Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος

Την ευκαιρία να περιηγηθεί σε επιτυχημένους συνεταιρισμούς που λειτουργούν στο Νομό Λαρίσης είχε ομάδα γυναικών από τη Βερδικούσια Ελασσόνας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Γυναικεία Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: A path to equality» από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα η ομάδα γυναικών από τη Βερδικούσια Ελασσόνας έχοντας θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός Γυναικείου Συνεταιρισμού στο χωριό τους είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους, τα εμπόδια και τις ευκαιρίες.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων, ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Γόννων «Αντιγονίδες» ο οποίος λειτουργεί από το 2004. Στη διάρκεια της επίσκεψης οι γυναίκες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεταιρισμού και συνομίλησαν για την πορεία και τα βήματα που έκαναν οι γυναίκες στους Γόννους προκειμένου να στήσουν τον Συνεταιρισμό.

Δεύτερος σταθμός των επισκέψεων, ο Αγροτικός Μεταποιητικός Συνεταιρισμός Γυναικών Λιβαδίου «Ο Σοφράς» με έτος ίδρυσης το 2002. Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον μοναδικό, έως τώρα, εν λειτουργία Γυναικείο Συνεταιρισμό στην περιοχή της Ελασσόνας και να λάβουν συμβουλές για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μιας τέτοιας επιχείρησης.

 

Οι Γυναικείοι Συνεταιρισμοί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος

Related Posts