Με επιτυχία στέφθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα επιχειρηματικότητας που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Dental Hygienist – European Training Platform for Oral Health”. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου διοργανώθηκε το διάστημα από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα επιχειρηματικότητας στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 24 άτομα από φορείς-εταίρους του έργου και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, από το Karolinska Institutet της Σουηδίας και από τα Πανεπιστήμια Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα και του Βουκουρεστίου Ρουμανίας.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε δραστηριότητες που στόχο είχαν την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων. Οι δραστηριότητες έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ. Open Mellon (Παναγούλη 73, Λάρισα).
Επίσης, διοργανώθηκαν επισκέψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 10/10/2017, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων Γναθοχειρουργικής, στο γραφείο Καινοτομίας και Ποιότητας καθώς και στην εστία Πολιτισμού η οποία λειτουργεί στο 3ο όροφο του νοσοκομείου όπου φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας του Νοσοκομείου Φωτόνιο, σε συνεργασία με την FPLUS, FMAG, καθώς και την καινοτόμα ανοιχτή βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου όπου είχαν τη δυνατότητα να δούνε μια σημαντική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Κλιματική αλλαγή και υγεία» του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Τέλος, στις 12/10/2017 οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με την ομάδα από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να ενημερωθούν σε θέματα προληπτικής οδοντιατρικής και όχι μόνο. Την υπηρεσία εκπροσώπησαν ο Δ/ντής κ. Ζήγρας, οι δύο οδοντίατροι της υπηρεσίας κα. Λιανού και κα. Παπαγιάννη και οι προϊσταμένες των τμημάτων Δημόσιας Υγείας κα. Γκανέτσιου και Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας κα. Ντέλλα, που διενεργούν εδώ και 15 χρόνια, τα αντίστοιχα προληπτικά προγράμματα που αφορούν εγκύους και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αφού έγινε η παρουσίαση των δράσεων και οι στατιστικές αναλύσεις, αναλύθηκαν οι τρόποι δράσης και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με σκοπό τη προαγωγή και βελτίωση της στοματικής υγείας των ομάδων αυτών, η βελτίωση των γνώσεων τους, των συνηθειών τους, της σχέσης τους με τον Οδοντίατρο.