by Institute of Entrepreneurship Development iED

6 E-commerce website tips!

Ο σχεδιασμός των προϊόντων και η διάθεσή τους μέσω e-commerce, δεν αποτελεί μέθοδο απόκτησης καλής εμπειρίας των πελατών, αλλά ούτε και προσέλκυσης περισσοτέρων αγοραστών.

Η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού e-commerce website, απαιτεί καλά σχεδιασμένες B2C e-commerce στρατηγικές.

Το τοπίο, όσον αφορά την B2C αγορά, μεταβάλλεται κάθε μέρα και έτσι, η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της αγοράς, είναι αυτό που κάνει ένα e-commerce site να ξεχωρίζει.

Επομένως, για μια δυναμική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου, η εξεύρεση της ιδανικής αγοραστικής εμπειρίας των πελατών, είναι πολύ σημαντική. Ένα e-commerce site πρέπει να λειτουργεί βελτιώνοντας συνεχώς τον ιστότοπο του, με απώτερο σκοπό, τις περισσότερες πωλήσεις.

1 – Δημιουργία mobile friendly website

Μια πρόσφατη έρευνα της Google προέβλεψε ορισμένες πτυχές στην B2C βιομηχανία. Περισσότερο από το 53,67% της B2C αγοράς είναι mobile responsive.

Μεταξύ αυτών, το 90% των πελατών οι οποίοι είχαν μια εντυπωσιακή εμπειρία αγορών, μέσα από την κινητή συσκευή, αγόρασαν από τον ίδιο πωλητή ξανά και ξανά.

Συμπερασματικά, ένας φτωχός ιστότοπος (website), ο οποίος δεν παρέχει mobile experience, δημιουργεί σίγουρη απώλεια πελατών και κατ’ επέκταση εισοδήματος.

Η βελτίωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας, το ευανάγνωστο κείμενο, οι καθαρές εικόνες, το φιλικό περιεχόμενο μικρής οθόνης, είναι μικρά χαρακτηριστικά που κατατάσσουν ένα site, φιλικό προς το κινητό ή αλλιώς mobile friendly.

2 – Ratings and Reviews

Η προσθήκη αξιολογήσεων και σχολίων στον ιστότοπο σας, είναι μια από τις κορυφαίες στρατηγικές e-commerce. Μέσω αυτού, εξασφαλίζεται το conversion rate που αγγίζει περίπου το ποσοστό 270% και αυξάνεται το πελατολόγιο κατά 73%.

Οι αξιολογήσεις και οι κριτικές των πελατών δημιουργούν, εμπιστοσύνη και σχέση στον κόσμο του e-commerce.

3 – Niche προϊόντα, αντί μαζικής αγοράς

Τα προιόντα που χαρακτηρίζονται ως αποκλειστικά και premium, είναι πιο πιθανό να συγκεντρώσουν την προσοχή των πελατών, λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους, αλλά και της επιθυμίας των καταναλωτών για την απόκτησή τους.

Παρόλα αυτά, ότι και αν επιλέξει να πουλάει ένα e-commerce site, για να παραμείνει on top στην αγορά, τα προϊόντα του θα πρέπει να έχουν ανταγωνιστική τιμή, συγκρινόμενα πάντα με ίδιας κατηγορίας προϊόντα.

4 – Επιβράβευση πιστών πελατών

Υπάρχουν διάφορα e-commerce websites, όπου μπορούν να διαλέξουν οι πελάτες για να πραγματοποιήσουν αγορές. Είναι καλό και ορθό λοιπόν, να εστιάσουμε στους δυνητικούς μας πελάτες, όχι όμως να αγνοούμε την υπάρχουσα βάση πελατών.

Η ανταμοιβή των πιστών πελατών, ενισχύει την εμπιστοσύνη και τους κάνει να επιστρέφουν στον ίδιο ιστότοπο για τις αγορές τους, παραλείποντας τους άλλους οι οποίοι μπορεί και να προσφέρουν τα ίδια ακριβώς προϊόντα. Οι πελάτες αισθάνονται σημαντικοί και επιστρέφουν σε sites που τους ανταμείβουν.

Καθώς, η πελατιακή βάση αποτελεί το 18% του κέρδους σε site ηλεκτρονικού εμπορίου, τα κουπόνια, οι εκπτώσεις και οι εξαίρετες υπηρεσίες, είναι εύκολοι τρόποι διατήρησης του πελατολογίου.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.suit.gr

Όνομα συντάκτριας: Ισιδώρα Φυτά

Τελευταία Νέα

Μνημόνιο Συνεργασίας Mεταξύ iED και ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (iED), ένας βραβευμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας, την προώθηση και την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού πνεύματος,...

Πράσινη Επιχειρηματικότητα…Με Συνείδηση!

της Αλεξάνδρας Κουτσουβά Η επιχειρηματική δραστηριότητα αποτελεί αναμφισβήτητα τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας μίας χώρας. Είναι μία από τις κύριες πηγές...

Έρευνα για τις Ψηφιακές Δεξιότητες των...

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σας καλεί να συμμετέχετε στην έρευνα για τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους εκπαιδευτικούς, για την ενσωμάτωση της...

Startup EU Academy Διαδικτυακή Πύλη για...

Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, εκτός από τη θετική επίδραση στους νέους, ενισχύει την νεανική επιχειρηματικότητα και συμβάλλει...

BIG INTERNPRIZE Δραστηριότητα Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Ιδεών στην...

Λάβετε μέρος στη δραστηριότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών που θα πραγματοποιηθεί στο Rijeka της Κροατίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου "BIG InternPrize - Business Ideas Generation"....