by Institute of Entrepreneurship Development iED

Έχεις υπολογίσει το αρχικό σου κεφάλαιο;

Ο μύθος του «τέλειου» αρχικού κεφαλαίου έχει πλέον ξεπεραστεί. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες τείνουν να κάνουν περιττά έξοδα όταν σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό τους. Κάποιοι ξοδεύουν αλόγιστα για να βελτιώσουν τα κανάλια διανομής του προϊόντος τους. Άλλοι σπαταλούν ένα σημαντικό μέρος του κεφαλαίου τους ώστε να βελτιώσουν την ήδη λειτουργική υπηρεσία τους. Μερικοί τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην εμφάνιση του είδους τους παρά στο περιεχόμενό που προσφέρουν στους μελλοντικούς πελάτες τους.

Σαν αποτέλεσμα, πολλοί νέοι επιχειρηματίες διαπιστώνουν ότι έχουν ήδη ξοδέψει ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου τους σε δευτερεύοντα στοιχεία της επιχείρησής τους. Κάποιοι συμβιβάζονται στο σχεδιασμό τους, ενώ άλλοι αναγκάζονται να μπουν σε χρέη που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει.

Πριν κάνεις το πρώτο βήμα για τη χρηματοδότηση της νέας σου επιχείρησης, σκέψου το εξής:

Θα μπορούσες να καταφέρεις αν είχες ακόμη μικρότερο κεφάλαιο;

Ένας νέος επιχειρηματίας δε μπορεί να απαντήσει εύκολα σε αυτή την ερώτηση. Η δημιουργία ενός νέου επενδυτικού σχεδίου απαιτεί τη βοήθεια εξειδικευμένων επενδυτικών συμβούλων ή τις συμβουλές πιο έμπειρων επιχειρηματικών ‘βετεράνων’, ένα ακόμη έξοδο το οποίο ίσως και να μην είναι πλέον σε θέση να κάνει.

Υπάρχει όμως και ένας ευκολότερος τρόπος…

EntreFinance: Ο επενδυτικός σύμβουλος που χρειάζεσαι

Απόκτησε το δικό σου διαδικτυακό επενδυτικό σύμβουλο, με την υπηρεσία Entre Finance. Απλά συμπλήρωσε τις ειδικές φόρμες και τα ερωτηματολόγιά της και θα πάρεις ακριβείς εκτιμήσεις για:

  • Το πρώτο κεφάλαιο που χρειάζεσαι – Πέτυχε ακόμη περισσότερα, με λιγότερα. Υπολόγισε το κεφάλαιο που χρειάζεσαι ώστε να εγγυηθείς τόσο την ποιότητα του προϊόντος που διαθέτεις, να οργανώσεις την πρώτη σου στρατηγική marketing και να αποφύγεις αδικαιολόγητα έξοδα.
  • Τη χρηματοδότηση που σου ταιριάζει – Θες να ρισκάρεις με το πρώτο σου επιχειρησιακό δάνειο; Προτιμάς να βασιστείς σε επιχειρηματικές συμμετοχές; Έχεις την επόμενη μεγάλη ιδέα που απαιτεί την απαραίτητη ενδιάμεση χρηματοδότηση; Μάθε ποια επιλογή χρηματοδότησης ταιριάζει στις ανάγκες σου και αντάμειψε τους πρώτους σου επενδυτές με ένα μερίδιο από τα πρώτα σου κέρδη!
  • Τους πιθανούς χρηματοοικονομικούς κινδύνους – Μη γίνεσαι έρμαιο της οικονομικής αστάθειας. Υπολόγισε τους κινδύνους της πρώτης σου επενδυτικής δραστηριότητας και απόφυγε τις «παγίδες» των αδιέξοδων εξόδων.

Και ακόμη…

Μην αρκείσαι στην έναρξη της επιχείρησής σου: θεμελίωσε το μέλλον. Ο προσωπικός σου επενδυτικός σύμβουλος Entre Finance σχεδιάστηκε για να σε βοηθήσει ακόμη και με τις μελλοντικές σου επενδύσεις.

  • Σχεδίασε τα κέρδη του μέλλοντος, σήμερα – Υπολόγισε τις μελλοντικές σου χρηματικές ροές σε ορίζοντα πενταετίας. Φτιάξε τη στρατηγική του αύριο και πάρε τον έλεγχο του τώρα, άφοβα.
  • Αξιολόγησε την πρώτη σου επέκταση Είτε σχεδιάζεις ένα franchise είτε ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις την επόμενη μεγάλη ανώνυμη εταιρεία του τομέα σου, η υπηρεσία θα σου επιτρέψει να εκτιμήσεις τη βιωσιμότητα της νέας σου επένδυσης πιο εύκολα από ποτέ.

Φτιαγμένη για κάθε επιχειρηματία

Η υπηρεσία Entre Finance δε φτιάχτηκε αποκλειστικά για επενδυτικούς βετεράνους ή φιλόδοξους οικονομολόγους. Τώρα, κάθε επαγγελματίας μπορεί να έχει έναν έξυπνο, αντικειμενικό επενδυτικό σύμβουλο, διαθέσιμο οποιαδήποτε στιγμή.

Οι δυναμικές, ολοκληρωμένες συμβουλές και σχόλια που σου παρέχει με βάση τα στοιχεία που υποβάλλεις στις φόρμες και τα στοιχεία συμπλήρωσης είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητές και εύκολες στη χρήση!

Πέτυχε ακόμη περισσότερα, χωρίς περιττά έξοδα. Έλα τώρα στην υπηρεσία Entre Finance!

Τελευταία Νέα

Διαχείριση Κρίσεων στις Επιχειρήσεις: Ποια τα...

της Ευρυδίκης Μαρκοπούλου Πολλές εταιρείες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με την διαχείριση κρίσεων. Είτε εξαιτίας λάθος εσωτερικών χειρισμών από τη διοίκηση, είτε λόγω εμπλοκής σε κάποιο...

Οι Δεξιότητες ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Της Λαμπρινής Κουτσοκέρα Στη σημερινή εποχή όλοι μιλούν για επιχειρηματικότητα, τη στιγμή που το ποσοστό των επιτυχημένων ιδεών είναι πολύ μικρό. Για να επιτύχει ένας...

Τα μυστικά του TikTok Marketing

της Δώρας Τόμτση Το TikTok αποτελεί μια από τα μεγαλύτερες τάσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο καιρό. Λόγω της τεράστιας επιτυχίας που έχει, πλέον...

SEW22: Μια Επιτυχημένη Online Εκδήλωση Αφιερωμένη...

Το Startup Europe Week 2022 με τίτλο «Στα βήματα των επιτυχημένων startuppers» που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στην πόλη της Λάρισας ολοκληρώθηκε...

Έρευνα για την Ανάλυση Αναγκών στην...

Το A.B. iED, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «WINNER: Women Inclusion through Innovative Social Entrepreneurship practices», σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην έρευνα για...