Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Συμμετοχή σε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες μετανάστες

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ.) στο πλαίσιο του έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης και με τη συμμετοχή εταίρων από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Πορτογαλία και την Αγγλία διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες μετανάστες.

Τα σεμινάρια θα ασχοληθούν με διάφορες θεματικές, όπως για παράδειγμα:

  1. Κηπουρική και αγροτικές δραστηριότητες στην πόλη
  2. Η ζωή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  3. Επιχειρηματικότητα
  4. Δημιουργία βιογραφικού σημειώματος

Τα διαδραστικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους εκπαιδευτές και θα είναι  επικεντρωμένα στα ενδιαφέροντα των γυναικών ενώ θα περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εξάσκηση.

Οι συμμετέχουσες πρέπει:

  • Να είναι γυναίκες μετανάστες ή πρόσφυγες
  • Να είναι άνω των 18
  • Να έχουν όρεξη να μάθουν, να κοινωνικοποιηθούν και να μυηθούν σε νέα ενδιαφέροντα.
Σχετικό Άρθρο:  Σεμινάριο διασύνδεσης με θέμα «Make the best out of yourself»

Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το πρώτο θεματικό εργαστήρι θα αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου. Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας δημιούργησε την ενότητα «Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα» και με αφορμή αυτό στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα «Φτιάξε το βιογραφικό σου».

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018 στις 17.00 στα γραφεία του Ινστιτούτου (Ηρώων Πολυτεχνείου 169, 4ος όροφος) και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Μπορείτε να δείτε την ατζέντα για το εργαστήρι εδώ, ενώ παρακάτω θα βρείτε μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες: +30 2410626943 ή στο projects@ied.eu με θέμα «1ο Σεμινάριο URBAGRI4WOMEN»
Υπ. Επικοινωνίας: Άννα Κορωνιώτη

Συμμετοχή σε δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες μετανάστες

Related Posts