by Institute of Entrepreneurship Development iED

Projects που θα πάρουν χρόνο; – 8 tips επιβίωσης για μακροπρόθεσμης διάρκειας έργα!

Κάθε μεγάλο project που χρειάζεται μεγάλη διάρκεια για να «εξελιχθεί» και να παρουσιαστεί απαιτεί προσεκτικό προσχεδιασμό και οργάνωση στη λεπτομέρεια κάθε φάσης του, από τη στιγμή που βρίσκεται στο χαρτί μέχρι την φάση της εκτέλεσης.

 

Προκύπτουν λοιπόν μερικές βασικές συμβουλές, για κάθε project που προβλέπεται πως θα τρέξει για ένα μεγάλο (και κατά πάσα πιθανότητα συγκεκριμένο) χρονικό διάστημα.

1. Feedback

Έχοντας την αρχική ιδέα του project, συζητήστε την με τους συνεργάτες σας. Ζητήστε feedback για αυτήν, βρείτε τα ψεγάδια, διορθώστε τα, κάντε αλλαγές και προσθήκες. Μην διστάσετε, με βάση το συγκεκριμένο feedback, να κάνετε σημαντικές αλλαγές, βάσει των γνώσεων και της εμπειρίας του κάθε μέλους της ομάδας σας.

2. Προθεσμίες

Είναι σημαντικό να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες, όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο καθένας και πότε αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, για το κάθε απαιτούμενο βήμα. Φροντίστε οι προθεσμίες να «ακουμπούν» στην πραγματικότητα και υπολογίστε από πριν και κάποιο επιπρόσθετο περιθώριο στους αρχικούς υπολογισμούς σας.

3. Χρόνος

Λαμβάνοντας υπόψιν και το προηγούμενο βήμα, δώστε χρόνο στο σχέδιο να ωριμάσει. Ένα project που θα «τρέξει» μακροχρόνια, χρειάζεται τον χρόνο του και στο στάδιο της προετοιμασίας. Αφήστε την ομάδα σας να το δουλέψει, δώστε της τα κατάλληλα εφόδια και καθοδήγηση και περιμένετε τα αποτελέσματα, πάντα με βάση και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

4. Υλικό

Ένα project που θα «δίνει» για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μάλλον θα σχετίζεται με κάποιο υλικό που θα πρέπει να έχετε προετοιμάσει. Φροντίστε αυτό να είναι έτοιμο μέσα στα χρονικά περιθώρια και να έχει παραδοθεί από τους συνεργάτες σας στην ώρα του και εντός του σχετικού χρονοδιαγράμματος. Πρέπει να είστε βέβαιοι πως δεν θα δημιουργηθούν «κενά» στις εβδομάδες ή τους μήνες που το project σας θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

5. Εργαλεία

Το διαδίκτυο είναι το παν σε τέτοιες περιπτώσεις. Η οργάνωση ενός «μεγαλόπνοου» σχεδίου απαιτεί άμεση επαφή μεταξύ των μελών της ομάδας σας, οποιαδήποτε ώρα της μέρας, οποιασδήποτε μέρας του μήνα. Χρειάζεται επίσης online εργαλεία για τη διαχείριση του, που θα προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις για κάθε στάδιο του project, 365/24/7, από την αρχική ιδέα και την οργάνωση μέχρι την τελική διάθεση και εξέλιξη. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε δοκιμές και να δείτε πως ακριβώς λειτουργούν όλα, πριν την επίσημη παρουσίαση.

6. Επικοινωνία

Ο τρόπος κατά τον οποίο θα επικοινωνηθεί το project έχει και αυτός τη σημασία του. Χρησιμοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα και άλλες προωθητικές ενέργειες για να παρουσιάσετε τη δουλειά σας, υπογραμμίζοντας το τι θα προσφέρει αλλά και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, τη διάρκεια που θα υπάρξει. Το τελευταίο θα πρέπει να γίνεται κατανοητό, αφού είναι και ένας από τους παράγοντες διαφοροποίησης.

7. Δέσμευση

Ένα project το οποίο υπόσχεται πως θα προσφέρει το «προϊόν» του για ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα, χρειάζεται από την πλευρά σας δέσμευση, τόσο απέναντι στον εαυτό σας όσο και σε εκείνους που απευθύνεται και στοχεύει, όσον αφορά στο ότι θα αυτό θα γίνει πράξη και δεν θα εγκαταλειφθεί στα μισά. Απαιτείται επίσης δέσμευση από και προς την ομάδα σας.

8. Ανασκόπηση

Όταν το project αρχίσει να τρέχει, συζητήστε με την ομάδα σας τα αποτελέσματα που υπάρχουν και ελέγξτε εάν υπάρχουν προσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν στην στρατηγική, θέτοντας παράλληλα και στόχους. Ελέγξτε επίσης εάν λειτουργούν όλα ομαλά από τεχνικής πλευράς και διορθώστε άμεσα τα όποια τεχνικά λάθη και προβλήματα έχουν προκύψει.

Δημοσιεύτηκε στο: www.epixeiro.gr

Τελευταία Νέα

Γνωρίστε το Νέο μας Έργο U-SOLVE:...

Το έργο U-SOLVE στοχεύει στην μετατροπή των διαδικασιών των νεοφυών επιχειρήσεων σε μια βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική, γεφυρώνοντας την ενεργό πολιτική για την επιχειρηματικότητα και...

Δωρεάν Online Σεμινάριο Δημιουργίας Επαγγελματικού Βιογραφικού

Μην χάσετε την ευκαιρία να δηλώσετε συμμετοχή στο δωρεάν online σεμινάριο Δημιουργίας Επαγγελματικού Βιογραφικού για να μάθετε τα μυστικά σύνταξης ενός επαγγελματικού βιογραφικού που...

Γυναικείο Επιχειρείν και Social Media

Πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στάθηκαν η αφορμή ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το γυναικείο επιχειρείν; Μια σύγχρονη μορφή επιχειρηματικότητας, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στα social...

aether:arch: Ψηφιοποιώντας την Εργασία με το...

Το αρχιτεκτονικό γραφείο aether:arch ασχολείται με το σχεδιασμό αντικειμένων κάθε κλίμακας και υλικότητας, φυσικών και ψηφιακών αντικειμένων που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009...

Ludens: INNovaSouth Ευέλικτες Μορφές Εργασίας

Το Ludens αποτελεί ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. https://www.youtube.com/watch?v=uqjcMISka5g Το Ludens είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση στην περιοχή της...