Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Διαπολιτισμική Επικοινωνία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «NEELI Nonformal education and elearning for inclusion», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε 15ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη διαπολιτισμική επικοινωνία στο Τορίνο της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα δύο εθελόντριες του Ινστιτούτου, η κα. Σωτηρία Μπακρατσά και η κα. Αφροδίτη Δεϊλόγκου ταξίδεψαν και διέμειναν στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 02 έως τις 16 Νοεμβρίου 2016.

Οι εθελόντριες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες οι οποίες επικεντρώνονταν κυρίως σε παιδιά και εφήβους που αντιμετώπιζαν μαθησιακά προβλήματα και γενικότερα προβλήματα επικοινωνίας. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες οργανώνονταν από κέντρα υποδοχής/δομές ενσωμάτωσης μεταναστών και προσφύγων, ενηλίκων και ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών και προσφύγων αλλά και σε άλλου είδους δραστηριότητες πέραν της εκπαίδευσης όπως ήταν η ψυχαγωγία μέσω μουσικής, χορού, αθλημάτων, εικαστικών κλπ., ώστε  τα παιδιά να μάθουν να συνεργάζονται και με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα ομαδικό και φιλικό κλίμα.

Σχετικό Άρθρο:  Μαθησιακές δυσκολίες και εκμάθηση ξένων γλωσσών

Ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόκειται να διοργανωθεί και στην πόλη της Λάρισας με τη συμμετοχή Ιταλών εθελοντών τον Ιανουάριο του 2017. Εφόσον, θέλετε να συμμετάσχετε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο info@entre.gr (Πληροφορίες: κα. Μπαχούσι Τζούλι).

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Διαπολιτισμική Επικοινωνία

Related Posts