Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας προσκαλεί να συμμετέχετε σε webinar με τίτλο
“DevOps software development for ΙοΤ at the energy sector”
στις 25 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00, με εισηγητή τον Δρ. Πάνο Φιτσιλή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αυτό το webinar είναι το πρώτο μίας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας με ειδικούς του τομέα στο πλαίσιο του έργου “Internet of Energy, Education and Qualification”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνεται σε επιχειρηματίες, ερευνητές και οργανισμούς του τομέα της ενέργειας, αλλά και σε ενδιαφερόμενους επί του θέματος και των αλλαγών που θα επιφέρει.
Λίγα λόγια για το θέμα:
Η προσέγγιση DevOps ορίζεται ως ένα σύνολο πρακτικών που αποσκοπούν στη μείωση του χρόνου μεταξύ της ανάπτυξης και της λειτουργίας ενός πληροφοριακού συστήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλή ποιότητα. Την ίδια στιγμή, ο ενεργειακός κλάδος, υιοθετεί νέες τεχνολογίες πληροφορικής και καινοτομεί με στόχο τη καλύτερη επίλυση παλαιών αλλά και νέων προβλημάτων. Οι καινοτομίες αυτές, για παράδειγμα οι έξυπνοι μετρητές, τα έξυπνα σπίτια που χρησιμοποιούν εξοπλισμό με αισθητήρες και τα μικροδίκτυα (microgrids) αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία της ενέργειας.
Όλα αυτά, αλλάζουν δραστικά την εικόνα της βιομηχανίας της ενέργειας και απαιτούν ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης εφαρμογών για την έξυπνη ενέργεια που να βασίζεται σε τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους και σε καινοτόμους μεθόδους ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, όπως η προσέγγιση DevOps. Ο συνδυασμός αυτός θα επιτρέψει την αδιάλειπτη και οικονομική παροχή για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον σωστό πελάτη, την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο.
Λίγα λόγια για τον εισηγητή:
Ο Δρ. Πάνος Φιτσιλής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Υπήρξε καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς επίσης και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Innopolis της Ρωσίας. Επίσης, είναι συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «ΠΛΗ24 – Σχεδίαση Λογισμικού» στο Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου καθώς και ερευνητής στο ερευνητικό εργαστήριο DAISSy (Dynamic Ambient Intelligent Social Systems) Research Group. Είναι μέλος ομάδας εργασίας ΕΛΟΤ / ΤΕΤ 16 ΟΕ 5 «Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις» (Απρίλιος 2017) καθώς και μέλος του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εισηγητή, πατήστε εδώ.
Πληροφορίες συμμετοχής: