Τα νέα του ΙΝΑΝΕΠ

10 λόγοι για να μην ενταχθείς στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να ανοίξουν μία επιχείρηση και να εκμεταλλευτούν τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ που προσφέρουν υψηλά ποσοστά χρηματοδότησης για νέες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις.

entrepath1

Ωστόσο μία ματιά στους παρακάτω λόγους ίσως τους κάνει να ξανασκεφθούν το εάν πραγματικά χρειάζονται μία τέτοια επιδότηση από το ΕΣΠΑ.

Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μη χρειάζεται να ενταχθείς σε ένα τέτοιο πρόγραμμα:

  1. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι επιδοτήσεις δε θα σου φέρουν πελάτες στην επιχείρησή σου, αλλά θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να σε ενισχύσουν οικονομικά.
  2. Πριν πάρεις την επιδότηση θα πρέπει να έχεις ήδη διαμορφώσει την επιχειρηματική σου ιδέα η οποία μάλιστα θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να σου αποφέρει κέρδη.
  3. Εάν η ιδέα σου και η επιχείρηση που θέλεις να δημιουργήσεις δεν αποφέρει κέρδη, τότε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα είναι ένα επιπλέον βαρίδιο, ίσως και επιπλέον χρέος για σένα.
  4. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ συνήθως είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατικά και χρειάζεται να αφιερώσεις πολλές ημέρες για να συγκεντρώνεις δικαιολογητικά και παραστατικά.
  5. Το χρονικό διάστημα από τη σύνταξη του φακέλου έως το να πάρεις την 1ης δόση ενός προγράμματος ΕΣΠΑ είναι συνήθως σημαντικό (έως και μήνες).
  6. Επιπλέον, προκειμένου να λάβεις το ποσό της δόσης, συνήθως θα πρέπει να έχεις ήδη προκαταβάλει το συγκεκριμένο ποσό σε δαπάνες της επιχείρησης.
  7. Η ένταξη και διεκπεραίωση ενός προγράμματος ΕΣΠΑ είναι χρονοβόρα διαδικασία.
  8. Η ένταξή σου σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορεί να σε αποπροσανατολίσει από το βασικό σου στόχο που είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης που θα παράγει κέρδη.
  9. Θα πρέπει να επενδύσεις κάποια χρήματα στη σύνταξη του φακέλου από ένα εξειδικευμένο σύμβουλο.
  10. Θα πρέπει να επενδύσεις χρήματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών οι οποίες μπορεί και να μη σου είναι χρήσιμες.
Σχετικό Άρθρο:  Τα πρώτα βήματα για να βάλετε την επιχείρησή σας στα Social Media

Για όλους τους παραπάνω λόγους ίσως θα πρέπει να ξανασκεφθείς το εάν πραγματικά θέλεις να ενταχθείς σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

10 λόγοι για να μην ενταχθείς στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Related Posts