by Institute of Entrepreneurship Development iED

Διαχείριση των αλλαγών στο εργασιακό περιβάλλον με στόχο τη βελτίωση της ευεξίας: αντοχή και προορατικότητα

Η αλλαγή είναι κάτι το αναπόφευκτο στη ζωή. Στο χώρο εργασίας, η αλλαγή είναι πολύ συχνή: μπορεί να υπάρχει ανάγκη για νέες δεξιότητες (όπως η εφαρμογή έξυπνης εργασίας ή η εκμάθηση νέων μεθόδων εργασίας), αντιμετώπιση ομαδικής σύγκρουσης ή συμμετοχή σε μια νέα ομάδα εργασίας, εταιρική αναδιάρθρωση, απώλειες θέσεων εργασίας, απολύσεις κ.λπ. 

Οποιαδήποτε αλλαγή σε έναν οργανισμό μπορεί να προκαλέσει άγχος και θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογική υγεία ορισμένων εργαζομένων. 

Αυτό συμβαίνει επειδή η αλλαγή συνεπάγεται ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΔΡΑΣΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Συχνά απαιτεί να αφήσουμε αυτό που μας δίνει σταθερότητα και σιγουριά, ό, τι γνωρίζουμε και τις συνήθειές μας, για να βρούμε κάτι νέο. Και όλα αυτά μπορούν να αποσταθεροποιήσουν, να δημιουργήσουν αμφιβολίες, αβεβαιότητες, φόβους και άγχος.

Επομένως: πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την αλλαγή; Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ και ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟΙ. 

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε αγχωτικά γεγονότα, να τα ξεπερνάμε και να συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε αυξάνοντας τους πόρους μας, με επακόλουθη θετική αναδιοργάνωση της ζωής μας. Το να είναι κάποιος άνθρωπος ανθεκτικός σημαίνει να είναι πολύ παραγωγικός ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, σημαίνει να αξιοποιεί τις εμπειρίες του και να τις εκτιμάει για να κοιτάει μπροστά με ενέργεια, ενισχύοντας τους προσωπικούς του πόρους. 

Ένα ανθεκτικό άτομο διαθέτει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένα: 

  • Αντιμετωπίζει τα αρνητικά γεγονότα ως στιγμιαία και περιορισμένα  
  • Έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται καλά στην πίεση και τις αντιξοότητες 
  • Πιστεύει ότι έχει τον έλεγχο της ζωής του  
  • Έχει κίνητρο να επιτύχει τους στόχους του 
  • Τείνει να βλέπει τις αλλαγές ως πρόκληση και ευκαιρία 
  • Ακόμη και σε περίπτωση ήττας και απογοήτευσης, δεν χάνει την ελπίδα 

Στο παρελθόν, η ανθεκτικότητα θεωρούνταν ατομικό χαρακτηριστικό, τα τελευταία χρόνια  όμως η έρευνα έδειξε ότι η ανθεκτικότητα μπορεί να δημιουργηθεί, να καλλιεργηθεί, να ενισχυθεί. Ακόμα δηλαδή κι αν έχουμε ήδη ένα βασικό προνόμιο ανθεκτικότητας εκ γενετής, μπορούμε να το εξελίξουμε. 

Οι τεχνικές ποικίλλουν, αλλά οι κύριοι στόχοι είναι: 

  • Η αναγνώριση των παράλογων ή δυσλειτουργικών ιδεών μας (γνωστική αξιολόγηση) 
  • Η αύξηση της αίσθηση της αυτο-αποτελεσματικότητας και του αυτοέλεγχου 
  • Η ρύθμιση της φυσιολογικής ενεργοποίησης, για παράδειγμα μέσω διαλογισμού. 

ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Η προορατικότητα αναφέρεται σε μια προγνωστική και προσανατολισμένη στην αλλαγή προσέγγιση. Συνεπάγεται στην εκ των προτέρων ενέργεια για μια μελλοντική κατάσταση, αντί να αντιδρά, να αναλαμβάνει τον έλεγχο και να κάνει τα πράγματα να συμβούν, αντί να προσαρμόζεται σε μια κατάσταση ή να περιμένει κάτι να συμβεί. Το αντίθετο του να είμαστε προορατικοί, για παράδειγμα, είναι να περιμένουμε παθητικά να φτάσει η βοήθεια κάποιου, να μην παίρνουμε τον έλεγχο της κατάστασης, να σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια, να διαμαρτυρόμαστε μάταια αντί να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες. 

Η προορατική συμπεριφορά δεν εστιάζει στο πρόβλημα αλλά στο αποτέλεσμα, στον στόχο που θέλουμε να επιτευχθεί, οπότε η προσοχή στρέφεται στο παρόν και στο μέλλον. 

Η σκέψη πίσω από την προορατική συμπεριφορά είναι: ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΩ; 

Θυμηθείτε: δεν γινόμαστε ανθεκτικοί και προορατικοί από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτείται αφοσίωση, δέσμευση και πειθαρχία. 

Η ανθεκτικότητα και η προορατικότητα δεν αποτελούν προϋπόθεση ή έμφυτη ποιότητα, αλλά είναι μια ενεργή συνεχής διαδικασία

Συγγραφή: 

Silvia Zoni, PhD στην Εργασιακή Ιατρική, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος 

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/silvia-zoni-41a2b51a9 

Τελευταία Νέα

Κίνδυνοι εφοδιαστικής αλυσίδας 2020

Οι κίνδυνοι της εφοδιαστικής αλυσίδας οφείλονται στο ότι είναι πολυεπίπεδη και επειδή εκτείνεται συχνά σε πολλούς προμηθευτές και σε πολλές χώρες. Από...

Εκδήλωση – Η Αγορά Εργασίας και...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί στη δωρεάν online εκδήλωση με τίτλο "Η αγορά Εργασίας και η Ισότητα των Φύλων", την...

Εκδήλωση – Tα Εμπόδια Εύρεσης Εργασίας...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED) σας προσκαλεί στη δωρεάν online εκδήλωση με τίτλο "Εμπόδια στην Εύρεση Εργασίας των Γυναικών: Τρόποι Αντιμετώπισης", την...

Οδηγός κοινωνικής επιχειρηματικότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς

Η ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι πολύ σημαντική σήμερα. Όλο και περισσότεροι νέοι σε όλη την Ευρώπη δεν γνωρίζουν τις ρίζες τους...

Digitize Entreprise – Εργαλειοθήκη και Εγχειρίδιο...

Η Εργαλειοθήκη Νέων Επαγγελματιών είναι η πρώτη σειρά εργαλείων εικονικής μάθησης που στοχεύουν i) στην αύξηση της επιχειρηματικής ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων...