Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

IkarusNOT: Web application πρόβλεψης καθυστερήσεων πτήσεων

Web application πρόβλεψης καθυστερήσεων πτήσεων λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Σύντομα και σε mobile application για IOS αλλά και android συσκευές.

Σε ποιούς απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν?

Στοχεύουμε σε επιβάτες, επιχειρήσεις αλλά και αεροπορικές εταιρίες καθώς δεν αφορά μόνο επιβατικές πτήσεις αλλά επίσης εμπορικές και cargo.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα κερδίζουν οικονομικά καθώς μπορούν να προσφέρουν αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων τους, εκπτώσεις κλπ, κερδίζοντας καλύτερη φήμη αλλά και γλιτώνοντας αποζημιώσεις για σίτιση, στέγαση και ψυχική οδύνη λόγω καθυστερήσεων και ακόμα πιο μεγάλα ποσά όταν πρόκειται για ακύρωση εμπορικών συμφωνιών.

Ενώ ο επιβάτης κερδίζει κυρίως χρόνο, εργατοώρες, και γλιτώνει την ταλαιπωρία, αποφασίζοντας να περάσει διαφορετικά το χρόνο της καθυστέρησης, ή να αλλάξει την πτήση του.

Που βασίζεται η επιτυχία της ιδέας της επιχείρησης?

Η εφαρμογή βασίζεται σε υπηρεσίες διαδικτύου και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε μορφή mobile application για κινητά τηλέφωνα android και IOS και επίσης με την κατάλληλη παραμετροποίηση, θα μας βοηθά να υπολογίσουμε και την πιθανότητα καθυστέρησης και για άλλους λόγους, όχι μόνο εξαιτίας του καιρού. Στηριζόμαστε σε πρόβλεψη 3ημερών και όχι μόνο real-time όπως η πλειοψηφία των εφαρμογών που κυκλοφορούν ήδη και επίσης στοχεύουμε και στις δυο πλευρές του νομίσματος, δηλαδή επιβάτες και επιχειρήσεις αλλά και αεροπορικές εταιρίες. Τέλος οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ως τώρα δεν περιλαμβάνουν εμπορικές ή cargo πτήσεις όπως εμείς στοχεύουμε.

Λίγα λόγια για εσάς…

Είμαστε μια ομάδα τριών ατόμων, με προεκτάσεις στο θετικό και τεχνολογικό τομέα. Ο Νίκος Μαρίνος Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. , η Αλεξάνδρα Καραθάνου Φυσικός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και η Ευαγγελία Παππά Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τ.Ε..

Σχετικό Άρθρο:  Eσύ, πώς θα ονομάσεις την επιχείρησή σου;

Ελεύθερα πνεύματα, με όρεξη για δουλειά και πειραματισμούς, με πάθος για βελτίωση, νέες ιδέες και επικοινωνία στο κυνήγι για γνώση κι επιτυχία. Συμπληρώνουμε ο ένας τις ελλείψεις του άλλου και πάνω από όλα διασκεδάζουμε να δουλεύουμε μαζί και να μοιραζόμαστε το όραμά μας.

Που μπορεί κανείς να σας βρεί?

Website: www.ikarusnot.blogspot.gr

Facebook: IkarusNOT

IkarusNOT: Web application πρόβλεψης καθυστερήσεων πτήσεων

Related Posts