by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους Καλλιτέχνες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση

Τοποθεσία: online
15 Σεπτεμβρίου 2023

Πληροφορίες

Είστε νέοι καλλιτέχνες από 18 έως 30 ετών και επιθυμείτε να αναπτύξετε δεξιότητες αυτοαπασχόλησης; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο ανοιχτό κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες, που θα πραγματοποιηθεί online από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου, 2023.

Η δωρεάν εκπαίδευση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "Building Talent". Το έργο προσφέρει μια σειρά από 5 workshops και 4 mentoring sessions ανά χώρα (Βέλγιο, Ελλάδα, Λετονία), διάρκειας 5 ημερών, για την υποστήριξη των ανερχόμενων καλλιτεχνών στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τουλάχιστον 10 νέοι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από κάθε χώρα, θα επωφεληθούν από μια γνωστική εμπειρία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καριέρας τους, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου θα μάθουν περισσότερα για τις ανάγκες των νέων καλλιτεχνών καθώς εισέρχονται στη δημιουργική βιομηχανία.

Το Δωρεάν Training

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το εταιρικό σχήμα θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες με ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και εργαστήρια με εμπειρογνώμονες του χώρου, επαγγελματίες μουσείων και καλλιτέχνες.

Τα workshops θα καλύψουν 5 διαφορετικές θεματικές ενότητες και χωρίζονται στα εξής:  

Workshop 1: Introduction to Self-entrepreneurship for Artists | Δευτέρα 13 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες της αυτοαπασχόλησης. Θα κατανοήσουν, επίσης, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία της τέχνης και τα οφέλη της για τους καλλιτέχνες. 

Workshop 2: Cash Flow and Financial Management | Τρίτη 14 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις βασικές οικονομικές δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση των προσωπικών και επιχειρηματικών οικονομικών στοιχείων ως αυτοαπασχολούμενοι καλλιτέχνες. Θα κατανοήσουν πώς να παρακολουθούν και να προβλέπουν τις ταμειακές τους ροές, να σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό και να παρακολουθούν τα έσοδα και τα έξοδά τους. 

Workshop 3: Developing Digital Skills in the Context of Promoting their Artistic Activities | Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες για να προωθήσουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα στο διαδίκτυο, να αναπτύξουν το κοινό τους, να πουλήσουν τα έργα τους και να βελτιώσουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. 

Workshop 4: Skills for Presenting and Marketing One’s Artistic Activity, Online and in Person | Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν το προσωπικό τους brand και να προωθούν αποτελεσματικά την τέχνη τους online, μέσω των κοινωνικών δικτύων και της δια ζώσης δικτύωσης. Θα είναι σε θέση να δημιουργούν και να παρουσιάζουν το έργο τους με επαγγελματικό τρόπο, να χτίζουν το δίκτυο επαφών τους και να μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες πώλησης και προώθησης της τέχνης τους. 

Workshop 5: How to Capitalise on the Skills Learnt During the Training | Παρασκευή 17 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να δημιουργούν εισόδημα από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν στρατηγικές κερδοφορίας προσαρμοσμένες στο καλλιτεχνικό τους στυλ και στο κοινό-στόχο τους. 

Η γλώσσα διεξαγωγής του workshop θα είναι τα ελληνικά ενώ το εκπαιδευτικό υλικό θα διατίθεται στην αγγλική.

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους εκπαιδευόμενους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετέχοντας και στα πέντε εργαστήρια. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα συνέχισης της εκπαίδευσης με δωρεάν mentoring sessions/project assignment, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024.

Ποιοι Μπορούν να Συμμετέχουν

Κάθε ανερχόμενος καλλιτέχνης μεταξύ 18 και 30 ετών που επιθυμεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί επαγγελματικά, μπορεί να συμμετέχει. Μεταξύ της άμεσης ομάδας στόχου, θα ενθαρρυνθεί και θα ευνοηθεί η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών που προέρχονται από περιθωριοποιημένες ομάδες ή αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο δωρεάν κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες συμπληρώστε την ειδική φόρμα, επισυνάψτε το βιογραφικό σας σημείωμα και μια επιστολή κινήτρων έως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Βρείτε τη φόρμα εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του έργου, κ. Ανδρέα Αλμπάνη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση aalmpanis@ied.eu.

15 Σεπτεμβρίου 2023
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους Καλλιτέχνες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO

Το A.B. Institute of Entrepreneurship Development Ltd σας προσκαλεί στην ανοιχτή υβριδική εκδήλωση με τίτλο “Digital Innovation Vision-Action-Plans: Tracing the Journey of Impact with DIN-ECO“, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας. Η παρακολούθηση της εκδήλωσης μπορεί να γίνει δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η υβριδική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού […]

Workshop: Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας – iED διοργανώνει ένα διακρατικό workshop με τίτλο “Διαχείριση Κρίσεων και Διαφορετικές Δημοκρατικές Προοπτικές Μέσω των Φύλων“, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 δια ζώσης στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Το workshop συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενους φορείς για να αξιολογήσουν τα ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν συστάσεις πολιτικής και να εμβαθύνουν στις […]

Δηλώστε Συμμετοχή για τη Δωρεάν Εκπαίδευση στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα στη Λευκωσία

Είστε νέοι και νέες και ενδιαφέρεστε για την πράσινη επιχειρηματικότητα; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των πράσινων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων σας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 10-14 Ιουνίου 2024. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Green Up Yourself”.   Λίγα λόγια για το έργο […]