Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων

Στην Ευρώπη έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες (όπως η κουλτούρα) που αποθαρρύνει τους νέους να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Για το λόγο αυτό, η σημαντικότητα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων εκφράζεται ως ανάγκη για τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.

Υπό αυτή τη θεματολογία, πραγματοποιήθηκε η 3η  διακρατική συνάντηση στην πόλη της Λισαβόνας στην Πορτογαλία το διάστημα 9 και 10 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου «Society Profits». Οι εταίροι του έργου: Citizens in Power (Κύπρος), Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Ελλάδα) και Madan Parque (Πορτογαλία), οριστικοποίησαν την τελική μορφή του εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο ¨Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό μάθημα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα¨, το οποίο θα διατίθεται δωρεάν στην πλατφόρμα του έργου που θα αναπτυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Το εκπαιδευτικό μάθημα προγραμματίστηκε να είναι διαθέσιμο εκτός από την Αγγλική γλώσσα, στα Ελληνικά και τα Πορτογαλικά. Το μάθημα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, από το βασικό ερώτημα τι είναι κοινωνική επιχειρηματικότητα  μέχρι τους τρόπους χρηματοδότησης και τα βήματα για την ίδρυση μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Σχετικό Άρθρο:  Erasmus+ project “Re-engage! Εναλλακτικά μονοπάτια για την παρακίνηση και την συμμετοχή των νέων στην εργασία”

Το επόμενο στάδιο του έργου είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Επίσης η επόμενη διακρατική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού υλικού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων

Related Posts