Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Συμμετοχή του ΙΝΑΝΕΠ στη δημοσιά διαβούλευση νεολαίας στη Λάρισα

 Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, η δημόσια διαβούλευση με θέμα «Νεολαία ’17- ’27 Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων» στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ της Λάρισας. Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ), μετά από πρόκληση του Δήμου Λαρισαίων, συμμετείχε ενεργά, καθώς παρείχε υποστήριξη στην πραγματοποίηση και την εύρυθμη πορεία της διαβούλευσης αλλά και στο συντονισμό των ομάδων και της συζήτησης.

Τη συνάντηση συντόνισαν οι συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου,  κ. Ηλίας Αντωνίου και κ. Ιουλία Πύρρου, ενώ τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας, αναπληρωτής Δημάρχου κος Γεώργιος Σούλτης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων τοπικών φορέων, φοιτητές, μαθητές αλλά και πολίτες της Λάρισας.

Ο βασικός σκοπός αυτών των δια ζώσης διαβουλεύσεων είναι το πλαίσιο του «Νεολαία ’17-‘27» να προκύψει από μια συνδιαμόρφωση που θα ξεκινήσει από τα πρώτα βήματα δημιουργίας του μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησής του. Έτσι, κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης δημιουργήθηκαν ομάδες εστίασης 10-15 ατόμων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές. Τα μέλη της κάθε ομάδας συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις πάνω στους βασικούς στόχους του στρατηγικού σχεδίου για τη Νεολαία 2017-2027, μεταξύ των οποίων είναι η προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση, η αξιοπρεπής εργασία και επιχειρηματικότητα των νέων, η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή κα.

Σχετικό Άρθρο:  Έρευνα σχετικά με τις γνώσεις των νέων πάνω στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών

Οι ομάδες εξέφρασαν ανησυχίες, αναφέρθηκαν σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και πιθανές τους λύσεις. Τα συμπεράσματα και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν θα ληφθούν υπόψη στο υπό κατάρτιση  κείμενο που θα τεθεί, πριν την επίσημη υποβολή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση στο δικτυακό τόπο Opengov.gr.

Συμμετοχή του ΙΝΑΝΕΠ στη δημοσιά διαβούλευση νεολαίας στη Λάρισα

Related Posts