Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Σεμινάριο (Μ42): Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο “ΥΕΑΗ: Young Entrepreneurs in Aquaponics – High Five!”, μέσω του οποίου στοχεύουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της ενυδρειοπονίας (aquaponics).

Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου είναι να μεταδώσουμε στους νέους την τεχνογνωσία για την καλλιέργεια φυτών για φαρμακευτική χρήση και φυτών που βρίσκονται υπό τον κίνδυνο εξαφάνισης, χρησιμοποιώντας ενυδρειοπονικά συστήματα.

Με στόχο την βέλτιστη υλοποίηση του έργου και την επίτευξη των παραπάνω στόχων, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους που ενδιαφέρονται για τον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα για τα ενυδερειοπονικά συστήματα.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

  • Θα μάθουν για τους οικολογικούς τρόπους καλλιέργειας
  • Θα κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα ενυδρειοπονικά συστήματα
  • Θα κατανοήσουν τους κινδύνους που κρύβονται στους συμβατικούς τρόπους καλλιέργειας (λιπάσματα, χημικά, κλπ)
  • Θα κατανοήσουν πώς να ιδρύσουν μια αγροτική επιχείρηση και πώς θα έχουν κέρδος από τα συστήματα ενυδρειοπονίας
  • Θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν εγκαταστάσεις ενυδρειοπονικών συστημάτων στην πόλη Van.
Σχετικό Άρθρο:  Σεμινάριο (Μ35): Για εκπαιδευτές ειδικής αγωγής και εκπαιδευτές ατόμων με ειδικές ανάγκες

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας προσκαλεί νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Van της Τουρκίας, 23-28 Μαρτίου 2020. Στο σεμινάριο θα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 7 άτομα.

Το σύνολο των εξόδων, ήτοι κόστος αεροπορικών εισιτηριών και κόστη μετακίνησης, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Προφίλ των ατόμων & προϋποθέσεις:

Υποχρεωτικά:

  • Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (γραπτά και προφορικά)
  • Ηλίκία από 18 έως 30 ετών

Επιθυμητά:

  • Βασικές γνώσεις μαθηματικών, αλγεβρας, Excel και βιολογίας
  • Ικανότητα να εργάζεστε ομαδικά
  • Ενδιαφέρον για την αγροτική επιχειρηματικότητα

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον εδώ.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι έως 31 Ιανουαρίου 2020. Μετά την λήξη της προθεσμίας θα σας σταλεί e-mail για να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Χειμώνα Αλεξάνδρα στο τηλέφωνο 2410 626943 και ώρες 09:00 – 17:00.

Σεμινάριο (Μ42): Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Related Posts