Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

5 Bήματα για να επιτύχετε ως εκπαιδευόμενοι στην πρακτική σας άσκηση

Ένα πράγμα είναι σίγουρο! Όσο έτοιμοι κι αν νιώθετε να βουτήξετε στα βαθιά και να πάρετε τη δουλειά που πάντα θέλατε, η επαγγελματική σας σταδιοδρομία θα ξεκινήσει από την πρακτική σας άσκηση.

Μην ξεχνάτε ότι η πρακτική αποτελεί ένα σημαντικό μέσο προόδου για το μέλλον σας, οπότε καλό θα είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επιτύχετε:

1. Θυμηθείτε, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση

Οι περισσότερες πρακτικές διαρκούν έξι μήνες και μπορεί να μοιάζουν με μεγάλες και επώδυνες διαδικασίες. Οι ανώτεροί σας σάς επιβαρύνουν με τα λιγότερο αγαπημένα τους καθήκοντα, εσείς παλεύετε να πάρετε την αναγνώριση που αξίζετε και τα καθημερινά σας καθήκοντα μπορεί να γίνουν επαναλαμβανόμενα. Μέσα σε όλα αυτά να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας το εξής ένα: Ο καθένας που είναι πλέον “κάποιος” ξεκίνησε από το μηδέν. Δεχτείτε τα όλα με χαμόγελο και να έχετε υπόψη σας το ακόλουθο: ο Ralph Lauren ξεκίνησε σαν ένας υπάλληλος καταστήματος προσπαθώντας να κερδίσει αναγνώριση για τις καινούριες του γραβάτες. Ο Steven Spielberg εργαζόταν αρχικά πάρα πολλές ώρες ως άμισθος εκπαιδευόμενος στα Universal Studios. Όλοι ξεκίνησαν από κάπου.

Σχετικό Άρθρο:  Οι 5 Καλύτερες Χώρες Στον Κόσμο Για Να Δημιουργήσεις Μια Startup

2. Κάντε τον εαυτό σας απαραίτητο

Οι εκπαιδευόμενοι έρχονται και φεύγουν, αλλά αν πραγματικά θέλετε εσείς να παραμείνετε, πρέπει να γίνετε απαραίτητοι για την ομάδα. Να αποφεύγετε να κάνετε το λιγότερο δυνατόν ή να διεκπεραιώνετε μόνο όσα σας ζητούνται. Αν θέλετε να γίνετε εργαζόμενοι στην εταιρεία μετά την πρακτική σας φροντίστε οι συνάδελφοί σας να απευθύνονται σε εσάς όταν χρειάζονται κάτι. Κάντε έξτρα πράγματα, πάρτε πρωτοβουλίες, δώστε λύσεις, γίνετε η θετική ενέργεια του γραφείου, που υλοποιεί όσα πρέπει και ενισχύει σημαντικά την ομάδα. Ακόμη και αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να εργάζεστε εκεί μετά το πέρας της πρακτικής σας άσκησης, θα λάβετε σίγουρα μια πολύ σημαντική και θετική συστατική επιστολή, που θα σας βοηθήσει στην επόμενη θέση σας.

3. Δημιουργήστε υγιή σχέση με τους συναδέλφους σας

Αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με το προηγούμενο. Σύντομα θα μάθετε την αξία των εργασιακών σας σχέσεων, όσο η καριέρα σας θα αναπτύσσεται. Είναι ζωτικής σημασίας να μην είστε μόνο εύκολοι στο να δουλέψει κανείς μαζί σας, αλλά να προσπαθήσετε να προσφέρετε πραγματικά στην ομάδα. Πρέπει να νιώθουν τη στήριξή σας. Να είστε ταπεινοί και να μην προσπαθείτε να τους “καπελώνετε”.

Σχετικό Άρθρο:  Το ΙΝΑΝΕΠ σχεδιάζει εργαλεία για την πρόσληψη ατόμων για μαθητεία / πρακτική άσκηση

4. Ξεχάστε τα χρήματα

Τα φοιτητικά σας χρόνια τελείωσαν, αλλά η δουλειά των ονείρων σας δεν ήρθε ακόμα. Τα χρήματα από την πρακτική σας άσκηση μπορεί είτε να είναι πολύ λίγα είτε να μην πληρώνεστε καθόλου, οπότε φροντίστε να είστε σοφοί στη διαχείρισή τους. Συγκεντρωθείτε στο να εργάζεστε σκληρά και μη χάνετε το χρόνο σας παραπονούμενοι για την οικονομική σας κατάσταση.

5. Προκαλέστε τον εαυτό σας

Η πρακτική άσκηση θεωρείται πολύ σημαντική για τη μάθηση, οπότε μη σπαταλάτε ούτε μια στιγμή από το χρόνο σας. Οι πιο έμπειροι συνάδελφοί σας θα έχουν πάντα λίγο χρόνο να απαντήσουν σε ερωτήματα που δείχνουν ευφυές ενδιαφέρον για τη δουλειά. Το ίδιο ισχύει για τα project και τις προκλήσεις. Μην αφήσετε ποτέ κανένα να σας πει “κάτω το κεφάλι”. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα είναι η στιγμή σας να λάμψετε.

Πηγή: Europe language cafe

Δημοσιεύτηκε στο semifind.gr

5 Bήματα για να επιτύχετε ως εκπαιδευόμενοι στην πρακτική σας άσκηση

Related Posts