Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Εννέα τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας στη δουλειά

Όσο κουραστική και να είναι η μέρα σας, υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Στο χώρο εργασίας, η παραγωγικότητα, η καινοτομία και η αποτελεσματικότητα είναι πάντα το κλειδί για να οικοδομήσουμε μια επιτυχημένη πορεία. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας.

1. Λειτουργήστε σαν αφεντικό

Ζητήστε βοήθεια και μοιράστε καθήκοντα. Είναι δύο ζωτικής σημασίας κινήσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας . Δύο κύριοι παράγοντες όταν εργάζεται κανείς με άλλους είναι η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη. Φροντίστε να είστε ομαδικός παίκτης και να γνωρίζετε πότε πρέπει να καλέσετε «ενισχύσεις». Βεβαιωθείτε ότι οι συνάδελφοί σας έχουν ενημερωθεί σωστά για τις προθεσμίες εντός των οποίων πρέπει να παραδώσετε κάτι. Βεβαιωθείτε επίσης πως έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εργαλεία για να πετύχουν τον ευκταίο στόχο.

2.Φτιάξτε μία λίστα με όσα πρέπει να κάνετε

Θέστε προτεραιότητες και παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Αυτό όχι μόνο θα σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την παραγωγικότητά σας. Ορίστε προθεσμίες και φροντίστε να είστε αυστηροί στην τήρησή τους.

3.Κάντε διαλείμματα

Το να κάθεστε σε ένα γραφείο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να καταστρέψει την υγεία σας. Η έλλειψη κίνησης, όμως, ισούται επίσης και με τη μείωση της ενέργειας σας. Γι αυτό φροντίστε να κάνετε διαλείμματα για να ξεκουράζεται το σώμα και το πνεύμα σας.

Σχετικό Άρθρο:  Δημιουργικός και ταυτόχρονα σούπερ παραγωγικός; Γίνεται!

4. Αποσυνδεθείτε

Η διαρκής παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να αποσπάται η προσοχή σας. Ακόμη και μικρά διαλείμματα για να τσεκάρετε τις ενημερώσεις στο κινητό σας μπορεί να καταλήξουν να τρώνε πολύ χρόνο από την ημέρα σας. Μην πέφτετε στην παγίδα! Αποσυνδεθείτε από τους λογαριασμούς σας στα social media και αφοσιωθείτε στη δουλειά σας.

5.Κοιμηθείτε περισσότερο

Η καθιέρωση μίας υγιούς ρουτίνας ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγικότητα σας. Η κόπωση μειώνει τη δημιουργικότητα και την απόδοσή σας. Δώστε στο μυαλό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει ενέργεια μέσα από έναν καλό ύπνο. Συνήθειες όπως η σωστή διατροφή και η καθιέρωση ενός συγκεκριμένου ωραρίου ύπνου μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά.

6. Ελέγξτε τον εαυτό σας

Φροντίστε να ελέγχετε συχνά τον εαυτό σας αξιολογώντας την παραγωγικότητά σας. Τα επίπεδα παραγωγικότητας πρέπει πάντα να βελτιώνονται. Ενώ το να μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα είναι το άγιο δισκοπότηρο της νοοτροπίας σε πολλούς χώρους εργασίας, ορισμένοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί μειώσει τα επίπεδα απόδοσης. Φροντίστε, λοιπόν, να επικεντρώνεστε σε μία υποχρέωσή σας κάθε φορά.

Σχετικό Άρθρο:  Επιχειρηματικότητα και ανθρωπιά για όλους. Part 1

7.Φάτε τα σωστά σνακ

Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται άφθονα καλά λιπαρά για να λειτουργήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Τροφές όπως τα ωμά αμύγδαλα και οι σπόροι Chia παρέχουν όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεται το μυαλό για να «χορτάσει» και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Αποφύγετε τους υδατάνθρακες και τα υπερβολικά παχυντικά τρόφιμα που θα στραγγίξουν της ενέργειά σας.

8.Διαλογιστείτε

Το να καταφέρετε να έχετε ένα γόνιμο μυαλό, χωρίς εντάσεις και σύγχυση, είναι ό,τι χρειάζεστε για μέγιστη απόδοση. Αποσυρθείτε για λίγα λεπτά από τη φασαρία και τις υποχρεώσεις σας για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Θα δείτε πως θα σας βοηθήσει να επανέλθετε γεμάτοι ενέργεια στα καθήκοντά σας.

9. Πάρτε ήσσονος σημασίας αποφάσεις

Πέρα από τις αποφάσεις που έχετε να λάβετε για τις σημαντικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας, προσπαθήστε να ασχοληθείτε με μικρά, καθημερινά ζητήματα. Αφενός θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας, αφετέρου θα σας γλυτώσει από το να πρέπει να τα αντιμετωπίσετε όταν θα συσσωρευτούν.

Δημοσιεύτηκε στο fortunegreece.com

Εννέα τρόποι να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας στη δουλειά

Related Posts