Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

5 Tips για να ανατρέψετε μία άδικη επιχειρηματική συμφωνία

Το αποτέλεσμα κάποιας συμφωνίας ή η εξέλιξη μίας συνεργασίας πολλές φορές μπορεί να μας δημιουργήσει συναισθήματα θυμού, και ταυτόχρονα φόβου, όταν νοιώθουμε πως έχουμε αδικηθεί από το άλλο μέρος της συμφωνίας, ή από κάποιον συνεργάτη μας, και βρισκόμαστε μπροστά στο δίλλημα να διεκδικήσουμε αυτό που θεωρούμε δίκαιο για εμάς και να έρθουμε σε ρήξη σε περίπτωση που δεν γίνει αυτή η επιθυμίας μας δεκτή, ή να δεχτούμε την κατάσταση, φοβούμενοι πώς αν δεν το κάνουμε θα χάσουμε και ότι έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, ο φόβος μας κάνει αναβλητικούς να πάρουμε μία απόφαση, για το πώς τελικά θα κινηθούμε, και αυτός καταλήγει σε νευρικότητα και αγωνία, η οποία μας αποδυναμώνει συνεχώς, αφού παραδίδουμε την δύναμή μας στην τύχη και αρνούμαστε τελικά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όσο και αν μας φαίνεται όμως αυτή η κατάσταση ως ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο αδυνατούμε να διαχειριστούμε, υπάρχουν αρκετά βήματα, τα οποία μπορούμε να κάνουμε, ώστε να ανατρέψουμε την άδικη συμφωνία, ή την αθέτηση του λόγου κάποιου συνεργάτη μας, και να ανακτήσουμε τη δύναμη να πάρουμε εμείς την απόφαση για τους όρους με τους οποίους θέλουμε ή όχι να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία.

Σχετικό Άρθρο:  Ο φόβος της αποτυχίας και η πορεία προς την επιχειρηματικότητα

Αντιμετωπίστε το φόβο που νοιώθετε

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κάτω από το αίσθημα του φόβου είναι πάντα λάθος. Αναγνωρίστε λοιπόν το φόβο που νοιώθετε και τολμήστε να μπείτε σε θέση ισχύς, λαμβάνοντας μία απόφαση σχετικά με ποια επιλογή θα ακολουθήσετε. Η συνεχόμενη νευρικότητα που σας δημιουργεί ο φόβος, προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σας και το σίγουρο είναι πως δεν βοηθάει πουθενά, καθώς αναλώνεστε καθημερινά σε σκέψεις και συναισθήματα αγωνίας, τα οποία σας αποσυντονίζουν από το να δείτε την κατάσταση καθαρά και να πάρετε την καλύτερη για εσάς απόφαση.

Αποσυνδέστε την παρούσα κατάσταση από ιστορίες του παρελθόντος

Όταν μας συμβεί μία κατάσταση, την οποία θεωρούμε άδικη για εμάς, αυτομάτως την συνδέουμε στο μυαλό μας με παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, και θυματοποιούμαστε, μπαίνοντας στη διαδικασία να γενικεύσουμε τις εμπειρίες της ζωής μας ως εμπειρίες πόνου στις οποίες πάντα πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης ή άδικης συμπεριφοράς από ανθρώπους στους οποίους φερόμαστε με σεβασμό και ειλικρίνεια. Αυτές οι σκέψεις και οι συνδέσεις, ωστόσο, μας αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο και μειώνουν τις πιθανότητες να καταφέρουμε να ανατρέψουμε το άδικο για εμάς αποτέλεσμα, αφού νοιώθοντας, έτσι και αλλιώς, εξαπατημένοι και αδύναμοι να αλλάξουμε τη μοίρα μας, θα τερματίσουμε τη συνεργασία, είτε από την αρχή, καθώς δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε τον πόνο μίας ακόμη άδικης συμπεριφοράς απέναντί μας, είτε μακροπρόθεσμα, αφού μέσα μας πάντα θα λειτουργεί το γεγονός σας μία ανοιχτή πληγή και δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ποτέ ξανά με ενθουσιασμό και πάθος μέσα σε αυτή τη συνεργασία.

5 Tips για να ανατρέψετε μία άδικη επιχειρηματική συμφωνία

Related Posts