by Institute of Entrepreneurship Development iED

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους Καλλιτέχνες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση

Τοποθεσία: online
15 Σεπτεμβρίου 2023

Πληροφορίες

Είστε νέοι καλλιτέχνες από 18 έως 30 ετών και επιθυμείτε να αναπτύξετε δεξιότητες αυτοαπασχόλησης; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο ανοιχτό κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες, που θα πραγματοποιηθεί online από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου, 2023.

Η δωρεάν εκπαίδευση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "Building Talent". Το έργο προσφέρει μια σειρά από 5 workshops και 4 mentoring sessions ανά χώρα (Βέλγιο, Ελλάδα, Λετονία), διάρκειας 5 ημερών, για την υποστήριξη των ανερχόμενων καλλιτεχνών στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τουλάχιστον 10 νέοι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από κάθε χώρα, θα επωφεληθούν από μια γνωστική εμπειρία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της καριέρας τους, ενώ οι επαγγελματίες του χώρου θα μάθουν περισσότερα για τις ανάγκες των νέων καλλιτεχνών καθώς εισέρχονται στη δημιουργική βιομηχανία.

Το Δωρεάν Training

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το εταιρικό σχήμα θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες με ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και εργαστήρια με εμπειρογνώμονες του χώρου, επαγγελματίες μουσείων και καλλιτέχνες.

Τα workshops θα καλύψουν 5 διαφορετικές θεματικές ενότητες και χωρίζονται στα εξής:  

Workshop 1: Introduction to Self-entrepreneurship for Artists | Δευτέρα 13 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές έννοιες της αυτοαπασχόλησης. Θα κατανοήσουν, επίσης, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία της τέχνης και τα οφέλη της για τους καλλιτέχνες. 

Workshop 2: Cash Flow and Financial Management | Τρίτη 14 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν τις βασικές οικονομικές δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση των προσωπικών και επιχειρηματικών οικονομικών στοιχείων ως αυτοαπασχολούμενοι καλλιτέχνες. Θα κατανοήσουν πώς να παρακολουθούν και να προβλέπουν τις ταμειακές τους ροές, να σχεδιάζουν τον προϋπολογισμό και να παρακολουθούν τα έσοδα και τα έξοδά τους. 

Workshop 3: Developing Digital Skills in the Context of Promoting their Artistic Activities | Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες για να προωθήσουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα στο διαδίκτυο, να αναπτύξουν το κοινό τους, να πουλήσουν τα έργα τους και να βελτιώσουν την παρουσία τους στα κοινωνικά δίκτυα. 

Workshop 4: Skills for Presenting and Marketing One’s Artistic Activity, Online and in Person | Πέμπτη 16 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αναπτύσσουν το προσωπικό τους brand και να προωθούν αποτελεσματικά την τέχνη τους online, μέσω των κοινωνικών δικτύων και της δια ζώσης δικτύωσης. Θα είναι σε θέση να δημιουργούν και να παρουσιάζουν το έργο τους με επαγγελματικό τρόπο, να χτίζουν το δίκτυο επαφών τους και να μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες πώλησης και προώθησης της τέχνης τους. 

Workshop 5: How to Capitalise on the Skills Learnt During the Training | Παρασκευή 17 Νοεμβρίου (11:00 - 15:00)

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να δημιουργούν εισόδημα από την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν στρατηγικές κερδοφορίας προσαρμοσμένες στο καλλιτεχνικό τους στυλ και στο κοινό-στόχο τους. 

Η γλώσσα διεξαγωγής του workshop θα είναι τα ελληνικά ενώ το εκπαιδευτικό υλικό θα διατίθεται στην αγγλική.

Παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους εκπαιδευόμενους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης συμμετέχοντας και στα πέντε εργαστήρια. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα συνέχισης της εκπαίδευσης με δωρεάν mentoring sessions/project assignment, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024.

Ποιοι Μπορούν να Συμμετέχουν

Κάθε ανερχόμενος καλλιτέχνης μεταξύ 18 και 30 ετών που επιθυμεί να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί επαγγελματικά, μπορεί να συμμετέχει. Μεταξύ της άμεσης ομάδας στόχου, θα ενθαρρυνθεί και θα ευνοηθεί η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών που προέρχονται από περιθωριοποιημένες ομάδες ή αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο δωρεάν κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες συμπληρώστε την ειδική φόρμα, επισυνάψτε το βιογραφικό σας σημείωμα και μια επιστολή κινήτρων έως την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Βρείτε τη φόρμα εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του έργου, κ. Ανδρέα Αλμπάνη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση aalmpanis@ied.eu.

15 Σεπτεμβρίου 2023
Οι εγγραφές για την συμμετοχή στην εκδήλωση "Ανοιχτό Κάλεσμα σε Νέους Καλλιτέχνες για Δωρεάν Online Εκπαίδευση" έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.

Άλλες εκδηλώσεις

Δωρεάν Εκπαιδευτική Δραστηριότητα στη Λευκωσία για Εκπαιδευτές Ενηλίκων 

Ασχολείστε με την εκπαίδευση ενηλίκων σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης και θέλετε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Δράσεις για την Αντιμετώπιση και την Πρόληψη των Κινδύνων των Νέων στα Κοινωνικά Δίκτυα». Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, από […]

Ανοιχτό Κάλεσμα για Δωρεάν Εκπαιδευτική Δραστηριότητα στη Βόρεια Μακεδονία

Είστε εκπαιδευτής με γνώσεις Business Intelligence (Επιχειρηματική Ευφυΐα) ή εφαρμόζετε αρχές και εργαλεία Business Intelligence στον τομέα σας; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Βόρεια Μακεδονία με θέμα «Διαμόρφωση Εκπαιδευτών για το έργο BI4SME» που θα πραγματοποιηθεί στο Tetovo, από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου […]

DECIDE Δωρεάν Εκπαιδευτικό Ταξίδι στην Πολωνία για Νέους

Είστε νέοι και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τη λήψη αποφάσεων στην καριέρα σας; Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στη δωρεάν εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Λήψη Αποφάσεων για τη Μελλοντική Σταδιοδρομία και τις Απαραίτητες Ικανότητες των Νέων» που θα πραγματοποιηθεί στo Kielce, από τις 6 έως και […]