Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι ανάμεσα μας που έχουν το «μικρόβιο» της επιχειρηματικότητας. Αναζητούν συνεχώς νέες επιχειρηματικές ιδέες και ευκαιρίες που όχι μόνο θα έχουν χαμηλό κόστος αλλά και εξίσου χαμηλό ρίσκο. Μια επιχειρηματική πρόταση που θα οδηγήσει τον επαγγελματία στην επιτυχία με ασφάλεια και όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος. Πώς όμως μπορούμε να βρούμε τις ιδέες αυτές; Και πώς η υλοποίηση τους θα μας αποφέρει κέρδος με όσο το δυνατό χαμηλό κόστος και ρίσκο; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες ιδέες που μπορούν να σας αποφέρουν κέρδη με ασφάλεια.
1. Franchise
Το franchise αποτελεί μια σίγουρη και εγγυημένη λύση για την οικονομική κρίση, καθώς οι εταιρείες που αποφασίζουν να αναπτυχθούν με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο δείχνουν ότι αντέχουν περισσότερο από τις παραδοσιακές εταιρείες. O κλάδος του franchise φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, όπως δείχνουν οι παράγοντες του χώρου σε σχέση με τις παραδοσιακές ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο το franchise κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς το γνωστό όνομα παρέχει και εξασφαλίζει κάποια ασφάλεια στους επιχειρηματίες που αναζητούν το λιγότερο, δυνατό κόστος και ρίσκο. Ο θεσμός του franchise θεωρείται μια επένδυση με εξαιρετικά χαμηλό επιχειρηματικό ρίσκο καθώς προσφέρει στους επαγγελματίες την λύση που ζητάνε ώστε να φέρουν εις πέρας τα επαγγελματικά τους όνειρα. Το franchise όπως δείχνει η σημερινή οικονομική και επιχειρηματική κατάσταση ενισχύεται και ενδυναμώνεται από τα προνόμια και την ασφάλεια του γνωστού ονόματος και ακόμα από το γεγονός ότι οι καταναλωτές τείνουν να θεωρούν πιο αξιόπιστα τα προϊόντα του.
2. Διεκπεραιωτής υποθέσεων
Όλοι μας έχουμε βρεθεί μπροστά σε υποθέσεις δημόσιου χαρακτήρα που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και απαιτούν γνώση, υπομονή και επιμονή. Γι’ αυτό το λόγο ένας διεκπεραιωτής υποθέσεων δημόσιου χαρακτήρα με τις απαραίτητες γνώσεις είναι εξαιρετικά χρήσιμος σε πάρα πολλά επίπεδα.
3. Πωλήσεις 3ου μέρους
Τα τελευταία χρόνια στον επιχειρηματικό κόσμο κυκλοφορεί ένα εξαιρετικά δελεαστικό εμπορικό μοντέλο. Έμποροι από όλο τον κόσμο σου δίνουν την δυνατότητα να συνεργαστείς μαζί τους, καθώς μπορείς να πουλήσεις τα προϊόντα σου μέσω ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, έπειτα να εισπράξεις την πληρωμή από τους πελάτες σου και να αγοράσεις τα προϊόντα που πουλήθηκαν από τον προμηθευτή καθώς εκείνος αποστέλλει ανωνύμως το πακέτο στα στοιχεία του πελάτη. Ουσιαστικά εισπράττεις, έπειτα αγοράζεις τα προϊόντα που πουλήθηκαν και αυτά στέλνονται απευθείας στη διεύθυνση που θα ορίσεις.
4. Ερευνητής αγοράς
Η κύρια εργασία του ερευνητή αγοράς είναι να ερευνά την παγκόσμια αγορά για λογαριασμό εκείνων που δεν έχουν είτε το χρόνο είτε την γνώση να το πράξουν. Αυτός αναζητά νέα προϊόντα ή βρίσκει προϊόντα που πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ή να έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά. Ο ερευνητής εργασίας έρχεται σε επαφή με εμπόρους σε όλο τον κόσμο και βρίσκει προϊόντα. Έπειτα τα προτείνει στους πελάτες του, οι οποίοι εν συνεχεία τα εμπορεύονται.
5. Μεσίτης εξαγωγών
Αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά και σίγουρα επάγγελμα. Οι παγκόσμιες αγορές ήταν πάντα ιδιαίτερα «ανοιχτές» στα ελληνικά προϊόντα πόσο μάλλον τώρα εν περίοδο οικονομικής κρίσης. Στις μέρες μας, το Διαδίκτυο αποτελεί ανοιχτή πύλη ανεύρεσης πελατών που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράματα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις θέλουν να εξάγουν τα προϊόντα τους οπότε ένας μεσίτης εξαγωγών που θα γνωρίζει τις οικονομικές προσφορές, θα έχει στην κατοχή του φυλλάδια με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων καθώς ακόμα και μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα θα μπορούσε να συμβάλλει στο έπακρο και να δημιουργήσει εμπορικά θαύματα.