by Institute of Entrepreneurship Development iED

Τυρόπολις: Πρωτοποριακοί συνδυασμοί και υπέροχες γεύσεις συνθέτουν μοναδικά τυριά!

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται, με συνέπεια, στον τομέα της αντιπροσωπείας τυροκομικών προϊόντων κυρίως. Υπό το γνώμονα αυτό, παρέχει στην πελατειακή της βάση τόσο προϊόντα όσο και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η επιχείρηση συνεργάζεται με Έλληνες παραγωγούς και έχει συγκεντρώσει μια σειρά προϊόντων τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις σε ποιότητα και προδιαγραφές. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεύει ελληνικά τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) καθώς και ελληνικά τυριά μοναδικής παραγωγής (ειδικές συνταγές) από συγκεκριμένους παραγωγούς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι η επιχείρηση ΤΥΡΟΠΟΛΙΣ έχει έρθει σε συνεννόηση με τους παραγωγούς που συνεργάζεται αποκλειστικά και παράγουν για λογαριασμό της ειδικές συνταγές τυριών τα οποία στη συνέχεια η ΤΥΡΟΠΟΛΙΣ τα διανέμει κατά αποκλειστικότητα.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμά της, η επιχείρηση, συμπληρωματικά με τα προϊόντα της, παρέχει στην πελατειακή της βάση και για λογαριασμό της, μια σειρά από εξειδικευμένες – προσωποποιημένες υπηρεσίες, οι οποίες παρουσιάζονται συνοπτικά ακολούθως:

 • Παροχή λύσεων – προτάσεων για τα είδη και την ταυτότητα των τυροκομικών προϊόντων που επιθυμεί ο εκάστοτε πελάτης να περιλάβει στη γκάμα του.
 • Αναζήτηση νέων προϊόντων για λογαριασμό πελάτη, τόσο ελληνικών όσο και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κύριους συνεργάτες σε Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία.
 • Οργάνωση γευσιγνωσίας για λογαριασμό πελάτη.
 • Παρουσίαση των δυνατών συνδυασμών των τυροκομικών προϊόντων εν γένει για εκλεπτυσμένο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά αναφέρονται plateau τυριών, γευστικοί συνδυασμοί με ελληνικά αποστάγματα – ποτά, με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.
Σε ποιούς απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν?

Η επιχείρηση καλύπτει όλες τις ανάγκες τροφοδοσίας σε:

 • Παραδοσιακά Παντοπωλεία,
 • Delicatessen,
 • Μικρές αλυσίδες λιανικού εμπορίου τροφίμων,
 • Βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων ζύμης και σφολιάτας,
 • Ξενοδοχεία,
 • Εστιατόρια,
 • Εταιρίες catering,
 • Χώρους μαζικής εστίασης.

Αποστολή της επιχείρησης αποτελεί η επίτευξη της αξιοπιστίας στην εξυπηρέτηση των πελατών της καθώς και στην προσφορά προϊόντων που πληρούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, μέσα από τη συνεργασία της με Έλληνες, κυρίως, παραγωγούς οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι με σύγχρονα συστήματα ποιότητας.

Βασικός σκοπός είναι η διασφάλιση και η εδραίωση της επιχείρησης στον κλάδο της αντιπροσωπείας τυροκομικών προϊόντων, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε παρεχόμενο προϊόν ή/και υπηρεσία της, με κύριο αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Που βασίζεται η επιτυχία της ιδέας της επιχείρησης?

Η επιχείρηση, όπως έχει αναφερθεί δραστηριοποιείται στον τομέα της αντιπροσωπείας και εμπορίας των τυροκομικών προϊόντων. Ο κλάδος αυτός χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός με την έννοια της διάχυσης της καινοτομίας να βρίσκεται ακόμα σε αρχικά επίπεδα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Έλληνες παραγωγοί διαθέτουν αρκετά υψηλή τεχνογνωσία στα κατεξοχήν, χαρακτηριζόμενα παραδοσιακά, τυροκομικά προϊόντα (Φέτα, Γραβιέρα, Κασέρι, κλπ), η επιχείρηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαφοροποιήσει τις παραδοσιακές συνταγές και να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της με τυριά μοναδικής παραγωγής. Η επιχείρηση διαθέτει συγκεκριμένες συνταγές για την παραγωγή ιδιαίτερων τυριών που βασίζονται στους συνδυασμούς των γεύσεων. Για το λόγο αυτό, δεδομένου ότι δεν αποτελεί μονάδα παραγωγής έχει έρθει σε συνεννόηση και αποκλειστική συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς και έχουν δημιουργηθεί τυροκομικά προϊόντα που συγκεντρώνουν όλες τις τιθέμενες από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προϋποθέσεις. Τέλος για την ολοκλήρωση του σκοπού αυτού, η επιχείρηση έχει αναλάβει πλήρως τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των συσκευασιών προκειμένου να καταστήσει τα προϊόντα αυτά ικανά για κατανάλωση τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Λίγα λόγια για εσάς…

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι απόφοιτος Μηχανολόγος – Μηχανικός με έντονη εμπειρία στις μηχανές εσωτερικής καύσης. Για έντεκα (11) συναπτά έτη ασχολήθηκε επιχειρηματικά στις επισκευές αυτοκινήτων και στα είδη βουλκανισμού. Λόγω της οικονομικής ύφεσης στην οποία περιήλθε η Ελλάδα το 2010 αποφασίζει την αποχώρηση από τον κλάδο του αυτοκινήτου, στον οποίο παρατηρήθηκαν έντονες πτωτικές τάσεις και αναλαμβάνει την επιχειρηματική πρωτοβουλία στον κλάδο των τροφίμων εξειδικεύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στα τυροκομικά προϊόντα.

Που μπορεί κανείς να σας βρεί?

Website: www.tiropolis.gr (υπό κατασκευή)
Facebook: tiropolis

Τελευταία Νέα

Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΘΕΒ, Πάρκου Καινοτομίας...

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα) έπληξαν ισχυρά και...

Το Health Hub Συμμετέχει και Φέτος...

Η 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπως κάθε Σεπτέμβριο έτσι και φέτος, επιστρέφει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 9 έως τις 17...

InnoHealth Forum 2023: Πρόσκληση Συμμετοχής στη...

Το InnoHealth Forum 2023, η πρώτη υβριδική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην Ηλεκτρονική Υγεία και τις σύγχρονες τάσεις του τομέα της υγείας και του φαρμάκου,...

Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία σε...

Σας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία και θέλετε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας; Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το SAFESENSE+ εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Project Managers: Διαχείριση της Πραγματικότητας

του Στέλιου Αμπατζίδη Οι ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας αλλάζουν γρήγορα, όπως και η ίδια η κοινωνία. Είναι γεγονός πως τον επιχειρηματικό κόσμο ανέκαθεν χαρακτήριζε έντονη μεταβλητότητα,...