Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες

Θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας ή να εισέλθετε σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές; Αναρωτιέστε πώς να δοκιμάσετε καινούριες ιδέες για την επιχείρησή σας; Τότε το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι για εσάς! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ αλλά και κάποιες εκτός Ευρώπης όπως το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Υόρκη και τη Πενσυλβάνια. Το πρόγραμμα προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Το άτομο που θα υποδεχτείτε στην επιχείρησή σας επιχορηγείται και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για την εταιρεία σας. Έτσι έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε εμπειρίες με τους νέους επιχειρηματίες που θα εργασθούν μαζί σας στην έδρα της εταιρίας σας. Η ανταλλαγή διαρκεί από έναν έως έξι μήνες.

Τι μπορείτε να κερδίσετε!

 • Να αναπτύξετε διεθνείς επαφές
 • Να εργαστείτε με ένα σοβαρό και δυναμικό νέο επιχειρηματία με καινούριες ιδέες
 • Να γνωρίσετε τις ξένες αγορές
 • Να βρείτε καινοτόμες λύσεις για την βελτίωση της επιχείρησής σας
 • Να ανακαλύψετε πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας
 • Να επεκτείνεται την επιχείρησή σας σε μια άλλη χώρα
Σχετικό Άρθρο:  Οι δεξιότητες απασχολησιμότητας των νέων σήμερα

Μπορείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα ως Επιχείρηση Υποδοχής εάν:

 • Είστε ιδιοκτήτης-διαχειριστής μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης ή πρόσωπο που ασχολείται άμεσα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου
 • Διευθύνεται την δική σας εταιρεία για αρκετά χρόνια
 • Είστε πρόθυμος/-η να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με την εμπειρία σας με ένα νέο επιχειρηματία και να τον συμβουλέψετε.

Λάβετε μέρος με μόλις τρία βήματα:

 1. Υποβάλετε την αίτησή σας στη διεύθυνση www.erasmus-entrepreneurs.eu ,
 2. Επιλέγετε ως Intermediary Organization – Ενδιάμεσο φορέα το INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σκούφη Μαρία, 2410626943, mskoufi@entre.gr).

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες

Related Posts