Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Το ΙΝΑΝΕΠ εισαγάγει μία νέα μέθοδο δικτύωσης για τους καινοτόμους επιχειρηματίες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινές startup είναι η έλλειψη των κεφαλαίων που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους και για να φτάσει το προϊόν ή η υπηρεσία τους στους καταναλωτές. Η αποτυχία στην εύρεση των κατάλληλων κεφαλαίων είναι ένας από τους λόγους όπου πολλά startups αποτυγχάνουν.

Ένα σημαντικό εργαλείο για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η δικτύωση. Αναπτύσσοντας τη κατάλληλη δικτύωση η επιχείρηση αυξάνει τις πιθανότητες να την προσέξουν. Άτομα που πιθανόν να κέντριζε την προσοχή είναι ο ιδιοκτήτης ενός venture capital ή ένας εργαζόμενος σε αυτό όπως επίσης και ένας blogger ο οποίος θα γράψει ένα άρθρο για το προϊόν/υπηρεσία. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όπως πολλά πράγματα στη ζωή έτσι και ο χώρος των startups χρειάζεται λίγη τύχη. Δεν αρκεί όμως να την περιμένεις, πρέπει να τη κυνηγάς και να τη προκαλλείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μια επιχείρηση να δικτυωθεί, αλλά ο πιο γνώριμος σε όλους είναι η χρήση των κοινωνικών δυκτίων. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η διεισδυτικότητα πολλών από αυτά έχει μειωθεί. Παράδειγμα αποτελεί το Facebook όπου μία δημοσίευση φθάνει μόνο στο 6% των χρηστών, με αποτέλεσμα πολλοί startuppers να ψάχνουν νέες μεθόδους δικτύωσης.

Σχετικό Άρθρο:  3 Τρόποι Marketing για να αυξήσετε τα έσοδα σας

submit2

Μία τέτοια μέθοδος έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.  Η συγκεκριμένη μέθοδος αναφέρεται σε μία νέα υπηρεσία η οποία έχει να κάνει με τη δωρεάν καταχώριση στη σελίδα του ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ. κάθε καινοτόμας νέας επιχείρησης, αποκομίζοντας διάφορα οφέλη. Η όλη διαδικασία ξεκινάει  μέσω της συμπλήρωσης μίας φόρμας ερωτήσεων την οποία η επιχείρηση μπορεί να βρει στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://entre.gr/kataxwriste-tin-epixeirisi-sas/. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταχώρηση της κάθε νεοφυούς επιχείρησης είναι να αναπτύξει κάποια μορφή καινοτομίας η οποία θα αναφέρεται στην ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος ή μιας νέας υπηρεσίας, στην ανάπτυξη νέων τρόπων παραγωγής, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη παραγωγική διαδικασία και στην εισαγωγή κάποιας μορφής καινοτομίας στη διοικητική δομή της επιχείρησης.

Τα οφέλη που αποκομίζει μία startup από τη καταχώρηση της στη νέα υπηρεσία του ΙΝΑΝΕΠ είναι τα εξής:

  • Σύνδεση των startups με νέες ευκαιρίες και προβολή αυτών στο διεθνές επιχειρηματικό οικοσύστημα.
  • Δωρεάν διεθνής προβολή της επιχείρησης μέσω της υψηλής επισκεψιμότητας της σελίδας του ΙΝΑΝΕΠ, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
  • Συνεχής ενημέρωση σε θέματα επιχειρηματικότητας με την αποστολή newsletters με τα σημαντικότερα άρθρα από το blog του ΙΝΑΝΕΠ.
  • Δυνατότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία υλοποιεί το Ινστιτούτο καθώς και συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις του ΙΝΑΝΕΠ και πιθανή συμμετοχή σε αυτές.
Το ΙΝΑΝΕΠ εισαγάγει μία νέα μέθοδο δικτύωσης για τους καινοτόμους επιχειρηματίες

Related Posts