs) από 26 Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του έργου είναι να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 170, μέχρι και το 2022. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί πλέον μέλος του δικτύου ως ένας από τους πρώτους νέους 26 Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας, τα οποία επιλέχθηκαν με βάση το Πρώτο Κάλεσμα του έργου με τίτλο “Call for Offers To become a member of the DIH² network”.

Στόχος του Καλέσματος 

Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας που θα προστεθούν στο δίκτυο έως το 2022 θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και στη διεύρυνση της χρήσης καινοτόμων ρομποτικών τεχνολογιών σε ολόκληρη την Ευρώπη στον τομέα της ευέλικτης παραγωγής (agile production). 

Στόχος του Καλέσματος είναι να συγκεντρώσει τους πιο σημαντικούς φορείς στον τομέα του Technology Transfer. Οι φορείς αυτοί θα συμμετάσχουν στην πρόοδο της τεχνολογίας, σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο τόσο την καινοτομία όσο και την εξωστρέφεια στην αγορά εργασίας. 

Μέσα από τη συμμετοχή του στο DIH², το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας αναγνωρίζεται ως ένας σημαντικός κόμβος ψηφιακής καινοτομίας. Κύριος στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το ελληνικό οικοσύστημα στον τομέα της ψηφιακής εξέλιξης και καινοτομίας,ώστε η χώρα μας να μπορέσει να διεκδικήσει επάξια μία θέση ανάμεσα στις κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις στο συγκεκριμένο τομέα.

Σε καθημερινή βάση, υποστηρίζουμε Μικρές και Μεσαίες Εταιρίες στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, μέσω ερευνητικού και εκπαιδευτικού υλικού που αναπτύσσουμε καθώς και μέσα από Ευρωπαϊκα προγράμματα χρηματοδότησης. Ως οργανισμός συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο αριθμό δικτύων με στόχο την πρόοδο της καινοτομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη της αγοράς εργασίας.

Με γνώμονα την πολυετή εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία μας στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, σχεδιάζουμε να φέρουμε την ελληνική αγορά ένα βήμα πιο κοντά στις καινοτόμες τεχνολογικές πρακτικές που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα επιχειρησιακά κέντρα στην παγκόσμια επιχειρηματική σκηνή. 

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα τελευταία νέα και εξελίξεις πάνω στο δίκτυο DIH², καθώς και για τις δράσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας μέσα από αυτό. 

Τελευταία Νέα

Ενδυνάμωση της Nεολαίας στην Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα...

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "Socially Agile", συντάχθηκε με επιτυχία μια ολοκληρωμένη έκθεση για τη διερεύνηση του τοπίου της κοινωνικής...

Ανοικτή Πρόσκληση: Online Σεμινάριο για την...

Είστε νέος/α επιχειρηματίας ή ενδιαφέρεστε για την επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη; Θέλετε να εξελίξετε τις γνώσεις σας και να ενσωματώσετε τις αρχές της...

Διαδραστικό βιβλίο SAHHim: Καλλιεργώντας Υγιείς Τρόπους...

Το SAHHim δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των μαθητών με ειδικές ανάγκες (SSN) και των εκπαιδευτικών τους σχετικά...

Έρευνα για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων...

Δηλώστε συμμετοχή στην έρευνα που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου και πιστοποιημένου προγράμματος επανεκπαίδευσης (reskilling) για πρόσφατους πτυχιούχους και...

Νέα Πρόσκληση για Χρηματοδοτική Στήριξη Επενδύσεων...

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ! Το πρόγραμμα επιχορήγησης επενδύσεων πράσινης μετάβασης του έργου STAGE ανακοίνωσε τη δεύτερη πρόσκληση του.   Το STAGE...