Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Σεμινάριο (Μ15): Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για Νέους

Δήλωση συμμετοχής

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου ΕRASMUS+, «Social Entrepreneurship for Youth in Europe», το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου διοργανώνουν και υλοποιούν δωρεάν θεματικό σεμινάριο σχετικά με την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και το πως μπορεί να βοηθήσει στην ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο απευθύνεται σε συμβούλους νέων οι οποίοι δουλεύουν ήδη ή θα ήθελαν να δουλέψουν μελλοντικά, με άνεργους νέους, από 18-30 ετών που προέρχονται από κοινωνικές ή φυλετικές μειονότητες κι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώμες αλλά και να πληροφορηθούν σχετικά με νέες στρατηγικές και μεθόδους που έχουν στόχο την πιο ομαλή και αποτελεσματική είσοδο μειονεκτούντων νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Στην εκπαίδευση πρόκειται να συμμετάσχουν 4 σύμβουλοι νέων από Ελλάδα, οι οποίοι/-ες θα ταξιδέψουν στο Novo Mesto της Σλοβενίας στις 21-24 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικό Άρθρο:  Εκπαιδευτικό υλικό για νέους σε ζητήματα επιχειρηματικότητας

Παραμείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε τις ακριβείς ημερομηνίες που θα αναρτηθούν στο προσεχές διάστημα.

Προφίλ των ατόμων που δύνανται να εκπροσωπήσουν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας:

  • Σύμβουλοι νέων, ηλικίας 21 έως 30 ετών, που κατέχουν γνώσεις σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κι ιδανικά έχουν ήδη κάποια εμπειρία με ευπαθείς ομάδες ή/και μειονότητες.
  • Άτομα που ενδέχεται να είναι διαθέσιμα και για τα επόμενα ταξίδια του έργου (Μάρτιος και Ιούνιος 2018) για τα οποία θα επιλεχθεί ένας σύμβουλος νέων
  • Άτομα πρόθυμα να συμμετέχουν σε τοπικά εργαστήρια σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  • Υπεύθυνα άτομα που δεσμεύονται στους στόχους που θέτουν.
  • Άτομα με άνεση στην ομιλία και στον χειρισμό της αγγλικής γλώσσας.
  • Άτομα με άνεση στην επικοινωνία με άλλους.

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα!

Σεμινάριο (Μ15): Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για Νέους

Related Posts