Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Η συμμετοχή των γυναικών στον χώρο του STEAM

Η εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης των γυναικών και των κοριτσιών στο STEΑM – Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη των Μηχανικών, Μαθηματικά – εκπαίδευση, επιβάλλεται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις επιστήμες και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-STEAM: Ισότητα στις Φυσικές Επιστήμες, στην Τεχνολογία, στην Επιστήμη των Μηχανικών, στις Τέχνες και στα Μαθηματικά. Στόχοι του έργου:

  • Η δημιουργία συνεργιών μεταξύ σχολείων και της αγοράς εργασίας μέσω μιας δημιουργικής και με νόημα προσέγγισης των κοριτσιών στην εκπαίδευση STEAM (μέσω προγραμμάτων με μέντορες)
  • Η δημιουργία μιας εικονικής πλατφόρμας, ως πηγή για εξάσκηση και καινοτομία σε εκπαιδευτικές λύσεις που θα συμπεριληφθούν στον οδηγό σπουδών των σχολείων
  • Η προώθηση και διάδοση εξατομικευμένων δραστηριοτήτων, προωθώντας τη χρήση της πλατφόρμας.

Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε workshop σε συνεργασία με το φροντιστήριο << ΣΥΓΧΡΟΝΟ 1975 & ΝΟΥΣ >>. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου  καθηγήτριες των θετικών επιστημών του φροντιστηρίου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα πίνακα με επιχειρήματα που καταρρίπτουν τα στερεότυπα που όρισαν οι εταίροι κατά την ανάπτυξη του πρώτου παραδοτέου.

Σχετικό Άρθρο:  Nέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΣΘΕΒ: "Διλλήματα στην Επιχειρηματικότητα - Πως να επιλέξω την κατάλληλη Λύση"

Σε συνέχεια του προγράμματος, καθηγητές σε ρόλο Μεντόρων και μαθητές θα συνεργαστούν ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του STEAM. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα: https://www.facebook.com/ESteamErasmusProject/

Η συμμετοχή των γυναικών στον χώρο του STEAM

Related Posts