Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

European Startuppers – Πόσο έτοιμοι νιώθουν οι νέοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση?

Μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, τα ποσοστά ανεργίας έχουν αυξηθεί σημαντικά και εξακολουθούν να παραμένουν πολύ υψηλά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Στα πλαίσια των δράσεων του ευρωπαϊκού έργου StartUp-Academy πραγματοποιήθηκε μεγάλης κλίμακας έρευνα σε 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία και Ρουμανία), προκειμένου να παραχθεί μια σαφή και πλήρη εικόνα σχετικά με τις δυνατότητες καινοτομίας που μπορεί να έχουν οι νέοι που διαμένουν σε αγροτικές περιοχές.

Το ευρωπαϊκό έργο “StartUp-Academy: Ανάπτυξη Διεθνούς Καινοτομίας Προώθησης και Υποστήριξης Περιβάλλοντος για πιθανούς νέους Startuppers!” έχει ως στόχο να αναπτύξει, να εξετάσει και να εφαρμόσει ένα περιβάλλον υποστήριξης για άνεργους νέους με επιχειρηματικές ιδέες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διεξήγαγε έρευνα στη Ελλάδα, συγκεντρώνοντας ερωτηματολόγια από 100 νέους μεταξύ 18-35 ετών. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι πως το 31% των ερωτηθέντων θα ήθελε στην επόμενη δεκαετία να ιδρύσει τη δική του καινοτόμα επιχείρηση στην πόλη που μένει, ενώ το 33% των ερωτηθέντων θα ήθελε στην επόμενη δεκαετία να εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρία του εξωτερικού.

Σχετικό Άρθρο:  Το κλαμπ των εταιρειών αξίας ενός δισ. δολαρίων - Μερος 2ο

Κατά την 2η διακρατική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη πόλη Skrad της Κροατίας, στις 20 Ιουνίου 2017, οι εταίροι του έργου σχεδίασαν και έλαβαν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του έργου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα δημοσιευτούν αναλυτικά τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της έρευνας από όλες τις χώρες.

Ακολουθείστε μας στα Social Media και μείνετε ενήμεροι για όλα τα νέα μας!

Website: www.startupacademyproject.eu

Twitter: @startupacademy4

Facebook: StartUpAcademyEU

European Startuppers – Πόσο έτοιμοι νιώθουν οι νέοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση?

Related Posts