by Institute of Entrepreneurship Development iED

SEW22: Μια Επιτυχημένη Online Εκδήλωση Αφιερωμένη στις Startups

Το Startup Europe Week 2022 με τίτλο «Στα βήματα των επιτυχημένων startuppers» που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στην πόλη της Λάρισας ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Η εκδήλωση αυτή, που είναι αφιερωμένη στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και τους νέους επιχειρηματίες, ολοκληρώθηκε χθες στις 9 Ιουνίου 2022 με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Το Startup Europe Week 2022, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η 7η κατά σειρά ετήσια διοργάνωση που γίνεται στην πόλη της Λάρισας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του ΣΘΕΒ, του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και την πολύτιμη υποστήριξη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ.

Τι συζητήθηκε στο Startup Europe Week 2022 της Λάρισας

Κεντρικό θέμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν να μιλήσουν στο κοινό νέοι επιχειρηματίες που όχι μόνο τόλμησαν, αλλά και κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση παρά τις αντιξοότητες. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να δώσουν συμβουλές αλλά και να εμπνεύσουν όλους εκείνους που, ενώ έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα, διστάζουν να την προχωρήσουν.

Ας δούμε ποιοι μίλησαν και τι συζητήθηκε στη χθεσινή εκδήλωση:

Η εκδήλωση άνοιξε με το σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισμα μέσω βίντεο από τη κα Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η κα Κλαίρη Μπακούρα, Curator of Exhibitions and Public Engagement του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες του JOIST ενώ επεσήμανε τη δυναμική που προσφέρει αυτό το νέο εγχείρημα στην πόλη της Λάρισας τόσο στην τοπική επιχειρηματικότητα, όσο και στην εκπαίδευση, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καρκανιάς, Αντιπρόεδρος ΣΘΕΒ, που ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Ο κ. Καρκανιάς ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρόπους που το ΣΘΕΒ βοηθάει τους νέους επιχειρηματίες.

Συνεχίζοντας, λόγω αδυναμίας του κ. Μιχάλη Δρίτσα, Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την παρουσίαση του Elevate Greece καθώς και, κάποιων στατιστικών για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την πραγματοποίησε η κα Δήμητρα Πετροπούλου, Στέλεχος του γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρίστου Δήμα, Έρευνα – Τεχνολογια – Καινοτομία. Ο κ. Δρίτσας κατάφερε να συνδεθεί προς το τέλος της εκδήλωσης, όπου έκανε αναφορά για τα νέα προγράμματα που ετοιμάζει το Υπουργείο αλλά και τις νέες δυνατότητες χρηματοδότησης για startups που θα προκύψουν το ερχόμενο διάστημα.

Ακολούθησε η κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ, που αναφέρθηκε στις δράσεις του ΣΕΒ για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ο κ. Ηρακλής Καραντώνης, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, MSc, παρουσίασε το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Συνέχισε, ο κ. Γιώργος Καραντώνης, Partner του Metavallon VC, παρουσιάζοντας το επενδυτικό πορτφόλιο του Metavallon VC, μίλησε για το ιδανικό κατ’ αυτούς προφίλ των υποψήφιων εταιριών για χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα έδωσε και πρακτικές συμβουλές στους επιχειρηματίες που αναζητούν χρηματοδότηση.

Έπειτα, η εκδήλωση πέρασε στην παρουσίαση ορισμένων πετυχημένων ελληνικών startups που μοιράστηκαν την εμπειρία τους με το κοινό και να έδωσαν συμβουλές στους επίδοξους νέους επιχειρηματίες.

Το κομμάτι των νεοφυών επιχειρήσεων του Startup Europe Week 2022 ξεκίνησε με την κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, Business Development της farmB, που παρουσίασε την καινοτόμα δράση της FarmB για την ψηφιοποίηση του αγροτικού τομέα.

Το SEW 2022 συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Νικόλαου Ταζέ, Ιδρυτή και Διαχειριστή της Readnet Publications, που μίλησε για την δική του εμπειρία ως επιχειρηματίας αλλά και παρουσίασε με γλαφυρότητα τις δυσκολίες που αντιμετώπιζει ένας νέος επιχειρηματίας, ενώ μίλησε και για τα εφόδια που χρειάζεται κάποιος για να πετύχει.

Τέλος, η αυλαία του Startup Europe Week 2022 έπεσε με την παρουσίαση του Γιάννη Βαρβαρέλη, Senior Software Engineer και Co-Founder της Evolluto, που μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική του εμπειρία ως startupper, ενώ μίλησε και για τους τρόπους που ακολούθησε και ακολουθεί η εταιρία του για να ξεχωρίσει απ’ τον ανταγωνισμό, να διευρύνει το πελατολόγιο της, αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε μαζί μας εξαιρετικούς ομιλητές που μοιράστηκαν μαζί μας τη προσωπική τους εμπειρία, ο καθένας και η καθεμία απ’ τα δικά τους διαφορετικά πόστα, αλλά όλοι και όλες στην ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Το iED προετοιμάζει τις βάσεις για το επόμενο Startup Europe Week, και συνεχίζει με την έμπρακτη υποστήριξη στις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχει τόσο ανάγκη η Ελληνική οικονομία.

Φωτογραφία  των συμμετεχόντων του Startup Europe Week Larissa 2022.
Αναμνηστική φωτογραφία των συμμετεχόντων του Startup Europe Week Larissa 2022

Τελευταία Νέα

Accessibility: 5 Συχνά Λάθη στην Ιστοσελίδα...

του Στέλιου Αμπατζίδη  Τις τελευταίες δεκαετίες, το Διαδίκτυο έχει αποκτήσει δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του διαδικτύου σχετίζονται με την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Κατά πόσο όμως...

Niche Marketing και Ανάπτυξη Στρατηγικής

της Ευρυδίκης Μαρκοπούλου Μία τάση στην αγορά, την οποία επιλέγουν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις είναι αυτή του niche marketing. Ουσιαστικά, απευθύνονται σε ένα μικρό μέρος της αγοράς,...

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας BIG InternPrize στη Μάλτα:...

Το καλοκαίρι του 2022 το Erasmus+ έργο BIG InternPrize διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μάλτα για φοιτητές από όλη την Ευρώπη με ενδιαφέρον για...

Τεχνητή Νοημοσύνη και Marketing

του Στέλιου Αμπατζίδη Ο κορωνοϊός είχε σημαντική επίδραση στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες,...

8 Tips για πιο Παραγωγική Εργασία

της Ελευθερίας Χασάπη Από τον Μαρξ ως παραγωγική ορίζεται η εργασία που παράγει αξίες χρήσης, δηλαδή η δραστηριότητα που οδηγεί στην παραγωγή χρήσιμων πραγμάτων. Μόνο από τον ορισμό της παραγωγικής εργασίας γίνεται...