Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Προσεχώς: Game πάνω στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο είναι απλώς να διαθέτει μια επιχείρηση ένα δικτυακό τόπο. Αλλά το Ηλεκτρονικό Εμπόριο είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, όπως η ηλεκτρονική τραπεζική, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών από ηλεκτρονικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα, η εύρεση επαγγέλματος, η διεξαγωγή μιας δημοπρασίας, και η ηλεκτρονική συνεργασία σε έργα έρευνας και ανάπτυξης. Οι εφαρμογές του καλύπτουν όλο τον εμπορικό κύκλο, από την ηλεκτρονική διακίνηση πληροφοριών έως την ολοκλήρωση συναλλαγών που αφορούν αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβάνοντας και τρίτους φορείς όπως τράπεζες, ασφαλιστικές logistics κ.ά. Πολλές επιχειρήσεις έχουν γίνει εξαιρετικά κερδοφόρες μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων.

‘Έτσι, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας μαζί με τους εταίρους Diputación Foral de Álava (Ισπανία), MEDIA CREATIVA 202 (Ισπανία), Virtual Campus Lda (Πορτογαλία), CVO Antwerpen (Βέλγιο) και FUNDACJA “MALOPOLSKA IZBA SAMORZADOWA” (Πολωνία), στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «TransForm@ – Game based learning course to boost digital transformation of rural commerce sector» σχεδίασαν Game σχετικά με το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Σχετικό Άρθρο:  Επιτυχής υλοποίηση εκδήλωσης Ηλεκτρονικού Εμπορίου

To πλαίσιο του Game αφορά την οικοδόμηση μιας ατομικής ή συλλογικής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου σε αγροτική περιοχή με τη συλλογή σημείων που κερδίζονται από προοδευτικές προκλήσεις: απάντηση σε κουίζ, επίλυση διλημμάτων και προβληματικών καταστάσεων, συγκέντρωση εθνικών και διεθνών συνεργατών, επαφές και πιθανοί πελάτες κ.λπ. Τα θέματα που αναφέρονται κατά τη διάρκεια των περιόδων παιχνιδιών θα βασίζονται στο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο “Εκπαιδευτικό μάθημα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στον αγροτικό τομέα” (αναπτύχθηκε εξίσου από τους εταίρους) και οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα θεωρητικά υπόβαθρα και σε χρήσιμους συνδέσμους. Επίσης, προκειμένου να προωθηθεί περισσότερη συμμετοχή και κίνητρα, θα ενσωματωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των φοιτητών.

Κατά τη διάρκεια της 3ης διακρατικής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας (11 Ιανουαρίου), oι εταίροι τέσταραν την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού και πρότειναν κάποιες μικρές αλλαγές ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό. Συνεπώς, καθορίστηκε ότι την πρώτη έκδοση θα μπορέσουν εξετάσουν 60 μαθητές/εκπαιδευτές από κάθε χώρα προκειμένου να αναπτύξουν/ενισχύσουν τις ηλεκτρονικές τους δεξιότητες, τις γνώσεις τους πάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα.

Σχετικό Άρθρο:  Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πιο οικολογικό από το συμβατικό εμπόριο

Για να συμμετάσχετε στο Game, στείλτε μας e-mail στη διεύθυνση projects@ied.eu.

Προσεχώς: Game πάνω στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Related Posts