Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Σεμινάριο (Μ30): Ένταξη προσφύγων/ μεταναστών

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: 26/03/2018

Είσαι μετανάστης και θέλεις να αναπτύξεις γνώσεις/δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και Επικοινωνιών? Δεν είσαι μετανάστης αλλά σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και να αναπτύξεις τις ίδιες δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών? Αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο σου ταιριάζει.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τους εταίρους του Ευρωπαϊκού έργου  «NEELI – Non-formal education and e-learning for inclusion», πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο την ανάπτυξη διαπολιτισμικών ικανοτήτων, και δεξιοτήτων σε Τεχνολογίες  Πληροφορίας και  Επικοινωνιών για τη σωστή καθοδήγηση νέων ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο ή ατόμων που προέρχονται από μειονεκτικές ομάδες.

Στην εκπαίδευση πρόκειται να συμμετάσχουν 7 άτομα από Ελλάδα τα οποία θα ταξιδέψουν στην πόλη Timisoara (http://www.pensiuneaecologica.ro/) της Ρουμανίας, από τις 15 έως τις 23 Απριλίου 2018.

Συνολικά 42 άτομα θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση. Άτομα από Ιταλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Ισπανία και Ελλάδα.

Προφίλ των ατόμων που δύνανται να εκπροσωπήσουν το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας:

  • Άτομα από Θεσσαλονίκη ή Λάρισα, μετανάστες και μη.
  • Άτομαηλικίας 21 έως 30 ετών που τους ενδιαφέρει ο τομέας της εκπαίδευσης, και ειδικότερα, οι πολιτικές κοινωνικής ένταξης των μεταναστών
  • Υπεύθυνα άτομα που δεσμεύονται στους στόχους που θέτουν
  • Άτομα με άνεση στην ομιλία και στον χειρισμό της αγγλικής γλώσσας.
  • Άτομα με άνεση στην επικοινωνία με άλλα άτομα
Σχετικό Άρθρο:  Σεμινάριο (Μ35): Για εκπαιδευτές ειδικής αγωγής και εκπαιδευτές ατόμων με ειδικές ανάγκες

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή.

Σεμινάριο (Μ30): Ένταξη προσφύγων/ μεταναστών

Related Posts